κλιματιστικο ιnverter Gree

Συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες για το κλιματιστικο σας

Τα κλιματιστικα χωρίς καμία αμφιβολία πλέον δεν αποτελούν ένα δυσεύρετο είδος πολυτελείας το οποίο  παλιότερα συναντούσαμε μόνο στα πιο ευκατάστατα σπίτια. Σήμερα ένα τουλάχιστον κλιματιστικο είναι αυτονόητο για πολλά νοικοκυριά. Αυτό από μόνο του κάνει επιτακτική την ανάγκη να μάθετε πως μπορείτε να τα  χρησιμοποιήσετε σωστά εξοικονομώντας παράλληλα και αρκετά χρήματα. Ποιος από σας δεν θα ήθελε να μειώσει αισθητά τον λογαριασμό του ρεύματος  κάνοντας απλές αλλαγές στις καθημερινές του συνήθειες; Επειδή η απάντηση είναι αυτονόητη ακολουθούν ορισμένες από τις βασικότερες συμβουλές που αν υιοθετήσετε θα δείτε άμεσα αποτελέσματα .
Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Ποια είναι η ιδανικη ρυθμιση θερμοκρασιας air condition το χειμωνα και το καλοκαιρι, Πως ρυθμιζω το air condition, ποια είναι η σωστη λειτουργια κλιματιστικου κλπ . Ας ξεκινήσουμε να δούμε πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα κάνοντας σωστή χρήση στα κλιματιστικά μας.

Η σωστή τοποθέτηση είναι το Α και το Ω για το κλιματιστικο σας.

 

κλιματιστικο εγκατασταση

Η συγκεκριμένη συμβουλή κυρίως αφορά όσους σκοπεύουν να εγκαταστήσουν μονάδες  ψύξης θέρμανσης στο χώρο τους ή εκείνους που έχουν στα σκαριά κάποια ανακαίνιση στις ήδη υπάρχουσες, καθώς αφορά την σωστή και έξυπνη τοποθέτηση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικου ώστε να έχετε αποδοτικότερο κλιματισμο με μικρότερο κόστος.  Η  επιλογή της κατάλληλης θέσης για το air condition  πρέπει να γίνει με βάση την ευρύτερη διαρρύθμιση του χώρου σας  και πάντα με γνώμονα την οικονομικότερη για σας τελική κατανάλωση ενέργειας.
Φυσικά ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί  ώστε να αποφύγετε θέσεις που βρίσκονται κοντά σε συσκευές με έντονη θερμότητα ή που ωθούν τον παραγόμενο αέρα να χτυπά απευθείας πάνω στους ανθρώπους. Όσο αναφορά την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικου θα πρέπει να διασφαλίσετε την τοποθέτηση της σε ένα μέρος που να μην μειώνει την απόδοση της εσωτερικής μονάδας. Ιδανικά θα χρειαστείτε έναν άνετο εξωτερικό χώρο που να αερίζεται και να μην είναι περιορισμένος από οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Θυμηθείτε ότι η σωστή τοποθέτηση του air condition μπορεί να γίνεται μια φορά αλλά σας γλιτώνει χρήματα κάθε μήνα οπότε δώστε προσοχή και χρόνο.

 

 

Λογική και μετρημένη χρήση του κλιματιστικου.

