κλιματιστικο ιnverter Gree

Συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες για το κλιματιστικο σας

Τα κλιματιστικα χωρίς καμία αμφιβολία πλέον δεν αποτελούν ένα δυσεύρετο είδος πολυτελείας το οποίο  παλιότερα συναντούσαμε μόνο στα πιο ευκατάστατα σπίτια. Σήμερα ένα τουλάχιστον κλιματιστικο είναι αυτονόητο για πολλά νοικοκυριά. Αυτό από μόνο του κάνει επιτακτική την ανάγκη να μάθετε πως μπορείτε να τα  χρησιμοποιήσετε σωστά εξοικονομώντας παράλληλα και αρκετά χρήματα. Ποιος από σας δεν θα ήθελε να μειώσει αισθητά τον λογαριασμό του ρεύματος  κάνοντας απλές αλλαγές στις καθημερινές του συνήθειες; Επειδή η απάντηση είναι αυτονόητη ακολουθούν ορισμένες από τις βασικότερες συμβουλές που αν υιοθετήσετε θα δείτε άμεσα αποτελέσματα .
Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Ποια είναι η ιδανικη ρυθμιση θερμοκρασιας air condition το χειμωνα και το καλοκαιρι, Πως ρυθμιζω το air condition, ποια είναι η σωστη λειτουργια κλιματιστικου κλπ . Ας ξεκινήσουμε να δούμε πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα κάνοντας σωστή χρήση στα κλιματιστικά μας.

Η σωστή τοποθέτηση είναι το Α και το Ω για το κλιματιστικο σας.

 

κλιματιστικο εγκατασταση

Η συγκεκριμένη συμβουλή κυρίως αφορά όσους σκοπεύουν να εγκαταστήσουν μονάδες  ψύξης θέρμανσης στο χώρο τους ή εκείνους που έχουν στα σκαριά κάποια ανακαίνιση στις ήδη υπάρχουσες, καθώς αφορά την σωστή και έξυπνη τοποθέτηση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικου ώστε να έχετε αποδοτικότερο κλιματισμο με μικρότερο κόστος.  Η  επιλογή της κατάλληλης θέσης για το air condition  πρέπει να γίνει με βάση την ευρύτερη διαρρύθμιση του χώρου σας  και πάντα με γνώμονα την οικονομικότερη για σας τελική κατανάλωση ενέργειας.
Φυσικά ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί  ώστε να αποφύγετε θέσεις που βρίσκονται κοντά σε συσκευές με έντονη θερμότητα ή που ωθούν τον παραγόμενο αέρα να χτυπά απευθείας πάνω στους ανθρώπους. Όσο αναφορά την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικου θα πρέπει να διασφαλίσετε την τοποθέτηση της σε ένα μέρος που να μην μειώνει την απόδοση της εσωτερικής μονάδας. Ιδανικά θα χρειαστείτε έναν άνετο εξωτερικό χώρο που να αερίζεται και να μην είναι περιορισμένος από οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Θυμηθείτε ότι η σωστή τοποθέτηση του air condition μπορεί να γίνεται μια φορά αλλά σας γλιτώνει χρήματα κάθε μήνα οπότε δώστε προσοχή και χρόνο.

 

 

Λογική και μετρημένη χρήση του κλιματιστικου.

