Στην Ελλάδα, νοούμενη ως αναπτυσσόμενη και εξελισσόμενη βιομηχανική χώρα, έχει διαμορφωθεί η αντίληψη ότι η απόκτηση μιας ξενοδοχειακής μονάδας θεωρείται ως μία από τις ασφαλέστερες επενδύσεις. Αναμφίβολα ο ιδανικός χώρος κάθε τμήματος του ξενοδοχείου καθορίζεται από πλήθος καταστάσεων που χρειάζεται να εξασφαλίζονται ταυτόχρονα.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε, να νιώσουμε την σημασία των καθημερινών στιγμών. Οι ξεχωριστές δραστηριότητες του ατόμου, το περιβάλλον στο οποίο ζει, ο προσωπικός χώρος, συνθέτουν την ζωή του. Οφείλουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να θέτουμε τις βάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας στη ζωή μας.

Η ξενοδοχειακή μονάδα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την άνεση και μπορεί να οριστεί ως η αίσθηση της απόλυτης φυσικής και πνευματικής ευημερίας όλων των ατόμων που βρίσκονται σε ένα χώρο. Η εξασφάλιση της και οι άριστες συνθήκες διαβίωσης αποτελούν απώτερο στόχο της πρότυπης ξενοδοχειακής μονάδας.

Ας προσπαθήσουμε μαζί, να διαμορφώσουμε τον ιδανικό χώρο για εσάς και τους πελάτες σας.

Στη συνέχεια αναλύονται τέσσερα βασικά στοιχεία της πρότυπης ξενοδοχειακής μονάδας, που εξυπηρετούν και υπόσχονται υψηλά επίπεδα άνεσης.

αντλίες θερμότητας daikin altherma

 • 1. Επεξεργασία Νερού

  Το κεντρικό δίκτυο του ξενοδοχείου πρέπει να έχει καθαρό, υγιεινό, μαλακό νερό χωρίς χλώριο για την προστασία της υγείας των πελατών του, την προστασία των συσκευών (πλυντήρια ρούχων-πιάτων), του συστήματος θέρμανσης (αντλία θερμότητας, boiler) και των υδραυλικών εξαρτημάτων (βάνες, βρύσες, σωλήνες). Κάνοντας μια ανάλυση του νερού του δικτύου μας, μπορούμε να εγκαταστήσουμε σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, το παρακάτω εξοπλισμό ανάλογα με τα ευρήματα της ανάλυσης .

  ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:

  αντλία θερμότητας daikin altherma

  Αυτοκαθοριζόμενο φίλτρο νερού κεντρικής παροχής

  Με ενσωματωμένο μειωτή πιέσεως και μανόμετρο πίεσης εξαγωγής νερού. Αυτό το φίλτρο κατακρατά χώματα, σκουπίδια του δικτύου σωληνώσεων.

  Για την προστασία των συσκευών φίλτρανσης:

  • Αυτοκαθαριζόμενα πρόφιλτρα νερού  στα 60micron, με σώμα από επιχρωμιωμένο ορείχαλκο, διάφανο κάδο φίλτρου και ανοξείδωτη αυτοκαθαριζόμενη σίτα
  • Ανοίγοντας την βάνα κάτω από το φίλτρο γίνεται ο καθαρισμός της σίτας. Επαναλαμβάνεται η διαδικασία όποτε απαιτείται, βάση οπτικού ελέγχου.
  φιλτρο νερου
  Αποσκληρυντής νερού

  Είναι η συσκευή που αφαιρεί το ασβέστιο και μαγνήσιο που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία αλάτων με τις γνωστές συνέπειες του.

  Ο αποσκληρυντής τύπου ΑS  είναι αυτόματος και θα λειτουργεί με χρονικό. H κεφαλή θα είναι ηλεκτρονικού τύπου, με οθόνη ενδείξεων και μπουτόν ελέγχου η οποία βρίσκεται στην κορυφή της μονάδας. Η αρχή της αναγέννησης θα γίνεται αυτόματα σε προγραμματιζόμενο χρόνο ανάλογα με την ποσότητα του αποσκληρυμένου νερού. Η λήψη της άλμης για την αναγέννηση θα γίνεται αυτόματα από το δοχείο άλμης μέσω ακροφυσίων. Το δοχείο είναι κατασκευασμένο από Fiberglass. Το δοχείο άλμης είναι κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο. Συμπεριλαμβάνεται η απαραίτητη ποσότητα ισχυρής κατιονικής ρητίνης, υψηλής ικανότητας εναλλαγής ιόντων. Η ρητίνη περιλαμβάνεται και είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό του δοχείου.