Το κλιματιστικο είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας για τους περισσότερους από μας.  Ως δεδομένη παροχή στην καθημερινότητα μας δεν είναι λίγες οι φορές που ίσως να το χρησιμοποιούμε αλόγιστα. Σε αυτό βέβαια ίσως να συμβάλει και το γεγονός ότι εξ αρχής δεν μάθαμε ποια είναι η σωστή του χρήση. Ήρθε λοιπόν η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μάθουμε  πως χρησιμοποιώντας σωστά το κλιματιστικο μας μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα.
Ας ξεκινήσουμε από τον πρώτο και βασικό κανόνα. Η ύπαρξη του κλιματιστικου στο χώρο σας δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε απαραίτητα κάθε μέρα.  Το air condition ενεργοποιείται και χρησιμοποιείται  μόνο και αν, είναι απαραίτητο! Κάποιες μέρες η θερμοκρασία μπορεί να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε κλιματισμο. Κάποιες άλλες πάλι μπορεί παρ’ ότι η θερμοκρασία είναι αυξημένη να έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάποιες κινήσεις ματ για να επέμβετε στην θερμοκρασία του χώρου σας όπως να κατεβάσετε τις τέντες, να ανοίξετε μια ομπρέλα για να διασφαλίσετε σκιά , να φορέσετε πιο ελαφριά ρούχα. Και πάλι σε αυτή την περίπτωση, η χρήση του κλιματιστικου δεν είναι απαραίτητη! Αν ωστόσο έχετε εξαντλήσει όλους  τους εναλλακτικούς τρόπους  να δροσιστείτε και κανένας δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα τότε και μόνο τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μεγάλα μέσα.
Τότε και μόνο τότε να επιτρέπετε στον εαυτό σας να χρησιμοποιεί το κλιματιστικο. Έτσι, οι μέρες που το μηχάνημα σας θα είναι ενεργό θα μειωθούν δραστικά και μαζί τους και ο λογαριασμός του ρεύματος.

Πως να λειτουργούμε το κλιματιστικο

κλιματιστικο ινβερτερΌσο για τις μέρες λοιπόν  αυτές που θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικο σας καλό θα είναι να έχετε στο νου σας ότι προκειμένου να ζεσταθείτε ή να δροσιστείτε δεν είναι απαραίτητο να λειτουργεί καθ όλη την διάρκεια της μέρας  χωρίς καμία διακοπή. Είναι γνωστό και συνηθισμένο ότι οι περισσότεροι ανάβουν το κλιματιστικο το πρωί ,το ξεχνούν και λειτουργεί ως το βράδυ κλείνοντας το όταν πάνε για ύπνο, όμως  αυτό είναι πραγματικά καταστροφικό τόσο για την υγεία όσο και για την τσέπη σας.
Με αυτό το τρόπο το μόνο που καταφέρνετε είναι  αυξήσετε κατακόρυφα  την κατανάλωση ενεργείας. Ναι, σίγουρα εξασφαλίζετε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης παρ’ όλα αυτά  δεν παύει να έχουμε να κάνουμε  με  μια αλόγιστη χρήση και κυρίως με μια  κακή συνήθεια που θα πρέπει να προσπαθήσετε συνειδητά να  αλλάξετε.

 

Επίσης, μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί και σε απερίσκεπτες κινήσεις της καθημερινότητας  που σας κοστίζουν αισθητά, όπως το να αφήνετε ανοιχτό το air condition όταν δεν βρίσκεστε στο χώρο που κλιματίζεται ή ακόμα και όταν κοιμάστε. Φροντίστε να κλείσετε πόρτες και παράθυρα πριν ανοίξετε το κλιματιστικο και κλείστε το μετά από λίγη ώρα. Έτσι ο χώρος θα διατηρήσει την δροσερή ατμόσφαιρα χωρίς να χρειαστεί να λειτουργεί το κλιματιστικο . Με αυτό το τρόπο εξοικονομείτε τόσο ενέργεια αλλά και μειώνετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος αισθητά.

Επιλέξτε και ρυθμίστε σωστά την θερμοκρασία στο κλιματιστικο σας.

