Χρειάζεστε βοήθεια; - 231 231 5333
 

Τα σπίτια και τα κτίρια κατασκευάζονται ή ανακαινίζονται ώστε να είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να εξοικονομείται ενέργεια. Η σφράγιση κενών και ρωγμών στο περίβλημα του κτιρίου σταματά την ανταλλαγή αέρα με το εξωτερικό, εξοικονομώντας ενέργεια και προάγοντας την άνεση. Ωστόσο, σε σπίτια χωρίς επαρκή αερισμό, οι ρύποι παγιδεύονται σε εσωτερικούς χώρους, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία της οικογένειάς σας. Ο εξαερισμος ανακτησης θερμοτητας και ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας παρέχουν λύσεις καθαρού αέρα για σπίτια, εμπορικούς χώρους, ιατρικά κτίρια και σχολεία.

Τι είναι ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας;

Ο εξαερισμος ανάκτησης ενέργειας μπορεί να αλλάξει τόσο τη θερμοκρασία όσο και τα επίπεδα υγρασίας.
Έλεγχος υγρασίας: Ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας μπορεί να σας δώσει περισσότερο έλεγχο των επιπέδων υγρασίας στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια ζεστού και υγρού καιρού, κρατώντας την υπερβολική υγρασία έξω από το σπίτι σας. Επειδή απαιτείται λιγότερη ενέργεια για τη μείωση της θερμοκρασίας του ξηρού αέρα σε σύγκριση με τον υγρό αέρα, ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας μπορεί να μειώσει την εργασία που χρειάζεται να κάνει το κλιματιστικό σας και να εξοικονομήσει χρήματα.

Ανάκτηση υγρασίας: Εάν το χειμερινό σας κλίμα είναι εξαιρετικά ξηρό, ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας ανακτά μέρος της υγρασίας που θα έφευγε από το σπίτι σας. Αυτό σας βοηθά να διατηρήσετε ένα άνετο επίπεδο υγρασίας μέσα στο σπίτι σας, αποφεύγοντας τον στατικό ηλεκτρισμό, τον πονόλαιμο και άλλες ενοχλήσεις που προκαλούνται από τον πολύ ξηρό αέρα.

Προωθήστε καθαρό αέρα στο σπίτι σας

Πολλά σπίτια και επιχειρήσεις έχουν κακή ποιότητα αέρα λόγω τριχώματος κατοικίδιων, μούχλας, σκόνης, μικροοργανισμών στον αέρα και της περίσσειας διοξειδίου του άνθρακα. Η ρύπανση του εσωτερικού αέρα μπορεί να προκαλέσει κόπωση, αναπνευστικά προβλήματα, πονοκεφάλους, ζάλη και δυσκολία συγκέντρωσης. Η ρύπανση των εσωτερικών χώρων αποτελεί κορυφαίο κίνδυνο για την υγεία και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να φροντίζουμε για την βελτίωση του αέρα στους χώρους όπου περνάμε πολλές ώρες από την ημέρα μας.

Ο καθαρός αέρας του σπιτιού από την άλλη πλευρά, σχετίζεται με ξεκούραστο ύπνο, λιγότερα συμπτώματα αλλεργίας ή άσθματος, καλύτερη συγκέντρωση και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι απαραίτητο να έχετε μια σωστή στρατηγική αερισμού για να διασφαλίσετε ότι ο μολυσμένος αέρας αντικαθίσταται από καθαρό αέρα.

Ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας εξάγει τον «παλιό» αέρα από την κουζίνα, τα μπάνια και τους χώρους εργασίας και παρέχει φρέσκο, φιλτραρισμένο αέρα στα υπνοδωμάτια και τους χώρους καθιστικού. Πολυάριθμα έργα με συστήματα εξαερισμου με ανακτηση ενεργειας έχουν δείξει σημαντική μείωση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα, πτητικών οργανικών ενώσεων, σωματιδίων, μικροβίων, υγρασίας και οσμών.

