Χρειάζεστε βοήθεια; - 231 231 5333
 
Endodapedia Thermansi

Η ενδοδαπεδια θερμανση αποτελεί την αποτελεσματικότερη και πιο σύγχρονη πρακτική στον χώρο της θέρμανσης. Πρόκειται για μία μέθοδο που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια για να ζεστάνει κάθε χώρο καθώς προσφέρει πολλά οφέλη. Ειδικότερα στις μέρες μας που το κόστος για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυξάνεται συνεχώς, η ρύπανση του περιβάλλοντος λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και ο πλανήτης βιώνει μια πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση, η ενδοδαπεδια θερμανση είναι μια ιδανική λύση. Μάλιστα προτιμάται πολύ συχνά και γιατί μπορεί να προσφέρει δροσιά κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικά για τα νέα κτήρια αλλά και αυτά που βρίσκονται σε διαδικασία ανακαίνισης, είναι μια σημαντική επένδυση.

Πώς λειτουργεί η ενδοδαπεδια θερμανση

Η ενδοδαπεδια θερμανση είναι ένα σύστημα σωλήνων που εγκαθίσταται κάτω από το δάπεδο και μέσα από αυτό περνά ζεστό νερό. Το σύστημα αυτό παρουσιάζει κοινά με τους συμβατικούς τρόπους θέρμανσης καθώς για τη λειτουργία του απαιτείται πηγή θερμότητας. Η ενδοδαπέδια θέρμανση ουσιαστικά λειτουργεί μετατρέποντας την επιφάνεια του δαπέδου σε έναν τεράστιο, αποτελεσματικό και αόρατο εκπομπό θερμότητας.

Κάτω από το δάπεδο τοποθετούνται σωλήνες ή καλώδια θέρμανσης, τα οποία θερμαίνονται, για να ζεστάνουν το
δωμάτιο από τη βάση. Ισχυροί, εύκαμπτοι σωλήνες χρησιμοποιούνται για συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ζεστού νερού, ενώ τα καλώδια χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Επειδή η ενδοδαπέδια θέρμανση καλύπτει τόσο μεγάλη επιφάνεια, είναι σε θέση να χρησιμοποιεί πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες νερού από τα καλοριφέρ.
Αυτό βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης και επίσης θερμαίνει καλύτερα ένα δωμάτιο καθώς δεν υπάρχουν κρύα σημεία. Η διάρκεια ζωής είναι πάνω από 25 χρόνια για ένα ηλεκτρικό σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, εφόσον το δάπεδο παραμένει άθικτο. Ένα σύστημα που χρησιμοποιεί λέβητα αερίου διαρκεί περίπου 10 χρόνια λόγω των πολλών εξαρτημάτων που μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθούν. Τα συστήματα με βάση το νερό είναι σχεδιασμένα να διαρκούν για ακόμα περισσότερα χρόνια.

Τα παρελκόμενα υλικά που χρειάζονται είναι:

• Σωλήνας ενδοδαπέδιας θέρμανσης
• Πλάκα κόμβων
• Περιμετρική ταινία
• Ερμάριο συλλεκτών
• Συλλέκτης κυκλωμάτων
• Γαλάκτωμα τσιμεντοκονίας για κατασκευή θερμομπετόν
• Αρμός διαστολής
• Θερμόμετρο συλλέκτη
• Ρακόρ σύνδεσης
• Σπιράλ προστασίας σωλήνα
• Στηρίγματα σωλήνα
• Ίνες προπυλενίου
• Θερμοστάτης χώρου
• Ηλεκτροθερμικοί κινητήρες
• Σύστημα θερμοστατών ασύρματης ή ενσύρματης επικοινωνίας
• Υπερρευστοποιητής σκυροδέματος

Τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί τη συχνότερη επιλογή θέρμανσης από τους καταναλωτές καθώς προσφέρει πλεονεκτήματα σε πολλούς τομείς. Η ενδοδαπεδια θερμανση είναι ένας τρόπος θέρμανσης ενός χώρου μέσω ισχυρών και εύκαμπτων σωλήνων που είναι ενσωματωμένοι στο δάπεδο. Είναι αποδοτική και προσιτή, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα καλοριφέρ.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Η καλύτερη λύση για εσάς θα εξαρτηθεί από μια σειρά παραγόντων, όπως ο τύπος του έργου σας, το τρέχον σύστημα θέρμανσης και η πηγή ενέργειας.