Όλοι μας μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να ενεργοποιήσουμε το air condition σε οποία θερμοκρασία θέλουμε. Μας συμφέρει όμως να επιλέγουμε ελευθέρα οποία θερμοκρασία μας κατεβεί στο κεφάλι; Σίγουρα όχι.
Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας στο κλιματιστικο δεν γίνεται τυχαία. Σκοπός ενός κλιματιστικου είναι να διαμορφώσει τέτοιες συνθήκες στο κλιματιζόμενο χώρο που οι άνθρωποι να έχουν την άνεση να κυκλοφορούν  χωρίς να κρυώνουν ούτε να ζεσταίνονται ανεξάρτητα από την εποχή. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε θερμοκρασίες από 20-27 βαθμούς. Δεν είναι σπάνιο βέβαια  το καλοκαίρι το θερμόμετρο να κτυπάει κόκκινο ή το χειμώνα να επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες . Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να ρυθμίσετε το κλιματιστικο σε θερμοκρασία που δεν διαφέρει πάνω από 10 βαθμούς από αυτή του εξωτερικού περιβάλλοντος. Μην κάνετε σε καμία περίπτωση το λάθος να επιλέξετε ακραίες  θερμοκρασίες για να λειτουργήσει το κλιματιστικο σας γατί θα δουλεύει μόνιμα προσπαθώντας να πετύχει την ακραία θερμοκρασία που ζητήσαμε με συνέπεια αυτό να οδηγεί στην υπερκατανάλωση ρεύματος.
Όταν όμως ζητάτε μια σωστή και εφικτή για τον χώρο σας θερμοκρασία, το air condition σας την πετυχαίνει με αποτέλεσμα να σταματάει να λειτουργεί η εξωτερική μονάδα και να δουλεύει μόνο η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικου ως απλός ανεμιστήρας με αποτέλεσμα την μηδαμινή κατανάλωση ρεύματος.
Είναι εύλογο βέβαια εσείς να θέλετε πάντα στο σπίτι σας να κυκλοφορείτε με το κοντομάνικο όμως, αν η διαφορά με το εξωτερικό περιβάλλον είναι τεράστια τότε μπορεί να προκληθούν ακόμα και  προβλήματα υγείας σε εσάς και τους αγαπημένους σας από την ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας. Διατηρήστε λοιπόν αυτόν το χρυσό κανόνα για την επιλογή της θερμοκρασίας και μην επιτρέψετε να κατεβεί η θερμοκρασία κάτω από τους 23 βαθμούς το καλοκαίρι αλλά ούτε και να ανέβει πάνω από τους 24 το χειμώνα και δεν θα το μετανιώσετε!
Με λίγα λόγια όταν ρυθμίζουμε το κλιματιστικο μας στην σωστή θερμοκρασία πετυχαίνουμε την ιδανική λειτουργία του για την υγεία μας αλλά και για την τσέπη μας.

Το κλιματιστικο απαιτεί συντήρηση και φροντίδα.

Κλιματιστικο σερβισΗ σωστή και συστηματική συντήρηση του κλιματιστικου  είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη ώστε να διασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή λειτουργιά του μηχανήματος σας και μάλιστα για περισσότερο χρόνο.  Το πρώτο πράγμα που οφείλετε να κάνετε πριν από οτιδήποτε άλλο για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση το κλιματιστικο σας  είναι να φροντίσετε την συχνή καθαριότητα του κλιματιζόμενου χώρου.  Μην αφήνετε να συσσωρεύεται σκόνη σε χώρο που υπάρχει  κλιματιστικο  και απαγορεύστε ρητά το κάπνισμα σε αυτό. Και τα δυο, σκόνη και κάπνισμα,  μπορούν να επιβαρύνουν ένα κλιματιστικο που ρουφά τον ατμοσφαιρικό αέρα και να του προκαλέσουν βλάβες. Καλύτερα να γίνετε λίγο πιο σχολαστικοί πάρα να χρειαστεί να πληρώνετε επισκευές για τα κλιματιστικα σας. Επίσης, μην ξεχνάτε να αερίζετε τακτικά τον χώρο που υπάρχει το κλιματιστικο ώστε να αποφεύγετε την ανακύκλωση του ίδιου και του ίδιου αέρα που μπορεί να είναι επιβλαβής για όσους διαμένουν σε αυτό.