Το κλιματιστικο είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας για τους περισσότερους από μας.  Ως δεδομένη παροχή στην καθημερινότητα μας δεν είναι λίγες οι φορές που ίσως να το χρησιμοποιούμε αλόγιστα. Σε αυτό βέβαια ίσως να συμβάλει και το γεγονός ότι εξ αρχής δεν μάθαμε ποια είναι η σωστή του χρήση. Ήρθε λοιπόν η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μάθουμε  πως χρησιμοποιώντας σωστά το κλιματιστικο μας μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα.
Ας ξεκινήσουμε από τον πρώτο και βασικό κανόνα. Η ύπαρξη του κλιματιστικου στο χώρο σας δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε απαραίτητα κάθε μέρα.  Το air condition ενεργοποιείται και χρησιμοποιείται  μόνο και αν, είναι απαραίτητο! Κάποιες μέρες η θερμοκρασία μπορεί να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε κλιματισμο. Κάποιες άλλες πάλι μπορεί παρ’ ότι η θερμοκρασία είναι αυξημένη να έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάποιες κινήσεις ματ για να επέμβετε στην θερμοκρασία του χώρου σας όπως να κατεβάσετε τις τέντες, να ανοίξετε μια ομπρέλα για να διασφαλίσετε σκιά , να φορέσετε πιο ελαφριά ρούχα. Και πάλι σε αυτή την περίπτωση, η χρήση του κλιματιστικου δεν είναι απαραίτητη! Αν ωστόσο έχετε εξαντλήσει όλους  τους εναλλακτικούς τρόπους  να δροσιστείτε και κανένας δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα τότε και μόνο τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μεγάλα μέσα.
Τότε και μόνο τότε να επιτρέπετε στον εαυτό σας να χρησιμοποιεί το κλιματιστικο. Έτσι, οι μέρες που το μηχάνημα σας θα είναι ενεργό θα μειωθούν δραστικά και μαζί τους και ο λογαριασμός του ρεύματος.

Πως να λειτουργούμε το κλιματιστικο

κλιματιστικο ινβερτερΌσο για τις μέρες λοιπόν  αυτές που θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικο σας καλό θα είναι να έχετε στο νου σας ότι προκειμένου να ζεσταθείτε ή να δροσιστείτε δεν είναι απαραίτητο να λειτουργεί καθ όλη την διάρκεια της μέρας  χωρίς καμία διακοπή. Είναι γνωστό και συνηθισμένο ότι οι περισσότεροι ανάβουν το κλιματιστικο το πρωί ,το ξεχνούν και λειτουργεί ως το βράδυ κλείνοντας το όταν πάνε για ύπνο, όμως  αυτό είναι πραγματικά καταστροφικό τόσο για την υγεία όσο και για την τσέπη σας.
Με αυτό το τρόπο το μόνο που καταφέρνετε είναι  αυξήσετε κατακόρυφα  την κατανάλωση ενεργείας. Ναι, σίγουρα εξασφαλίζετε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης παρ’ όλα αυτά  δεν παύει να έχουμε να κάνουμε  με  μια αλόγιστη χρήση και κυρίως με μια  κακή συνήθεια που θα πρέπει να προσπαθήσετε συνειδητά να  αλλάξετε.

 

Επίσης, μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί και σε απερίσκεπτες κινήσεις της καθημερινότητας  που σας κοστίζουν αισθητά, όπως το να αφήνετε ανοιχτό το air condition όταν δεν βρίσκεστε στο χώρο που κλιματίζεται ή ακόμα και όταν κοιμάστε. Φροντίστε να κλείσετε πόρτες και παράθυρα πριν ανοίξετε το κλιματιστικο και κλείστε το μετά από λίγη ώρα. Έτσι ο χώρος θα διατηρήσει την δροσερή ατμόσφαιρα χωρίς να χρειαστεί να λειτουργεί το κλιματιστικο . Με αυτό το τρόπο εξοικονομείτε τόσο ενέργεια αλλά και μειώνετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος αισθητά.

Επιλέξτε και ρυθμίστε σωστά την θερμοκρασία στο κλιματιστικο σας.