  Μετά τον αποσκληρυντή απαιτείται η χρησιμοποίηση δεξαμενής νερού πολυπροπυλένιου.

  αποσκληρυντής νερού

  αποσκληρυντές νερού

  Αντίστροφη όσμωση

  Σήμερα, το σύστημα αντίστροφης όσμωσης είναι η τελειότερη λύση καθαρισμού και φιλτραρίσματος νερού, άρα είμαστε 100% σίγουρη για την ποιότητα του νερού που πίνουμε.

  Αντίστροφη όσμωση παραγωγής υπέρ- καθαρού πόσιμου νερού.

  Περιγραφή Συστήματος:

  • Φίλτρανση αιωρούντων
  • Φίλτρανση οσμής, γεύσης χλωρίου
  • Αντλία πιέσεως
  • Διήθηση από μεμβράνη αντίστροφης όσμωσης
  • Φίλτρο μετεπεξεργασίας άνθρακα ψημένος, σε ατμούς καρύδας
  • UV υπεριώδη ακτινοβολία για την απολύμανση του νερού
  • Μπορεί να συνδεθεί με μεγάλο πιεστικό δοχείο για εκτεταμένη αποθήκη νερού

  αντιστροφη οσμωση

 • 2. Ενεργειακό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης

  αντλίες θερμότητας boiler ηλιακα

  • Αντλία θερμότητας  της DAIKIN υψηλών τριφασική για τη θέρμανση των θερμοδοχείων για τα ζεστά νερά χρήσης.
  • Υβριδικά Boilers ROTEX υγιεινού ζεστού νερού χρήσης των 500 λίτρων ειδικά σχεδιασμένα για αντλίες θερμότητας (3 τεμάχια) σε συνδυασμό με την ηλιακή ενέργεια .Αποδίδει  470 λίτρα νερού χωρίς αναθέρμανση.
  • DAIKINROTEX SOLARIS V26Ρ κάθετος με επιλεκτική επιφάνεια 2,6m2 και κρύσταλλο ασφαλείας extra clear. Διαστάσεις 2000x1300x85mm. (12 τεμάχια)
  • Σετ γάντζων ενός συλλέκτη V26P κεραμοσκεπής σετ ραγών ενός  συλλέκτη V26P κεραμοσκεπής
  • Συνδεσμολογία RPS3 25Μ το οποίο περιλαμβάνει διαφορικό θερμοστάτη 4 αισθητήρια και παροχόμετρο. (1 τεμάχια)
  • Βαλβίδα ρύθμισης παροχής FLG για την υδραυλική εξισορρόπηση του δικτύου. Ρύθμιση εως 20l/m (12 τεμάχια).
  • Πολυστρωματικός σωλήνας σύνδεσης VA DAIKINROTEX μονωμένος με αισθητήριο για τις πλάκες των ηλιακών για τη σύνδεση των συστοιχιών
  • Εξαρτήματα λεβητοστασίου: Κυκλοφορητής ανακυκλοφορίας της Wilo STAR Z25/6, Μειωτής πίεσης με μανόμετρο 10bar, Βαλβίδα ασφαλείας και Αυτόματος πληρωτής δικτύου με μανόμετρο ταχυσύνδετος.
  • Σύνδεση καθενός συστήματος με το υφιστάμενο δίκτυο ζεστών νερών χρήσης και ύδρευσης δικτύου.
  • Αυτοματισμοί ελέγχου για τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας των συστημάτων.

  ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:

  σχεδιο αντλίες θερμότητας boiler

  Τι είναι το “ Σύστημα ηλιοθερμίας ” της  DAIKIN ROTEX

  Η εν λόγω εγκατάσταση αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σύστημα ζεστών νερών χρήσης, συνδυάζοντας την οικονομικότερη λειτουργία με την απόλυτη υγιεινή χάρις στο θερμοδοχείο αντιμικροβιακής  προστασίας.

  Η λειτουργία του συστήματος ηλιοθερμίας βασίζεται στην αποθήκευση της διαθέσιμης ηλιακής ενέργειας μέσω των ηλιακών συλλεκτών της Daikin Rotex στο βαριά μονωμένο θερμοδοχείο ώστε να εξυπηρετήσει το συγκεκριμένο κτήριο επαρκώς.