Κλιματιστικο Φιλτρα Αερα

 

 

Έκτος όμως από αυτά, υπάρχουν και  διαδικασίες συντήρησης τις οποίες πρέπει να προγραμματίζετε  ώστε να διατηρείτε τα κλιματιστικα σας αποδοτικότερα και οικονομικότερα με την πάροδο του χρόνου. Αναμφίβολα θα πρέπει να ασχοληθείτε με τον καθαρισμό  στις γρίλιες και τα πτερύγια του εσωτερικού μηχανήματος όπως και με των καθαρισμό των φίλτρων αέρα του κλιματιστικου.

 

 

 

κλιμαιστικο ινβερτερ φιλτα αεραΤα φίλτρα αέρα συνήθως είναι  αποσπώμενες μεμβράνες που μπορείτε να αφαιρέσετε από την εσωτερική μονάδα, να τις πλύνετε με νερό, να τις αφήσετε να στεγνώσουν και να τις επανατοποθετήσετε στο μηχάνημα. Αυτή είναι μια απλή διαδικασία που όμως μπορεί να απογειώσει ξανά την πεσμένη απόδοση του air condition.
Όσα προηγήθηκαν για την συντήρηση του κλιματιστικου είναι στο χέρι σας και μπορείτε να τα κάνετε οπότε κρίνεται ότι απαιτείται. Πέρα από αυτά όμως μην αμελήσετε να αναθέσετε τον βαθύ καθαρισμό τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής μονάδας σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο που θα σας το παραδώσει σαν καινούργιο. Μην σκεφτείτε λεπτό ότι τα χρήματα που θα δώσετε για μια τέτοια συντήρηση είναι περιττά έξοδα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο αφού αυτή είναι η διαδικασία που θα εξασφαλίσει ότι το κλιματιστικο σας δεν θα χρειαστεί αντικατάσταση για πολλά μα πολλά χρόνια ακόμα.

Συμπερασμα

Ολοκληρώνοντας αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί εύκολα το κλιματιστικο σας να μετατραπεί στον οικονομικότερο τρόπο που διαθέτετε για την ψυξη & θερμανση του χώρου σας  αρκεί μόνο να είστε διατιθέμενοι και ικανοί να τροποποιήσετε λίγες από τις συνήθειες σας μέσα στην καθημερινότητα. Και για να είμαστε απολυτά ειλικρινείς ο κόπος που θα καταβάλετε για να εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές  δεν είναι τίποτα μπροστά στα χρήματα που θα εξοικονομήσετε . Μην το σκέφτεστε λοιπόν και εφαρμόστε έστω και δοκιμαστικά τις προτάσεις μας. Δεν θα το μετανιώσετε! Από εκεί και πέρα για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή συμβουλή  σε σχέση με τα κλιματιστικα εμείς είμαστε στη διάθεση σας!