Όλοι μας μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να ενεργοποιήσουμε το air condition σε οποία θερμοκρασία θέλουμε. Μας συμφέρει όμως να επιλέγουμε ελευθέρα οποία θερμοκρασία μας κατεβεί στο κεφάλι; Σίγουρα όχι.
Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας στο κλιματιστικο δεν γίνεται τυχαία. Σκοπός ενός κλιματιστικου είναι να διαμορφώσει τέτοιες συνθήκες στο κλιματιζόμενο χώρο που οι άνθρωποι να έχουν την άνεση να κυκλοφορούν  χωρίς να κρυώνουν ούτε να ζεσταίνονται ανεξάρτητα από την εποχή. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε θερμοκρασίες από 20-27 βαθμούς. Δεν είναι σπάνιο βέβαια  το καλοκαίρι το θερμόμετρο να κτυπάει κόκκινο ή το χειμώνα να επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες . Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να ρυθμίσετε το κλιματιστικο σε θερμοκρασία που δεν διαφέρει πάνω από 10 βαθμούς από αυτή του εξωτερικού περιβάλλοντος. Μην κάνετε σε καμία περίπτωση το λάθος να επιλέξετε ακραίες  θερμοκρασίες για να λειτουργήσει το κλιματιστικο σας γατί θα δουλεύει μόνιμα προσπαθώντας να πετύχει την ακραία θερμοκρασία που ζητήσαμε με συνέπεια αυτό να οδηγεί στην υπερκατανάλωση ρεύματος.
Όταν όμως ζητάτε μια σωστή και εφικτή για τον χώρο σας θερμοκρασία, το air condition σας την πετυχαίνει με αποτέλεσμα να σταματάει να λειτουργεί η εξωτερική μονάδα και να δουλεύει μόνο η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικου ως απλός ανεμιστήρας με αποτέλεσμα την μηδαμινή κατανάλωση ρεύματος.
Είναι εύλογο βέβαια εσείς να θέλετε πάντα στο σπίτι σας να κυκλοφορείτε με το κοντομάνικο όμως, αν η διαφορά με το εξωτερικό περιβάλλον είναι τεράστια τότε μπορεί να προκληθούν ακόμα και  προβλήματα υγείας σε εσάς και τους αγαπημένους σας από την ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας. Διατηρήστε λοιπόν αυτόν το χρυσό κανόνα για την επιλογή της θερμοκρασίας και μην επιτρέψετε να κατεβεί η θερμοκρασία κάτω από τους 23 βαθμούς το καλοκαίρι αλλά ούτε και να ανέβει πάνω από τους 24 το χειμώνα και δεν θα το μετανιώσετε!
Με λίγα λόγια όταν ρυθμίζουμε το κλιματιστικο μας στην σωστή θερμοκρασία πετυχαίνουμε την ιδανική λειτουργία του για την υγεία μας αλλά και για την τσέπη μας.

Το κλιματιστικο απαιτεί συντήρηση και φροντίδα.

Κλιματιστικο σερβισΗ σωστή και συστηματική συντήρηση του κλιματιστικου  είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη ώστε να διασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή λειτουργιά του μηχανήματος σας και μάλιστα για περισσότερο χρόνο.  Το πρώτο πράγμα που οφείλετε να κάνετε πριν από οτιδήποτε άλλο για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση το κλιματιστικο σας  είναι να φροντίσετε την συχνή καθαριότητα του κλιματιζόμενου χώρου.  Μην αφήνετε να συσσωρεύεται σκόνη σε χώρο που υπάρχει  κλιματιστικο  και απαγορεύστε ρητά το κάπνισμα σε αυτό. Και τα δυο, σκόνη και κάπνισμα,  μπορούν να επιβαρύνουν ένα κλιματιστικο που ρουφά τον ατμοσφαιρικό αέρα και να του προκαλέσουν βλάβες. Καλύτερα να γίνετε λίγο πιο σχολαστικοί πάρα να χρειαστεί να πληρώνετε επισκευές για τα κλιματιστικα σας. Επίσης, μην ξεχνάτε να αερίζετε τακτικά τον χώρο που υπάρχει το κλιματιστικο ώστε να αποφεύγετε την ανακύκλωση του ίδιου και του ίδιου αέρα που μπορεί να είναι επιβλαβής για όσους διαμένουν σε αυτό.