Επιλέξτε το κατάλληλο σύστημα για το σπίτι ή την επιχείρησή σας

Υπάρχουν δύο διαφορετικά συστήματα που παρέχουν καθαρό αέρα σε κάθε χώρο, όμως έχουν μια διαφορά. Ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας επιτρέπει να περάσει η υγρασία από το ένα ρεύμα αέρα στο άλλο, ενώ ο εξαερισμος ανάκτησης θερμότητας μεταφέρει αποκλειστικά θερμότητα μεταξύ των ρευμάτων αέρα.

Το είδος εξαερισμού που θα επιλέξετε να εγκαταστήσετε εξαρτάται από το κλίμα σας και τον τρόπο με τον οποίο κατοικείται το σπίτι ή η επιχείρηση. Ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας εγκαθίσταται συνήθως σε κλίματα με ξηρούς χειμώνες ή/και υγρά καλοκαίρια. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας σε ένα ιδανικό εύρος, συλλαμβάνοντας την υγρασία από τον αέρα εξαγωγής και μεταφέροντας την στον αέρα εισαγωγής. Το καλοκαίρι, η υγρασία από τον αέρα εισαγωγής μεταφέρεται στον αέρα εξαγωγής, μειώνοντας τα επίπεδα υγρασίας. Αντίθετα, εάν το σπίτι σας έχει αυξημένη υγρασία το χειμώνα ή/και χαμηλή υγρασία το καλοκαίρι, τότε ο εξαερισμος ανακτησης θερμοτητας ταιριάζει καλύτερα. Πολλά άτομα ή πολλά κατοικίδια ή μεγάλα ενυδρεία εισάγουν περισσότερη υγρασία σε ένα σπίτι, επομένως ο εξαερισμος ανάκτησης θερμότητας μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τροποποιήστε τα επίπεδα υγρασίας για μεγαλύτερη άνεση

Το επίπεδο σχετικής υγρασίας του σπιτιού σας έχει μεγάλο αντίκτυπο στην άνεσή σας. Το χειμώνα, ο ξηρός εσωτερικός αέρας μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία και φαγούρα στο λαιμό. Το καλοκαίρι, είναι πιο έντονη η αίσθηση της ζέστης όταν η υγρασία είναι υψηλή. Ως αποτέλεσμα, η αφαίρεση της υπερβολικής υγρασίας το καλοκαίρι προσφέρει ανακούφιση και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μειώσει την ανάγκη για κλιματισμό. Ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας απαιτεί δραματικά λιγότερη ενέργεια από ένα κλιματιστικό επειδή περιέχει μόνο ανεμιστήρα και δεν έχει συμπιεστή.

Αποτρέψτε τα προβλήματα υγρασίας για καθαρότερο αέρα στο σπίτι

Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας στο σπίτι μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα συμπύκνωσης, να προωθήσουν την ανάπτυξη μούχλας και να ενισχύσουν τους πληθυσμούς των ακάρεων σκόνης. Αυτοί οι βιολογικοί ρυπαντικοί παράγοντες μπορούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και να προκαλέσουν συμπτώματα άσθματος ή αλλεργίας.

Έτσι, αρχικά, είναι απαραίτητο να διορθώσετε τις διαρροές στο υδραυλικό σύστημα. Στη συνέχεια, καθαρίστε ανάλογα για να αποφύγετε τυχόν ανάπτυξη μούχλας. Τέλος, αντιμετωπίστε την υπερβολική υγρασία του εσωτερικού χώρου που προκύπτει από το μπάνιο, το μαγείρεμα, το πλύσιμο των πιάτων και το στέγνωμα των ρούχων. Τα προβλήματα υγρασίας είναι ιδιαίτερα κοινά στα μπάνια, τις κουζίνες και τις ντουλάπες και μπορούν να μετριαστούν με μια αποτελεσματική στρατηγική αερισμού που αφαιρεί την υγρασία.

Ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας είναι ένα ισορροπημένο σύστημα αερισμού που παρέχει και εξάγει ίσες ποσότητες αέρα. Τα δύο ρεύματα αέρα δεν αναμειγνύονται, αποτρέποντας τη διασταυρούμενη μόλυνση.