 1. 27 Αυγούστου 2022

  Καλησπέρα, έχω ένα κλιματιστικό sendo Eco SND-09ECO-ID&SND-09ECO-OD των 9000BTU/h κι έχω την απορία τι ακριβώς είναι η λειτουργία eco mode (economy mode). Η λειτουργία antifreeze που με κάθε κλείσιμο λειτουργεί αυτή η λειτουργία για τρία λεπτά και αποτρέπει τη κράτηση υγρασίας και άρα μούχλας και τα λοιπά, είναι καλό που τό’χω μόνιμα με κάθε φορά που το κλείνω, ή θα πρέπει κάθε κάποια χρονικά διαστήματα αυτό, π.χ. μια φορά το μήνα; Επίσης, γνωρίζω ότι έχει περιστρεφόμενο συμπιεστή και τύπου DC inverter, και παρατηρώ το εξής περίεργο, επιλέγω τους 25 βαθμούς το καλοκαίρι που είναι το ιδανικό κατά εμού, μέρα/νύχτα αυτό. Ο συμπιεστής τον ακούω όταν π.χ. εργάζεται στο μέγιστο και σταδιακά ελαττώνει τη λειτουργία του (περιστροφές) όσο πλησιάζει η επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία (25 βαθμούς), ακούγονται οι περιστροφές του και από ‘κει το καταλαβαίνω μέχρι που όταν φτάσει στην επιθυμητή μου θερμοκρασία λειτουργεί στο ελάχιστο, ούτε που ακούω περιστροφές. Όμως, όποια, μα όποια θερμοκρασία επιλέξω απ’τους 25 και κάτω, μεχρι και τους 16 δηλαδή, ο συμπιεστής λειτουργεί στο ελάχιστο λες κι έχω επιλέξει τους 25 που έχει πια το δωμάτιό μου και άρα λειτουργεί στο ελάχιστο, το ίδιο όμως κάνει ακόμα και τους 16 αν επιλέξω, δεν ακούω να λειτουργεί στο π.χ. μέγιστο και όταν φτάνει σιγά σιγά στην επιθυμητή θερμοκρασία αυτή να ελατώνει τις περιστροφές του. Με το θερμόμετρο που έχω αν π.χ. έχω επιλέξει το κλιματιστικό τους 25 το θερμόμετρο θα δείξει 24-26, όλα καλώς, φυσιολογικό, όμως όταν επιλέξω ακόμα και τους 16 πάλι στους 24-26 θά’ναι ο χώρος, συν του ότι το καταλαβαίνω και αν βάλω το χέρι μου στη ριπή του αέρα, δεν νιώθω πιο ψυχρό όταν επιλέξω τους 16 βαθμούς και άρα δουλεύει στο μέγιστο ο συμπιεστής να προσπαθήσει να τους φέρει εκεί τους βαθμούς, δηλαδή στο παλιό κλιματιστικό όταν έκανα αυτό, το δωμάτιό μου πήγαινε στους 20-21, τόσο χαμηλά, ενώ με αυτό που έχω δεν βλέπω μια ένδειξη ότι τα δίνει όλα μέχρι να πλησιάζει τη θερμοκρασία αυτή και σιγά σιγά να χαμηλώνει η λειτουργία του συμπιεστή όπως όταν τό’χω στους 25 βαθμούς. Παραμένει στους 24-26 βαθμούς και πάλι το δωμάτιό μου. Μήπως έχει κάποιο ελάττωμα, βλάβη, ή έτσι λειτουργούν πια οι περιστροφικοί συμπιεστές σε σχέση με τους παλινδρομικούς; Το βράδω, και λέω βράδυ επειδή δεν έχει ήλιο, από δοκιμή το βάζω στους 16, μα το δωμάτιό μου δεν πάει κάτω από 24 και πάλι, ακριβώς όπως όταν τό’χω στους 25 βαθμούς που μου είναι το ιδιανικό, και ακριβώς η ίδια λειτουργία στο άκουσμα ο συμπιεστής και πάλι. Ξέρω ότι δεν είναι μάρκα καλή, εις πλήρη γνώση μου αυτό, αλλά, οικονομικότατοι οι λόγοι, πάρα πολλά στενέματα. Σόρυ που έγραψα τόσα πολλά. Το δωμάτιο είναι αρκετά μικρό, υποθετω 11-13τμ, υπνοδωμάτιο, και δεν έχω απώλειες θερμότητας και τα λοιπά, έχω εντελώς κλειστά τα πάντα, ακόμα και τη πόρτα του δωματίου.