• Κατάλληλο για τα περισσότερα ακίνητα υψηλής ενεργειακής απόδοσης
• Μεγιστοποιεί τον διαθέσιμο χώρο στο σπίτι
• Πολυτελής αίσθηση ζεστών δαπέδων
• Ευέλικτος έλεγχος μέσω ζωνών περιοχών του σπιτιού

Τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης έχουν πολλά οφέλη για σπίτια και γραφεία. Είναι εξαιρετικά άνετο όταν περπατάτε με γυμνά πόδια στο πάτωμα και ελευθερώνετε χώρο στο δωμάτιο, καθώς δεν υπάρχει θερμαντικό σώμα τριγύρω για να πιάσει χώρο στον τοίχο. Χάρη στις βελτιώσεις στις τεχνολογίες θέρμανσης, είναι επίσης οικονομικό. Είναι μια εξαιρετική λύση για σπίτια με ανανεώσιμες πηγές θέρμανσης. Τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης κάνουν τη μετάβασή σας σε βιώσιμα σπίτια πολύ πιο εύκολη. Ανακαλύψτε τις λύσεις μας για ενδοδαπέδια θέρμανση.

1) Η ενδοδαπεδια θερμανση έχει χαμηλό κόστος συντήρησης

Επειδή το πολυαιθυλένιο είναι ένα φυσικά σκληρό υλικό, απαιτεί πολύ λίγη συντήρηση. Αυτό συμβαίνει τόσο για την ενδοδαπέδια θέρμανση με νερό όσο και για ηλεκτρική. Οι ειδικοί τοποθέτησης πρέπει να γνωρίζουν μια σημαντική λεπτομέρεια: η θέρμανση με νερό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε να είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το BS EN1264. Αυτή η πιστοποίηση είναι αξιόπιστη και οι ειδικοί τοποθέτησης που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία συνήθως προσφέρουν ελάχιστη εγγύηση 10 ετών (επειδή μας δίνουν 10 χρόνια αν κάποιος το διαβάσει μπορεί να σκαλώσει)

2) Ενεργειακή απόδοση

Έχει αποδειχθεί ότι η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τα συμβατικά καλοριφέρ. Λόγω της υψηλής απόδοσης της, οι λογαριασμοί ενέργειας μειώνονται σημαντικά. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιών θα πρέπει να κάνουν μια δοκιμή ενεργειακής απόδοσης για να αξιολογηθεί η συνολική αποτελεσματικότητα της μόνωσης στο σπίτι τους για να διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση θέρμανσης. Σε περίπτωση που καταλήξετε να απενεργοποιήσετε το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, το δωμάτιό σας θα διατηρήσει τη θερμότητα πολύ καλύτερα από τα παραδοσιακά καλοριφέρ, καθώς αυτά αρχίζουν να κρυώνουν γρήγορα μετά τη διακοπή της παροχής θερμότητας. Τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης διατηρούν τη θερμότητα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

3) Χαμηλό το κόστος λειτουργίας της ενδοδαπεδιας θερμανσης

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή άποψη, η λειτουργία ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης ολόκληρου του σπιτιού είναι φθηνότερη από τα συμβατικά καλοριφέρ και τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης. Εν τω μεταξύ, το κόστος λειτουργίας των συστημάτων ενδοδαπέδιας θέρμανσης εξαρτάται από συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικότητας της μόνωσης του δωματίου και του συνολικού χρόνου λειτουργίας.
Οι παχύτερες μονώσεις αποδίδουν πολύ καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Τα συστήματα θέρμανσης με βάση το νερό τείνουν να έχουν υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερο κόστος, αλλά η αρχική εγκατάσταση είναι πιο ακριβή από πλευράς κόστους. Τα συστήματα θέρμανσης που βασίζονται σε ηλεκτρισμό είναι τόσο εύκολα στην εγκατάσταση που ένας έμπειρος τεχνίτης μπορεί να τοποθετήσει τους σωλήνες χωρίς να καταστρέψει τίποτα παρόλα αυτά το κόστος χρήσης είναι σημαντικά ακριβότερο.