Κλιματιστικο Φιλτρα Αερα

 

 

Έκτος όμως από αυτά, υπάρχουν και  διαδικασίες συντήρησης τις οποίες πρέπει να προγραμματίζετε  ώστε να διατηρείτε τα κλιματιστικα σας αποδοτικότερα και οικονομικότερα με την πάροδο του χρόνου. Αναμφίβολα θα πρέπει να ασχοληθείτε με τον καθαρισμό  στις γρίλιες και τα πτερύγια του εσωτερικού μηχανήματος όπως και με των καθαρισμό των φίλτρων αέρα του κλιματιστικου.

 

 

 

κλιμαιστικο ινβερτερ φιλτα αεραΤα φίλτρα αέρα συνήθως είναι  αποσπώμενες μεμβράνες που μπορείτε να αφαιρέσετε από την εσωτερική μονάδα, να τις πλύνετε με νερό, να τις αφήσετε να στεγνώσουν και να τις επανατοποθετήσετε στο μηχάνημα. Αυτή είναι μια απλή διαδικασία που όμως μπορεί να απογειώσει ξανά την πεσμένη απόδοση του air condition.
Όσα προηγήθηκαν για την συντήρηση του κλιματιστικου είναι στο χέρι σας και μπορείτε να τα κάνετε οπότε κρίνεται ότι απαιτείται. Πέρα από αυτά όμως μην αμελήσετε να αναθέσετε τον βαθύ καθαρισμό τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής μονάδας σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο που θα σας το παραδώσει σαν καινούργιο. Μην σκεφτείτε λεπτό ότι τα χρήματα που θα δώσετε για μια τέτοια συντήρηση είναι περιττά έξοδα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο αφού αυτή είναι η διαδικασία που θα εξασφαλίσει ότι το κλιματιστικο σας δεν θα χρειαστεί αντικατάσταση για πολλά μα πολλά χρόνια ακόμα.

Συμπερασμα

Ολοκληρώνοντας αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί εύκολα το κλιματιστικο σας να μετατραπεί στον οικονομικότερο τρόπο που διαθέτετε για την ψυξη & θερμανση του χώρου σας  αρκεί μόνο να είστε διατιθέμενοι και ικανοί να τροποποιήσετε λίγες από τις συνήθειες σας μέσα στην καθημερινότητα. Και για να είμαστε απολυτά ειλικρινείς ο κόπος που θα καταβάλετε για να εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές  δεν είναι τίποτα μπροστά στα χρήματα που θα εξοικονομήσετε . Μην το σκέφτεστε λοιπόν και εφαρμόστε έστω και δοκιμαστικά τις προτάσεις μας. Δεν θα το μετανιώσετε! Από εκεί και πέρα για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή συμβουλή  σε σχέση με τα κλιματιστικα εμείς είμαστε στη διάθεση σας!

 1. 30 Αυγούστου 2021

  Καλησπέρα σας το κλιματιστικό μου το βράδυ το βαζω στους 28 βαθμους και καθε 20 λεπτα το σβινω καταναλώνω περισσότερο ρευμα;
  Βλαζω και τον ανεμιστήρα της οροφής να δουεύει ταυτοχρόνως
  Ευχαριστώ

  • 31 Αυγούστου 2021

   Καλησπέρα σας
   Η θερμοκρασία που επιλέξατε είναι ιδανική. Ωστόσο εάν το σβήνετε κάθε 20 λεπτά, ναι είναι λάθος.
   Ιδανικό είναι να αφήνετε το κλιματιστικό ενεργοποιημένο στους 28 βαθμούς. Έτσι και αλλιώς στο κλιματιστικό σας μόλις πιάσει αυτήν την θερμοκρασία, σταματάει να λειτουργεί ο συμπιεστής της εξωτερικής μονάδας, το οποίο σημαίνει ότι η κατανάλωση ρεύματος θα είναι μηδαμινή.