  • 27 Αυγούστου 2022

   Καλησπέρα σας
   Γενικότερα η λειτουργία eco μειώνει την κατανάλωση ρεύματος, χαμηλώνοντας τις στροφές του συμπιεστή του κλιματιστικού. Ωστόσο θέλει προσοχή γιατί στην περίπτωση που έχουμε υψηλή θερμοκρασία στον χώρο (Στην περίπτωση της ψύξης) το κλιματιστικό δεν θα μπορέσει να την χαμηλώσει γρήγορα. Επίσης η λειτουργία Eco λειτουργεί για 8 ώρες και μετά απενεργοποιείται αυτόματα. Μπορείτε να δείτε και τις οδηγίες χρήσης του κλιματιστικού σας για αναλυτικότερη περιγραφή της Eco λειτουργίας.
   Σε ότι αφορά την λειτουργία antifreeze, ναι είναι καλό που την έχετε μόνιμα ενεργοποιημένη.
   Σχετικά με την λειτουργία του συμπιεστή είναι ορθά τα όσα αναφέρατε. Όταν η θερμοκρασία του χώρου είναι στους 26 βαθμούς και εσείς ρυθμίζετε το κλιματιστικό σας στους 16 ℃ Θεωρητικά θα έπρεπε να δουλέψει με υψηλές στροφές ο συμπιεστής προσπαθώντας να επιτύχει την θερμοκρασία που ζητήσατε. Και σίγουρα δεν μπορούμε να επιτύχουμε 16 ℃ θερμοκρασία στον χώρο αλλά θα έπρεπε να έχουμε μια θερμοκρασία γύρω στους 20 ℃ – 22 ℃ με γνώμονα την την θερμοκρασία που ζητάμε (16℃), τις διαστάσεις του δωματίου, τις ελάχιστές απώλειες θερμότητας κλπ.
   Δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να σιγουρευτείτε ότι ΔΕΝ είναι η λειτουργία Eco ενεργοποιημένη και να κάνετε ένα reset (επανεκκίνηση) του κλιματιστικού σας. Εάν δεν γνωρίζετε πως, δείτε πως να κάνετε reset στο κλιματιστικό στο ακόλουθο link: Reset-Επανεκκίνηση της μονάδας του κλιματιστικού.
   Μετά από αυτές τις ενέργειες παρακολουθήστε εκ νέου την λειτουργία του κλιματιστικού σας.

   • 29 Αυγούστου 2022

    Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Θά’θελα να θέσω ακόμα τρία ερωτήματα για το ίδιο κλιματιστικό. Το ένα αφορά τη λειτουργία “iClean” που απ’ό,τι διαβάζω είναι για γι’αυτόματο καθαρισμό του εσωτερικού στοιχείου, να υποθέσω του αποστακτήρα/εξατμιστή αυτό (evaporator), και η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας διαβάζω ότι κρατάει τριάντα λεπτά μετά το κλείσιμο του κλιματιστικού. Μπορώ να την έχω μόνιμα ενεργοποιημένη αυτή την λειτουργία ώστε να εκτελείται αυτόματα με κάθε φορά που κλείνω το κλιματιστικό, θα θα πρέπει να γίνεται κατά κάποια αραιά διαστήματα, π.χ. μια φορά το μήνα ή πιο αραιά; Θέλω να την έχω μόνιμα ενεργοποιημένη όπως και τη λειτουργία AntiF (αντιψυκτική λειτουργία). Επίσης, πως καθαρίζει το εσωτερικό στοιχείο, εννοώ με τι τρόπο; Το δεύτερο ερώτημά μου είναι η λειτουργία “Ele.H” που διαβάζω ότι είναι μόνο για την θέρμαση και γράφει λοιπόν το εξής “η κλιματιστική μονάδα θα ενεργοποιήσει την βοηθητική λειτουργία θέρμανσης αυτόματα σχετικά με τη θερμοκρασία περιβάλοντος ώστε ν’αυξήσει την θέρμανση”, έτσι γράφει στο βιβλίο χρήσης, δεν γνωρίζω τι ακριβώς εννοεί, πως θά’ναι αυτό στη πράξη, και θά’ναι η πρώτη μου φορά που θα το δοκιμάσω στον ερχόμενο χειμώνα διότι πριν ενάμιση μήνα το αγόρασα το κλιματιστικό, επίσης δεν ξέρω από που βγαίνουν οι λέξεις “Ele.H”, τ’αρχικά τους δηλαδή. Το τρίτο και τελευταίο ερώτημά μου είναι όσο αφορά τον ιονισμό όπου βλέπω ότι το κλιματιστικό έχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα (δεν το γνώριζα), έχει μια εντολή “Health” που αν την ενεργοποιήσω θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ιονισμού. Η απορία μου είναι η εξής, είναι καλύτερο/αποδοτικότερο ο ιονισμός από κλιματιστικό, ή από σκέτη συσκευή ιονιστή/καθαριστή; Επίσης, αν αγοράσω ιονιστή/καθαριστή (που οπωσδήποτε θα το κάνω αυτό, όπως και αφυγραντήρα) είναι καλύτερα να λειτουργεί ο ιονισμός μόνο απ’τη συγκεκριμένη συσκευή ιονιστής/καθαριστής ή νά’χω και στο κλιματιστικό επίσης ενεργοποιημένη τη λειτουργία αυτή; Και κάτι τελευταίο, το κλιματιστικό τό’χω μόνο του στη πρίζα, δηλαδή όχι σε πολύπριζο μαζί με άλλες συσκευές, αυτό το κάνω διότι πολύ παλιά δεκαετία του ’90 που είχα ένα κλιματιστικό και τό’χα μαζί με άλλες συσκευές δεν είχε απόδοση ψύξης και ο τότε τεχνικός μου είπε ότι θα πρέπει νά’ναι μόνο του το κλιματιστικό στη πρίζα, κάτι που το τηρώ μέχρι και σήμερα. Ισχύει όμως αυτό για τα σημερινά κλιματιστικά λόγω π.χ. του DC inverter συμπιεστή που λειτουργεί με συνεχές ρεύμα πολύ χαμηλοτερης τάσης βολτ, ή μήπως και πάλι δεν ισχύει; Λέω στο εν τω μεταξύ να του βάλω ένα προστατευτικό κατά των απότομων αυξομειώσεων τάσης και τα λοιπά (surge protector), είναι σωστή η λύση αυτή, ή μήπως δεν πρέπει; Τις διακοπές ρεύματος φοβάμαι πολύ.