4) Η ενδοδαπεδια θέρμανση προσφέρει άνεση

Τα σπίτια με συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι αισθητά πιο άνετα. Αυτό οφείλεται στη ζεστασιά που νιώθει κανείς όταν τα γυμνά του πόδια έρχονται σε άμεση επαφή με το πάτωμα.

Ένας άλλος λόγος  αποδίδεται στο σταθερό προφίλ θερμοκρασίας γύρω από το δωμάτιο. Όλα τα μέρη του δωματίου, εφόσον μοιράζονται το ίδιο σύστημα θέρμανσης, θα διατηρήσουν ένα ισορροπημένο κλίμα. Η μία γωνία του δωματίου δεν θα είναι πιο δροσερή από την άλλη, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει με τα συστήματα καλοριφέρ, καθώς βασίζονται περισσότερο στη μεταφορά θερμότητας.

5) Καλύτερη Υγιεινή

Τα συστήματα ενδοδαπεδιας θερμανσης είναι πολύ πιο ασφαλή και πιο υγιεινά από τα καλοριφέρ. Αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα υγρασίας και μεταφοράς σκόνης απο στο επίπεδο του δαπέδου, δημιουργώντας το ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για μικρόβια και ακάρεα σκόνης. Η μετάβαση σε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης βελτιώνει δραστικά την υγιεινή τριγύρω, εξαλείφοντας σχεδόν πλήρως τα ακάρεα της σκόνης.
Αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη ζωή των ατόμων που πάσχουν από αναπνευστικές ασθένειες όπως το άσθμα.

6) Ελεγχόμενες θερμοκρασίες

Εάν ολόκληρο το σπίτι έχει εγκατεστημένα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, οι διαμένοντες στην κατοικία δεν θα χρειαστεί να επιλέξουν όλοι την ίδια θερμοκρασία. Με τη χρήση ειδικού θερμοστάτη, μπορούν να αλλάξουν τη θερμοκρασία του δωματίου τους με βάση τις δικές τους προτιμήσεις. Τα περισσότερα καλοριφέρ που είναι εξοπλισμένα με θερμοστατικές βαλβίδες για τον ίδιο σκοπό είναι συχνά αναξιόπιστα με κακό έλεγχο θερμοκρασίας. Φυσικά, αυτό απαιτεί από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού να εγκαταστήσουν ένα καλό σύστημα ελέγχου, το οποίο μπορεί να είναι ένα επιπλέον κόστος, αλλά εξοικονομεί χρήματα με την πάροδο του χρόνου, καθώς διατηρεί τις ρυθμίσεις χαμηλές (ή ακόμα και απενεργοποιημένες) σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται εκείνη την στιγμή.

7) Συμβατό με τις περισσότερες επιφάνειες δαπέδων

Τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι συμβατά με τα περισσότερα συστήματα δαπέδου. Δεν χρειάζεστε στερεά επιφανειακά δάπεδα όπως πέτρα ή πλακάκια για καλύτερα αποτελέσματα. Είναι αρκετά συνηθισμένο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού με χαλί, πλαστικοποιημένο και κατασκευασμένο ξύλο να σχεδιάζουν λύσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

8) Πρόσθετος χώρος χάρη στην ενδοδαπέδια θέρμανση

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που έχουν χρησιμοποιήσει θερμαντικά σώματα παραπονιούνται συχνά για την απώλεια χώρου λόγω της τοποθέτησης των καλοριφέρ.
Αλλά με τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, δεν υπάρχει ανάγκη για καλοριφέρ. Ξαφνικά, ένας μεγάλος χώρος ελευθερώνεται για επιπλέον χώρο αποθήκευσης, καναπέ, ντουλάπια κουζίνας ή ακόμα και πόρτα.