Αφαιρέστε τους ρύπους με φίλτρα αέρα

Στα περισσότερα σπίτια, μεγάλη ποσότητα εξωτερικού αέρα εισέρχεται από κενά και ρωγμές στο περίβλημα του κτιρίου. Δυστυχώς, αυτός ο αέρας συχνά αναρροφάται από το υπόγειο, το προσαρτημένο γκαράζ ή τη σοφίτα, που είναι συνήθως οι πιο μολυσμένες τοποθεσίες στο σπίτι. Αυτό δίνει στη σκόνη, τη γύρη, τα σπόρια μούχλας και τα καυσαέρια του οχήματος μια διαδρομή προς τους χώρους διαβίωσης.

Αντίθετα, ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ποιότητα του αέρα. Η εισαγωγή του αέρα γίνεται από το εξωτερικό του σπιτιού με γνώμονα τον καθαρό αέρα και όλος ο εισερχόμενος αέρας φιλτράρεται πριν διασκορπιστεί στο σπίτι.

Αυτή η διαδικασία αφαιρεί πολλούς κοινούς ρύπους, συμπεριλαμβανομένης της γύρης, των σπορίων μούχλας, των βακτηρίων και της αιθαλομίχλης, για καθαρότερο αέρα εσωτερικού χώρου.

Εξοικονομήστε ενέργεια για ένα άνετο πράσινο σπίτι

Πολλά συστήματα οικιακού εξαερισμού αυξάνουν το κόστος θέρμανσης και ψύξης ενώ προκαλούν ρεύματα στο σπίτι, υποβαθμίζοντας την άνεση των εσωτερικών χώρων. Ακριβώς όπως ο αερισμός ενός σπιτιού αφήνοντας ένα παράθυρο ανοιχτό, πολλά συστήματα εξαερισμού εξάγουν κλιματιζόμενο αέρα χωρίς να ανακυκλώνουν τη θερμότητα. Οι ανεμιστήρες των απλών συστημάτων εξαερισμού σπρώχνουν τον κλιματισμένο αέρα εκτός σπιτιού πετώντας ουσιαστικά ενέργεια. Αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στους λογαριασμούς ενέργειας και στην άνεση.
Ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας εξοικονομεί ενέργεια και χρησιμοποιείται συνήθως σε έργα κατασκευής και ανακαίνισης υψηλής απόδοσης. Η θερμότητα από το ρεύμα εξαγωγής αέρα μεταφέρεται στον αέρα εισαγωγής και αντίθετα εξοικονομεί ενέργεια.

Πλεονεκτήματα

• Πολύ υγιεινή και καθαρή ατμόσφαιρα, άρα ιδανικές συνθήκες και ικανοποιημένοι ένοικοι, πελάτες ή προσωπικό.Ενδοδαπεδια θερμανση ξηρας δομησης: Γιατί να την επιλέξετε
• Άμεση και αποτελεσματική απομάκρυνση ιών, μικροβίων, μούχλας, γύρης, δυσάρεστων οσμών & υγρασίας.
•Υψηλή ανάκτηση θερμότητας [έως 93%], δηλαδή σημαντική μείωση στην απώλεια θερμότητας και εξοικονόμηση ενέργειας αφού οι απώλειες αερισμού είναι σχεδόν μηδενικές.
• Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
• Απόλυτα αθόρυβη λειτουργία, σε βαθμό που περνά απαρατήρητος.
• Επιπλέον εξοικονόμηση κόστους θέρμανσης κατά τουλάχιστον 30% και ταυτόχρονα σημαντική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.
• Επιτρέπει τη γρήγορη εγκατάσταση σε οποιοδήποτε χώρο, χωρίς περίπλοκη καλωδίωση.

Η καλύτερη λύση για τον αερισμό του χώρου σας

Ένα ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού διαχειρίζεται την απρόσκοπτη ροή αέρα στο δωμάτιο για να μειώσει τις ενεργειακές ανάγκες και να αναβαθμίσει την ποιότητα των συνθηκών διαβίωσης διασφαλίζοντας ποιότητα αέρα και συνθήκες άνεσης χωρίς να δημιουργεί ανεπιθύμητα ρεύματα. Όσο μεγαλύτερη είναι η αεροστεγανότητα του κτιρίου, τόσο μικρότερες είναι οι απώλειες ενέργειας και ο φυσικός αερισμός του κτιρίου, καθιστώντας επιτακτική τη χρήση συστημάτων μηχανικού αερισμού και με εναλλάκτες θερμότητας. Βέλτιστη ποιότητα εσωτερικού χώρου χωρίς ρεύματα αέρα. Με την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού ανάκτησης ενέργειας πετυχαίνετε:

• Βέλτιστη ποιότητα εσωτερικού χώρου χωρίς ρεύματα αέρα.
• Απομάκρυνση των αιωρούμενων σωματιδίων με φίλτρα αέρα υψηλής ποιότητας.
• Γρήγορη απόρριψη δυσάρεστων οσμών από κουζίνα, τουαλέτα.
• Προστασία από τη μούχλα.
• Ταυτόχρονη μείωση λειτουργικών δαπανών κλιματισμού (Θέρμανση – Ψύξη).
• Αθόρυβη λειτουργία.
• Εξαερισμός ανταλλαγής θερμότητας

 

Free Cooling

H λειτουργία αυτή χρησιμοποιείται την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής θερμοκρασίας και δεν υπάρχει ανάγκη ψύξης ή θέρμανσης του δωματίου. Κατά τις καλοκαιρινές νύχτες, όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει, ο δροσερός εξωτερικός αέρας αναρροφάται σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εναλλαγή θερμότητας, μειώνοντας το φορτίο ενός κλιματιστικού.

Μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση

Η χρήση ενός στοιχείου ανταλλαγής θερμότητας, σχεδιασμένου να ανακτά έως και 90% της θερμότητας από τον εξερχόμενο αέρα, μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Το φορτίο του κλιματισμού μειώνεται κατά περίπου 30%, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους.

Τι είναι ο εξαερισμος ανακτησης θερμοτητας;

Ο εξαερισμος ανακτησης θερμοτητας είναι μια συσκευή αερισμού που βοηθά να κάνετε το σπίτι σας πιο υγιές, καθαρότερο και πιο άνετο αντικαθιστώντας συνεχώς τον αέρα εσωτερικού χώρου με φρέσκο εξωτερικό αέρα. Τα νέα σπίτια που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 50 χρόνια περίπου, είναι πιο στεγανά, γεγονός που εξοικονομεί ενέργεια, αλλά μπορεί να κάνει τον εσωτερικό αέρα να μην ανανεώνεται αρκετά καλά. Για να αντιμετωπίσουν αυτή τη στεγανότητα, τα σύγχρονα σπίτια χρησιμοποιούν εξαερισμό ανάκτησης θερμότητας για τη διανομή φρέσκου αέρα σε όλο το σπίτι.

Ανάκτηση της θερμότητας: Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, το συγκεκριμένο σύστημα συλλαμβάνει τη θερμότητα από τον αέρα που βγαίνει από το σπίτι σας και την χρησιμοποιεί για να προθερμάνει τον καθαρό αέρα που εισέρχεται στο σπίτι σας. Το σύστημα αυτό μπορεί ακόμη να αντιστρέψει αυτή τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της περιόδου ψύξης, αφαιρώντας μέρος της θερμότητας από τον εισερχόμενο αέρα και μεταφέροντας την στον εξερχόμενο αέρα.

Αντίο στους ρύπους: Ο εξαερισμος ανακτησης θερμοτητας όχι μόνο φέρνει καθαρό αέρα, αλλά απαλάσσει επίσης από πολλούς ρύπους το σπίτι σας, όπως η υπερβολική υγρασία και οι μούχλες, οι οικιακές χημικές ουσίες και τα βακτήρια.

Πως συντηρείται ο εξαερισμος ανακτησης ενεργειας

• Μην απενεργοποιείτε τον εξαερισμο ανακτησης ενεργειας σας (εκτός από το σέρβις), θα πρέπει σχεδόν πάντα να λειτουργεί.
• Φροντίστε για ετήσια συντήρηση από εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
• Καθαρίζετε τη μονάδα σας τακτικά, συμπεριλαμβανομένων των φίλτρων αέρα κάθε 1-3 μήνες
• Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του για λεπτομερείς οδηγίες

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2010 - 2019 IDEALKLIMA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Designed by ArtAbout.gr