    • 29 Αυγούστου 2022

     Καλημέρα σας
     Για την λειτουργία Iclean ισχύουν τα όσα αναφέρατε. Το κλιματιστικο θα καθαρίσει αυτόματα την σκόνη που συσσωρεύεται μέσα στο εσωτερικό στοιχείο, θα κάνει αφύγρανση και θα απομακρύνει μέσω αέρα την υγρασία του χώρου. Αναλυτικότερα (με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της Sendo) με την λειτουργία iclean ενεργοποιημένη η εσωτερική μονάδα λειτουργεί στην κατάσταση της ψύξης με χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα για ορισμένο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο το νερό συμπύκνωσης θα απομακρύνει τη σκόνη από τα πτερύγια του εξατμιστή. Στη συνέχεια η μονάδα θα συνεχίσει στη λειτουργία θέρμανσης με χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα, στεγνώνοντας το εσωτερικό τμήμα της εσωτερικής μονάδας. Στο τέλος, η μονάδα περνάει στη λειτουργία απλού αερισμού και απομακρύνει τον υπόλοιπο υγρό αέρα.
     Η χρήση του αυτόματου καθαρισμού εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και το πόσο συχνά θα την ενεργοποιείτε και φυσικά είναι ανάλογο με την επιβάρυνση σκόνης που έχει ο χώρος. Θεωρητικά η λειτουργία του αυτόματου καθαρισμού μια φόρα κάθε 15 μέρες ή μια φορά τον μήνα θα είναι ικανοποιητική. (Φυσικά πρέπει να μην αμελείτε να πραγματοποιείτε μια φορά τον χρόνο την συντήρηση του κλιματιστικού σας από επαγγελματίες ψυκτικούς).
     Σε ότι αφορά την λειτουργία “Ele.H” εκτός από αυτά που ήδη υπάρχουν στο εγχειρίδιο χρήσης δεν βρήκαμε καμία πληροφόρηση περεταίρω σχετικά με την λειτουργία της στην επίσημη ιστοσελίδα της Sendo (Και στην Ελληνική στην Αγγλικη). Καθότι είναι λειτουργία της Sendo για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία θα πρέπει να επικοινωνήστε μαζί τους.
     Στο ερώτημα σας σχετικά με τον ιονιστή σίγουρα είναι αποδοτικότερος ένας αυτούσιος καθαριστής – ιονιστης αέρα σε σχέση με τον ιονιστή του κλιματιστικού. Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους καθαριστές, ιονιστές αέρα στο άρθρο μας Καθαριστης Αερα, Ιονιστης: Τι είναι?.
     Εφόσον ο καθαριστής αέρα δεν είναι στο ίδιο δωμάτιο με το κλιματιστικό σας τότε ναι, έχετε ενεργοποιημένο και τον ιονιστή στο κλιματιστικο σας. (Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει λόγος.)
     Τέλος όταν υπήρχαν πολλές συσκευές συνδεμένες σε πολύμπριζο το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα βραχυκυκλώματα, ακόμη και η φωτιά στα πολύμπριζα! Βέβαια πλέον στα κλιματιστικα Inveter δεν υπάρχει η μεγάλη απαίτηση ηλεκτρικού φορτίου κατά την εκκίνηση τους όπως συνέβαινε στα συμβατικά κλιματιστικά. Ωστόσο όλα τα κλιματιστικα είναι ιδανικό πρέπει να ΜΗΝ παίρνουν ρεύμα από πολύμπριζο αλλά να είναι μόνα τους συνδεμένα στην παροχή ρεύματος και ιδανικότερα να έχουν και δική τους ασφάλεια στον ηλεκτρολογικό πίνακα (18.000 & 24.000 btu).
     Σε ότι αφορά τον σταθεροποιητή τάσης ναι συμφωνούμε απόλυτα στην χρήση του διότι θα προστατεύσει τις συσκευές σας από την απότομη αύξηση της τάσης ειδικά στην επαναφορά του ρεύματος μετά από κάποια διακοπή ή στην διάρκεια ‘’ηλεκτρικών καταιγίδων’’.(Βέβαια θα πρέπει να χρησιμοποιήστε έναν αξιόπιστο σταθεροποιητή τάσης).