9) Η ενδοδαπεδια θερμανση ταιριάζει στις προτιμήσεις σας

Είτε διαθέτετε μίνιμαλ σκανδιναβικό ντεκόρ είτε σας αρέσει κάτι πιο παραδοσιακό, τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης θα ταιριάζουν σε οποιοδήποτε στυλ, καθώς δεν φαίνονται! Αντίθετα, τα καλοριφέρ καταλαμβάνουν χώρο στο δωμάτιό σας και μπορούν να εκτροχιάσουν τις ρυθμίσεις της διακόσμησης σας.

Φανταστείτε ευθείες καθαρές γραμμές με έντεχνες γκαλερί και αισθητικές κουρτίνες από το δάπεδο μέχρι την οροφή… και στη συνέχεια ένα αντιαισθητικό καλοριφέρ να απομακρύνει τη συνολική αισθητική. Αλλά γίνεται και χειρότερο.

Τα θερμαντικά σώματα μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια, ειδικά για τα μικρά παιδιά και τους ευάλωτους ενήλικες, λόγω των ανώμαλων γωνιών τους και της υψηλής θερμοκρασίας τους. Αυτές είναι οι ιδανικές συνθήκες για να συμβαίνουν ατυχήματα χωρίς καμία προειδοποίηση.

Κλασσική ενδοδαπέδια θέρμανση vs Ενδοδαπεδια Θερμανση ξηράς δόμησης

Υπάρχουν δύο τύποι ενδοδαπέδιας θέρμανσης, τα ξηρά ή ηλεκτρικά συστήματα και η κλασσική ενδοδαπέδια θέρμανση. Όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, το ηλεκτρικό σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης έχει χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και δεν είναι τόσο ενοχλητικό στην εγκατάσταση, αλλά το μακροπρόθεσμο κόστος που σχετίζεται με τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας είναι αρκετά υψηλότερο. Τούτου λεχθέντος, τα συστήματα ξηράς δόμησης είναι πιο κατάλληλα για μικρότερους χώρους όπως μπάνια με πλακάκια.

Τα συστήματα κλασσικής ενδοδαπεδιας θερμανσης αποτελούνται από σωλήνες που συνδέονται με μια πηγή θερμότητας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά με τους λέβητες συμπύκνωσης λόγω του χαμηλού κόστους λειτουργίας τους και ακόμα περισσότερα με την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας.

Τα συστήματα κλασσικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης λειτουργούν αντλώντας νερό μέσω των πλαστικών σωλήνων που βρίσκονται κάτω από το δάπεδο. Αυτά τα πλαστικά συστήματα σωλήνων νερού είναι συνεχή, γεγονός που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο διαρροών καθώς δεν υπάρχουν ενώματα.

 1. 11 Ιουνίου 2024

  Ερωτηση: Η ενδοδαπεδια με νερο και αντλια θερμότητας σε ποσους βαθμους η αντλια; 40 ειναι ενταξει;
  Μπορει να σβηνει το βραδι κατα τις 10 και ξανα το πρωι στις 7;
  Τελος στην ψυξη με fancoils στους ποσους βαθμους να δουλευει η αντλια;
  Ευχαριστω

  • 11 Ιουνίου 2024

   Καλημέρα κύριε Παπαδόπουλε
   επειδή κάθε σύστημα είναι διαφορετικό καλό θα ήτανε να επικοινωνήσετε με τον σχεδιαστή του δικού σας ώστε να μην υπάρχει κάποια δυσλειτουργία και κυρίως για να πάρετε το μέγιστο της δυνατότητας του συστήματος σας ως αποτέλεσμα. Μεσοσταθμικά και καθαρά και μόνο ως ένδειξη 40C στην ενδοδαπέδια είναι μια συνήθης θερμοκρασία νερού στην θέρμανση και 8C στην ψύξη στα fan coil. Σε ότι δε, αφορά την πάυση λειτουργίας του συστήματος της ενδοδαπέδιας αυτό καλό είναι να το αποφεύγετε.