 2. 13 Αυγούστου 2021

  Καλημέρα σας, αν θέλω να καθαρίσω την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, μπορώ να την πλύνω με το λάστιχο, ενδείκνυται αυτός ο τρόπος η μήπως υπάρξει πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά κυκλώματα; Και αν την πλύνω, πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να στεγνώσει για να το λειτουργήσω ξανά;

  • 13 Αυγούστου 2021

   Καλημέρα σας
   Ναι μπορείτε να πλύνετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού με το λάστιχο με φορά από το πάνω μέρος της και προς τα κάτω. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην ρίξετε πολύ νερό στην δεξιά πλευρά της όπως την κοιτάτε.(Είναι η πλευρά που βγαίνουν τα καλώδια και οι σωλήνες).
   Αυτό που σας ενδιαφέρει και είναι και το βασικό, είναι το στοιχείο της εξωτερικής μονάδας (στο πίσω μέρος της)να είναι καθαρό. Ρίχνετε νερό πάντα με προσοχή και με φορά από πάνω προς τα κάτω όπως είπαμε ήδη, όπως επίσης και με αντίθετη φορά από εκεί που είναι τα καλώδια και οι σωλήνες.
   Μόλις πλύνετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, περιμένετε 5-10 λεπτά και μετά βάλτε το σε λειτουργία.

 3. 9 Αυγούστου 2021

  Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω σας παρακαλώ πολύ τι σημαίνει Απόδοση ψύξης 9000 (3500-11000) BTU/h και
  Απόδοση ψύξης 9000 (3100-11600) BTU/h, ποια η διαφορά;

  • 9 Αυγούστου 2021

   Καλησπέρα σας

   Μιλάτε φυσικά για ένα κλιματιστικό με τεχνολογία inverter..Μπορείτε να δείτε στο άρθρο μας Κλιματιστικα και Πως να επιλέξετε το καταλληλότερο τι είναι και πως λειτουργεί η τεχνολογία inverter σε ένα κλιματιστικό.
   Τα 9000 btu που αναφέρατε είναι η μέση απόδοση ενός inverter κλιματιστικού.
   Τα 3500 btu είναι η χαμηλότερη απόδοση που μπορεί να έχει το κλιματιστικό και τα 11000 Btu είναι η μέγιστη απόδοση που μπορεί να φτάσει.
   Η διαφορά στο δεύτερο κλιματιστικό είναι ότι έχει λίγο μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας, πράγμα το οποίο είναι θετικό φυσικά.

 4. 5 Αυγούστου 2021

  Καλημέρα σας. Με την πολύ επιβαρυμένη ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών, πως μπορώ να λειτουργήσει το κλιματιστικό οταν δεν υποστηρίζει λειτουργία ανακύκλωσης όπως του αυτοκινήτου;
  Ευχαριστώ

  • 5 Αυγούστου 2021

   Καλημερα σας
   Καταρχάς ευχόμαστε να σβήσουν οι πυρκαγιές και να μην υπάρξουν νέες.
   Σε ότι αφορά το ερώτημα σας, τα οικιακα κλιματιστικα (εκτός από κάποια μοντέλα όπως πχ το Daikin Ururu Sarara) ανακυκλώνουν τον αέρα του χώρου μας.
   Δεν διαθέτουν την δυνατότητα εισροής εξωτερικού αέρα. Συνεπώς (εφόσον μιλάμε για οικιακό κλιματιστικο), η default λειτουργία του είναι η ανακύκλωση του αέρα του χώρου μας έτσι και αλλιώς.

 5. 1 Αυγούστου 2021

  Με την συνεχόμενη λειτουργια xωρις να σταματάει το κληματιστικο υπάρχει περίπτωση απ’ την υπερλειτουργια να σταματήσει να δουλεύει η εξωτερική μονάδα??