  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο λέβητας να λειτουργεί περιορισμένα ή και καθόλου, προκειμένου να επιτύχει τη ζητούμενη θερμοκρασία ζεστών νερών χρήσης. Έτσι επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση των πρωτογενών καυσίμων, ενώ ταυτόχρονα καλύπτονται απόλυτα οι ανάγκες σε ζεστό νερό χρήσης.

  Το ολοκληρωμένο σύστημα ηλιοθερμίας της Rotex είναι ένα ενεργειακό σύστημα όπου όλα τα προϊόντα παράγονται από την ίδια εταιρεία. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να είστε σίγουροι για την άψογη συνεργασία όλων των υποσυστημάτων, η οποία σας εγγυάται τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργειακή απόδοση και κορυφαία επίπεδα άνεσης.

  Η Daikin Rotex, ως κατασκευαστής του συστήματος κατέχει την τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και κατασκευή, καθώς και εμπειρία δεκαετιών σε αυτά τα συστήματα.

  Η IDEALKLIMA, ως εφαρμοστής του συστήματος κατέχει την τεχνογνωσία στο σχεδιασμό, την μελέτη και την εγκατάσταση, καθώς και εμπειρία σε αυτά τα συστήματα  μιας και βρίσκεται σε αποκλειστική συνεργασία με την Rotex .

  1. Ηλιακοί συλλέκτες, βάσεις στήριξης και κατακόρυφο δίκτυο αυτών

  Η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή  ζεστών νερών χρήσης γίνεται μέσω των ηλιακών συλλεκτών της Daikin Rotex. To όλο σύστημα είναι ασυμπίεστο και δεν απαιτεί την εγκατάσταση δοχείου διαστολής, χάρις στην τεχνολογία drain-back («αποστράγγισης») στην οποία βασίζεται. Επίσης δεν απαιτείται η χρήση αντιψυκτικού, γεγονός που περιορίζει τις βλάβες και τα έξοδα συντήρησης στο ελάχιστο.

  ηλιακη θερμανση

  Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι επιλεκτικής επιφάνειας με υψηλό βαθμό απορρόφησης (96%), διαθέτουν χάλκινα υδροστοιχεία και ισχυρή μόνωση πετροβάμβακα. Οι βάσεις στήριξης της Daikin – Rotex από ανοδιωμένο αλουμίνιο,  τους δίνουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν τόσο σε κεραμίδια όσο και σε ταράτσα και χάρις στην ποικιλία των διαστάσεών τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

  Τα διαθέσιμα μεγέθη είναι:

  V21P: κάθετος συλλέκτης διάστασης 2000x1006x85mm

  V26P: κάθετος συλλέκτης διάστασης 2000x1300x85mm

  H26P: οριζόντιος συλλέκτης διάστασης 1300x2000x85mm

  Πάνω στο θερμοδοχείο τοποθετείται το σύστημα διαχείρισης και άντλησης του νερού από το θερμοδοχείο προς τους ηλιακούς συλλέκτες της Daikin ROTEX γνωστό ως RPS3, το οποίο αποτελείται από δυο κυκλοφορητές και έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου. Το σύστημα αυτό αναλαμβάνει να εκμεταλλευτεί στον μέγιστο βαθμό τη διαθέσιμη ηλιακή ακτινοβολία προφυλάσσοντας παράλληλα το όλο σύστημα από πιθανές βλάβες.

  Για τη σύνδεση του θερμοδοχείου  με τους ηλιακούς συλλέκτες (κατακόρυφο δίκτυο) χρησιμοποιείται ζεύγος εύκαμπτων, μονωμένων, πολυστρωματικών σωλήνων VA της Rotex υψηλής αντοχής, μέσα στη μόνωση των οποίων βρίσκεται και το καλώδιο του αισθητηρίου.

  θερμανση

  1. Θερμοδοχείο Daikin ROTEX ΗΥC 544/32/0

  Θερμοδοχείο Daikin Rotex ΗΥC 544/32/0: Τοποθετείται στο λεβητοστάσιο και έχει τη δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης και ηλιακής υποβοήθησης αυτού.  To εξωτερικό του περίβλημα αποτελείται από διπλά τοιχώματα πολυπροπυλενίου με ενδιάμεσα αφρώδη μόνωση. Οι εναλλάκτες που βρίσκονται στο εσωτερικό του είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα. Το ζεστό νερό χρήσης που παράγει δεν αποθηκεύεται αλλά παρασκευάζεται κατά τη διέλευσή του από τον ανοξείδωτο εναλλάκτη, γεγονός που συντελεί στην υψηλή του υγιεινή. Έχει απόδοση 412lt νερού χρήσης στους 40°C χωρίς αναθέρμανση και περιλαμβάνει επίσης πρόσθετη ηλεκτρική αντίσταση 4 kW, που το μετατρέπει σε τριπλής ενεργείας.