 2. 8 Μαρτίου 2024

  Καλησπέρα σας, αφορά την πυρόπληκτη κατοικία μου (Βαρυμπόμπη) μεζονέτα 2Χ70sqm, η οποία είχε θέρμανση με καλοριφέρ και αντλία θερμότητας, το δάπεδο ήταν παραδοσιακό παρκέ. ενδιαφέρομαι για ενδοδαπέδια αλλά το πάχος είναι οριακά 10-12 cm. τι επιλογές έχω για το τελικό δάπεδο (λαμινατε ή κεραμικά πλακίδια) θα ήθελα να αποφύγω την ανόρθωση του δαπέδου λόγω το ότι τα μπανια δεν θα ήθελα να επηρεαστούν.

  • 8 Μαρτίου 2024

   Καλησπέρα σας
   Στην περίπτωση που ο στόχος είναι χαμηλά ύψη δαπέδου στην ενδοδαπέδια θέρμανση κατάλληλο σύστημα είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση ξηράς δόμησης. Με αυτό το σύστημα μπορεί το απαιτούμενο ύψος να πέσει σημαντικά σε σχέση με τους 10 πόντους που διαθέτετε. Το τελικό δάπεδο σε κάθε περίπτωση δεν έχει σημαντικές αποκλίσεις ύψους μεταξύ των διαφορετικών επιλογών του πχ πλακάκι ξύλο κτλ. Η επιλογή που διαμορφώνει το απαιτούμενο ύψος είναι το είδος της ενδοδαπέδιας θέρμανσης (ξηράς δόμησης ή κλασσική).
   Παραμένουμε πάντα στην διάθεση σας.

 3. 7 Μαρτίου 2024

  Καλησπέρα,

  Μπορούμε βάζοντας ενδοδαπέδια να την δουλεύουμε και τμηματικά δηλαδή ανά δωμάτιο η όταν την ανοίγουμε ζεσταίνει όλο το σπίτι?

  Ευχαριστώ
  Γιάννης

  • 7 Μαρτίου 2024

   Καλησπέρα σας
   Ο διαχωρισμός του συστήματος της ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε θερμικές ζώνες είναι εφικτός.
   Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι και απαραίτητος για την βέλτιστη θερμική άνεση και την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
   Παραμένουμε πάντα στην διάθεση σας!

 4. 6 Μαρτίου 2024

  Καλημέρα, η χρήση ενδοδαπέδιας ειναι προβληματική σε περιοχες οπου το νερό ειναι πολύ σκληρό; πχ. Ναύπλιο; μηπως βουλωνουν οι σωλήνες απο τα άλατα και μετα μπαινει κανεις σε μεγαλες περιπέτειες μια που η πρόσβαση ειναι πανακριβη επισκευη;

  • 6 Μαρτίου 2024

   Καλησπέρα σας κύριε Καρύδα
   Η ενδοδαπέδια θέρμανση όπως και τα υπόλοιπα συστήματα δεν βρίσκονται σε επαφή με το νερό του δικτύου υδροδότησης μόνιμα, παρά μόνο όταν γεμίζουν στην αρχική εκκίνηση του συστήματος και όταν χρειαστεί να συμπληρωθεί κάποια μικρή ποσότητα νερού αν πχ στάζει κάποια βάνα.
   Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος κίνδυνος δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση.
   Παραμένουμε πάντα στην διάθεση σας!

 5. 19 Φεβρουαρίου 2024

  Χαίρετε.

  Σε μονοκατοικία 80 τ.μ. υπό ανακαίνιση, μπορείτε να μού δώσετε ενδεικτικό κόστος για ενδοδαπέδια θέρμανση;
  Θα μπορούσε να δουλέψει και με λέβητα υγραερίου;
  Σάς ευχαριστώ.

  • 19 Φεβρουαρίου 2024

   Καλησπέρα σας
   Η ομάδα των μηχανολόγων μας θα επικοινωνήσει μαζί σας στο email σας για κάποιες διευκρινίσεις.