  • 1 Αυγούστου 2021

   Καλησπέρα
   Ειδικά με τις θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες εαν το κλιματιστικο μας δουλευει συνεχομενα χωρις καμια απολύτως παύση ειναι πολυ πιθανόν να σταματήσει ο συμπίεσης της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικου λόγω υπερθέρμανσης η ακόμη και βλάβης λόγω κακής συντήρησης.
   Προσέξτε τα εξής:
   Ρυθμίζουμε την θερμοκρασία του κλιματιστικού περιπου σε μια διαφορά 12 βαθμών σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία (δλδ περιπου στους 26°c).Δεν πρεπει να έχουμε μεγαλη αποκλιση απο την εξωτερική θερμοκρασία για να μην ζορίζεται να προσαρμοστεί ο οργανισμός μας οταν βγουμε απο το σπίτι.Επισης ετσι και το κλιματιστικό μολις πιάσει αυτην την θερμοκρασία σταματάει και “ξεκουράζεται”,άρα ζορίζεται λιγοτερο.Ειναι λαθος να το ρυθμίσετε στους 20°c η και πιο κάτω και για την υγεία σας αλλα και γιατι ετσι το κλιματιστικό δεν θα σταματάει ποτε γιατι θα προσπαθεί να πιάσει αυτην την τοσο χαμηλή θερμοκρασία , θα ζορίζεται και επίσης θα σας καταναλώνει πολυ περισσότερο ρεύμα.
   Επισης φροντίστε να είναι καλοσυντηρημενο το κλιματιστικό σας, και να πλένετε με σκέτο νερό τα φίλτρα του καθε μηνα η ακομα και συχνότερα εάν δείτε ότι είναι πολύ βρώμικα.
   Φροντίστε η εξωτερική μονάδα να είναι καθαρή και να έχει καλό αερισμό.Αν πχ εχετε τέντες μπροστά από την εξωτερική μονάδα του aircondition σηκώστε τες.
   Συνοψίζοντας το σημαντικότερο είναι να μην αμελειτε ποτε την συντήρηση του κλιματιστικού απο έναν εξειδικευμένο τεχνικό και να μην ρυθμίσετε πολυ χαμηλά την θερμοκρασία.

 6. 23 Ιουνίου 2021

  Καλησπέρα.Ρυθμίζω το κλιματιστικό μου στους 27 C και Mode Cool, μετά το βάζω σε Mode Auto και μετράω ως αποτέλεσμα 21C στο χώρο. Που ωφείλεται αυτό; Ευχαριστώ.

  • 24 Ιουνίου 2021

   Καλημέρα σας
   Στην πρώτη περίπτωση η ρύθμιση που κάνατε είναι πολύ σωστή.
   Στην δεύτερη περίπτωση αυτό που ρυθμίσατε είναι να επιλέξει αυτόματα το κλιματιστικό σας εαν θα δουλέψει στην ψύξη ή στη θέρμανση με τις default θερμοκρασίες που έχει δώσει ο κατασκευαστής του..Για αυτό και βλέπετε 21C βαθμούς στον χώρο.
   Ιδάνικα καλό είναι να αποφευγετε το auto mode του κλιματιστικού ώστε να έχετε εσείς τον πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων.

 7. 19 Νοεμβρίου 2020

  Καλησπερα. Εχω το κλιματιστικο στους 24 βαθμους και fan στις γραμουλες που εχει στη μεση οχι μεχρι το δυνατο. Το κλιματιστικο ειναι 24αρι και θερμανση κεντρικη για σπιτι 90 τετραγωνικων. Ευχαριστω εκ των προτερων

  • 20 Νοεμβρίου 2020

   Καλημέρα σας
   Η θερμοκρασία που έχετε ρυθμίσει στο κλιματιστικό σας είναι καλή για την θέρμανση του χώρου σας ..
   Επίσης η ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι ορθώς ρυθμισμένη.Ωστοσο την ταχύτητα του ανεμιστήρα μπορείτε επίσης να την έχετε ρυθμισμένη στο αυτόματο με την προυπόθεση βέβαια ότι καλύπτονται επαρκώς οι πιό απομακρυσμένοι χώροι του σπίτιου.