  Διαστάσεις (Υ x Π x B) 1590 x 790 x 790 x mm.

  boiler

 • 3. Ενεργειακό σύστημα παροχής ψύξης και θέρμανσης

  Κάθε ξενοδοχειακή μονάδα πρέπει να χρησιμοποιεί τουλάχιστον μια ή και συνδυασμό των παρακάτω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για  θέρμανση, ψύξη  και την παραγωγή ζεστών νερών χρήσεις.

  Αεροθερμική αντλία θερμότητας

  Οι αεροθερμικές αντλίες θερμότητας απορροφούν ποσά θερμότητας από τον αέρα του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, η θερμότητα αυτή μεταφέρεται στην εσωτερική μονάδα μέσω των σωλήνων με ψυκτικό υγρό (freon). Η μικρή εξωτερική μονάδα εγκαθίσταται εύκολα ακόμη και σε διαμερίσματα καθώς δεν απαιτείται γεώτρηση ή εκσκαφή. Χρησιμοποιώντας αυτήν την ανανεώσιμη πηγή ενέργειας μπορούμε εύκολα να εξοικονομήσουμε το 60-70% των αναγκών μας για την ετήσια ενέργεια  θέρμανση και παραγωγή ζεστών νερών χρήσεις της κατοικίας μας.

  αντλία θερμότητας

  Γεωθερμική αντλία θερμότητας:

  Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας απορροφούν ποσά θερμότητας από τον φλοιό της γης. Ουσιαστικά η αντλία εκμεταλλεύεται την θερμική ενέργεια από τον ήλιο και το έδαφος. Τέλος χρησιμοποιώντας αυτήν την ανανεώσιμη πηγή ενέργειας μπορούμε εύκολα να εξοικονομήσουμε το 65-70% των αναγκών μας για την ετήσια ενέργεια θέρμανση και παραγωγή ζεστών νερών χρήσεις της κατοικίας μας.

  Ηλιακή ενέργεια

  Με την βοήθεια επιλεκτικών ηλιακών συλλεκτών συλλέγουμε την ηλιακή ενέργεια αποθηκεύοντας στην σε δοχεία νερού (buffer) εξοικονομώντας με αυτών το τρόπο το 35-50% των αναγκών μας για την ετήσια ενέργεια θέρμανση και παραγωγή ζεστών νερών χρήσεις της κατοικίας μας.

 • 4. Θέρμανση Πισίνας

  • Αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών των τριφασικές  οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες σας για θέρμανση της πισίνας. Το σύστημα χρησιμοποιεί αποκλειστικά θερμοδυναμική ενέργεια για να επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία νερού (εώς 80⁰C) χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής αντίστασης, με αποτέλεσμα την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Πλακέτες αυτονομίας της DAIKIN για συνεργασία των διαφορικών θερμοστατών και των αισθητηρίων με τις αντλίες θερμότητας.
  • Ειδικός σωληνωτός εναλλάκτης για θέρμανση πισίνας της εταιρείας BOWMAN από τιτάνιο για μεγάλη αντοχή από διαβρώσεις λόγω χλωρίου. Είσοδος και έξοδος κυκλώματος πισίνας και για τις αντλίες θερμότητας.
  • Διαφορικός θερμοστάτης MTDC 25 εφαρμογών. Με προστασία legionella, προστασία συστήματος, προστασία δοχείου αποθήκευσης, αντιπαγωτικά προγράμματα, αποθήκευση δεδομένων με στατιστική και γραφική ανάλυση, μνήμη σφαλμάτων (ημερομηνία και ώρα).
  • Οι υδραυλικές συνδέσεις στο κύκλωμα της πισίνας θα πραγματοποιηθούν με σωλήνες και εξαρτήματα από u-PVC 16atm με κατάλληλες κόλλες Αμερικής βαρέως τύπου. Οι υπόλοιπες σωληνώσεις στο κύκλωμα των αντλιών θερμότητας με τους εναλλάκτες θα είναι από μονωμένες σωλήνες πολυπροπυλενίου 4ης γενιάς με υαλόνηματα.

  ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:

  daikin σχεδιο αντλίες θερμότητας

  ηλιακη θερμανση πισινας

  πινακας τιμων εναλλακτη θερμοτητας