 6. 9 Ιανουαρίου 2024

  Σε νεόκτιστη κατοικία πρόκειται να τοποθετηθεί ξύλινο κλασικό πάτωμα . μπορεί να τοποθετηθεί ενδοδαπεδια για ψύξη θέρμανση με αντλία θερμότητας??και εάν ναι το κόστος περίπου ανά τετραγωνικό Ευχαριστώ Χρήστος

  • 9 Ιανουαρίου 2024

   Καλημέρα σας κε Χρήστο και Καλή Χρονιά!
   Η τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου σε κατοικία που διαθέτει σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης σαφώς και δεν είναι απαγορευτική εφόσον ο προμηθευτής και ο εγκαταστάτης του ξύλινου δαπέδου εγγυώνται για τα υλικά τους διαθέτοντας τις κατάλληλες πιστοποιήσεις.
   Προφανώς και η τοποθέτηση του ξύλινου δαπέδου δεν ευνοεί την μετάδοση θερμότητας σε σχέση με άλλα πιθανά υλικά του δαπέδου όπως το πλακάκι αλλά αυτό δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην τοποθέτηση του.
   Αναφορικά με το κόστος τοποθέτησης ενός τέτοιου συστήματος οι παράγοντες που το επηρεάζουν είναι πολλοί οπότε θα ήταν προτιμότερο να μιλήσετε με το τμήμα μηχανολόγων της εταιρείας μας για ακριβέστερη κοστολόγηση (☎️Τηλ.Κέντρο: 231 231 5333).

 7. 26 Δεκεμβρίου 2023

  Καλησπέρα σας, βάζοντας ενδοδαπέδια επιτρέπεται η χρήση χαλιών ή μειώνει την αποτελεσματικότητα της θέρμανσης, αυξάνοντας το κόστος; Ευχαριστώ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2023

   Καλημέρα σας και χρόνια πολλά,
   Η χρήση χαλιών σε κατοικίες που έχουν εγκατεστημένα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης δεν είναι απαγορευτική. Προφανώς και θα πρέπει να υπάρχει μια λογική χρήση των χαλιών για να μην οδηγηθείτε στο αποτέλεσμα το οποίο αναφέρατε. Για παράδειγμα το να καλύφθεί πλήρως το δάπεδο με μοκέτα είναι εις βάρος της αποτελεσματικότητας του συστήματος αλλά στον αντίποδα και η πλήρης απουσία χαλιών σε μια κατοικία θα αποτελούσε ισχυρότατο αντικίνητρο για την τοποθέτηση συστήματος θέρμανσης δαπέδου. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν ο συνδυασμός αυτός δεν είναι απαγορευτικός αρκεί να υπάρχει λογική χρήση των χαλιών.

 8. 21 Νοεμβρίου 2023

  κοστος ενδοδαπεδιας ανα τ/μ υλικα εργασια μαζι με τσιμεντοκονια.Ευχαριστω,Αγγελος

  • 22 Νοεμβρίου 2023

   Καλημέρα σας κύριε Άγγελε.
   Το κόστος για το συγκεκριμένο σύστημα μαζί με τα υλικά και την εργασία της τσιμεντοκονίας εξαρτάται από τα υλικά τα οποία θα επιλεχθούν για τη διάστρωση του συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Σας έχουμε στείλει email με ενδεικτικές τιμές για το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο.
   Παραμένουμε πάντα στην διάθεση σας!

 9. 5 Νοεμβρίου 2023

  Η ενδοδαπέδια θέρμανση, σε καινούριο πανωσήκωμα, μπορεί να συνδεθεί και να λειτουργήσει με ήδη υπάρχον καυστήρα πέλετ, που έχει τις προδιαγραφές, για δυο σπίτια και χρησιμοποιήται μέχρι στιγμής μόνο για το ισόγειο σπίτι;

  • 5 Νοεμβρίου 2023

   Καλησπέρα σας
   Η ενδοδαπεδια θερμανση λειτουργεί σε διαφορετική θερμοκρασία νερού από τα συνήθη συστήματα όπως πχ τα σώματα καλοριφέρ. Εφόσον το ισόγειο σπίτι δεν έχει θέρμανση δαπέδου θα πρέπει να τοποθετήσετε τον κατάλληλο εξοπλισμό στο λεβητοστάσιο για το συνδυασμό των δύο τύπων θέρμανσης (ενδοδαπεδια και καλοριφέρ) ώστε να μην έχετε προβλήματα.