 8. 16 Νοεμβρίου 2020

  Παρακαλώ πείτε μου τι είναι ποιο οικονομικό όταν έχω το κλιματιστικό μου στο auto η στο fan.
  Ευχαριστώ

  • 17 Νοεμβρίου 2020

   Καλησπέρα σας
   Όταν έχετε επιλεγμένη την αυτόματη λειτουργία του κλιματιστικου, το κλιματιστικό επιλέγει αυτόματα εάν θα δουλέψει στην ψύξη ή στην θέρμανση ανάλογα με την θερμοκρασία του χώρου.
   Όταν το έχετε στην ρύθμιση του ανεμιστηρα (Fan) , το κλιματιστικό σας λειτουργεί σαν απλός ανεμιστήρας χωρίς να παράγει ψύξη ή θέρμανση.
   Επομένως στην λειτουργία fan είναι πιο οικονομικό.

 9. 15 Σεπτεμβρίου 2020

  Καλησπέρα, θα ήταν εύκολο να με βοηθήσετε στο Πώς ρυθμίζονται οι περσίδες κατεύθυνσης του αέρα ανάλογα με την χρήση το χειμώνα ή το καλοκαίρι;

  • 15 Σεπτεμβρίου 2020

   Καλησπέρα σας.
   Όταν το κλιματιστικό δουλεύει στην ψύξη η κατεύθυνση του αέρα από την περσίδα (ή τις περσίδες) θα πρέπει να όσο το δυνατόν πιό ψηλά καθότι ο ψυχρός αέρας είναι βαρύτερος και μένει χαμηλότερα από τον πιο θερμό αέρα.
   Αντίστοιχα στην θέρμανση η ροη του αέρα πρέπει να είναι προς τα κάτω διότι ο θερμότερος αέρας έχει την τάση να πηγαίνει προς τα πάνω.

 10. 26 Ιουνίου 2019

  Καλησπέρα
  Το κλιματιστικό που υπάρχει ήδη τι είναι? Είναι τεχνολογίας inverter? Πόσα btu είναι? Σε ποιόν όροφο είναι το διαμέρισμα? Επίσης σίγουρα είναι καλή ιδέα να βάλετε ακόμη ένα κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο ώστε την νύχτα να λειτουργεί μόνο αυτό για την θέρμανση στο υπνοδωμάτιο για να μην καταναλώνετε άσκοπα ρεύμα για την θέρμανση όλου του σπιτιού και του υπνοδωματίου. Καλό θα είναι να επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή να μας στείλετε το τηλέφωνο σας εδώ : https://www.idealklima.gr/epikoinwnia/ στην φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στο τέλος της σελίδας, ώστε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά εμείς μαζί σας για να μπορέσουμε να σας κατατοπίσουμε με λεπτομέρεια.

 11. 18 Ιουνίου 2019

  Καλησπέρα σας! Ψάχνω για σπίτι στην περιοχή του Βόλου και βρήκα ένα το οποίο μόνη θέρμανση του είναι το air condition. Ο προβληματισμούς μου αφορά το χειμώνα διότι φοβάμαι μήπως δεν ζεσταινομαι, πληρώνω πολλά και θα είμαι σε αδιέξοδο διότι δνε υπάρχει άλλη θέρμανση. Έχω να πω πως υπάρχει ένα air condition που βρίσκεται σε θέση ωστε να κοίτα όλα τα δωμάτια το σπίτι είναι 60 περίπου τμ. Καινούργιο με κουφώματα αλουμινίου και μόνωση. Μπορώ να τοποθετήσω και ακόμη ένα στο υπνο δωμάτιο αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα αυτό και αν με συμφέρει!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2010 - 2019 IDEALKLIMA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Designed by ArtAbout.gr
Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει καλύτερη, προσωποποιημένη πλοήγηση. Συνεχίζοντας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, θεωρείται ότι αποδέχεστε την χρήση αυτή.
Περισσότερες Πληροφορίες