 10. 31 Αυγούστου 2023

  ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΠΑΧΟΣ GRO BETON ΕΙΝΑΙ 6 ΕΚ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ???

  • 31 Αυγούστου 2023

   Καλημέρα σας
   Σχετικά με το ερώτημα σας, αν απο κάτω είναι αλφαδιασμένο ναι,(θέλουμε καθαρή επιφάνεια 5 εκατοστά)
   Παραμένουμε στην διάθεση σας

 11. 16 Ιουλίου 2023

  Καλησπέρα!
  Η ενδοδαπεδια θέρμανση ενδείκνυται για κατοικίδια (σκύλο, γάτα);
  Ευχαριστώ!!!

  • 16 Ιουλίου 2023

   Καλησπέρα σας
   Σε ένα σπίτι με ενδοδαπεδια θερμανση δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός και μπορούμε να έχουμε τους μικρούς μας φίλους (σκύλους ή γάτες).
   Αν συγκρίνουμε την ενδοδαπέδια θερμανση με ένα σύστημα θερμανσης με σώματα καλοριφέρ (και με γνώμονα ότι η μέση φυσιολογική θερμοκρασία ενός σκύλου είναι περίπου στους 38 βαθμούς) τότε ναι μπορούμε να πούμε ότι η ενδοδαπεδια θέρμανση ενδείκνυται για τους μικρούς μας φίλους , λόγω του ότι έχουμε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία στο δάπεδο (25 με 30 βαθμούς) σε σχέση με τα σώματα καλοριφέρ που έχουν αρκετά υψηλές θερμοκρασίες (70 με 80 βαθμούς στα παλιότερα και γύρω στους 55 με 60 βαθμούς στα νέα ενεργειακά σώματα) και γωνίες που μπορεί να χτυπήσουν.
   Φυσικά καλό θα είναι να ρωτήστε και τον κτηνίατρο σας:)
   Να είστε καλά και Καλό Καλοκαίρι!

 12. 23 Απριλίου 2023

  Καλησπέρα σας!
  Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα.
  Το συστημα ενδοδαπεδιας θερμανσης μπορει να γινει σε ηδη υπαρχον σπίτι (εννοω χτισμένο, σοβατισμενο, με τοποθετημενο το πατωμα κτλ κτλ)?
  Αν ναι, ποσο ειναι το κοστος για την τοποθετηση του;

  • 24 Απριλίου 2023

   Αληθώς Ανέστη & Χρόνια πολλά!!

   Σε ότι αφορά το ερώτημα σας, ναι το σύστημα ενδοδαπεδιας θέρμανσης μπορεί να τοποθετηθεί , το κόστος σε ένα κατοικήσιμο σπίτι είναι 70 € το τετραγωνικό .
   Σε κάθε περίπτωση όμως, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει επιτόπιος έλεγχος από τους εξειδικευμένους μηχανικούς της εταίρας μας.
   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί τους στο 2310.780.600

 13. 11 Ιουλίου 2022

  καλησπέρα σας θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με την ενδοδαπέδια. κόστος ανα τμ καθώς καιτ τι απόδοση έχει στα ψηλοτάβανα σπιτια. ευχαριστώ

  • 11 Ιουλίου 2022

   Καλησπέρα σας.
   Το μέσο κόστος ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης μαζί με τα θερμομπετά που απαιτούνται είναι περίπου από 43 ως 55 ευρώ ανά τετραγωνικό ανάλογα με την μάρκα υλικών που θα επιλέξετε. Συμπεριλαμβάνονται εργασίες τοποθέτησης και θερμομπετόν εντός νομού Θεσσαλονίκης.
   Σε ότι αφορά την απόδοση του συστήματος σε ψηλοτάβανα κτίρια δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα.
   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε στο email μας ένα τηλ επικοινωνίας για να επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος από τους μηχανολόγους μας.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2010 - 2019 IDEALKLIMA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Designed by ArtAbout.gr
fotovoltaika