     • 30 Αυγούστου 2022

      Θα πάρω της APC ένα surge protector. Βλέπω πάντως στο χειριστήριο μια λειτουργία που την ονομάζει “Health” η οποία δεν περιγράφει το βιβλίο χρήσης τι ακριβώς κάνει, παρά μόνο πως ενεργοποιείται/απενεργοποιείται. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βλέπω ότι όσα κλιματιστικά άλλων μαρκών έχουν μια τέτοια δυνατότητα, μια τέτοια ονομασία τέλος πάντων, σημαίνει ότι ενεργοποιεί/απενεργοποιεί τον ιονιστή, μα το δικό μου δεν έχει ιονιστή. Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η λειτουργία “Health”; Όποτε την ενεργοποιώ/απενεργοποιώ η εσωτερική μονάδα κάνει ηχητική επιβεβαίωση (μπιπ) ότι έλαβε την εντολή, άρα λογικά θά’ναι μια ενεργή εντολή, ότι την υποστηρίζει το κλιματιστικό δηλαδή, μα δεν ξέρω καν τι είναι. Μόλις προ λίγου ολοκληρώθηκε η iClean λειτουργία που τελικά κράτησε μια ολόκληρη ώρα αντί για τριάντα λεπτά που αναφέρει το βιβλίο χρήσης, μια ώρα και δυο λεπτά για την ακρίβεια χρονομετρημένο. Και κάτι τελευταίο διότι σας ζάλισα πολύ με τα τόσα και ντρέπομαι, δεν το συνηθίζω ποτέ μου (είμαι αυτοδίδακτος πολύ). Πείτε μου δέκα καλυτερότερες μάρκες κλιματιστικών οικιακής χρήσης, έχω συμπεράνει ότι η ιαπωνική Daikin είναι η καλύτερη παγκοσμίως, και δεύτερη η επίσης ιαπωνική Mitsubishi (μάλλον). Σκοπεύω να βάλω σε καινούργιο διαμέρισμα που θα μένω μόνιμα εκεί, και θέλω να βάλω το καλύτερο όσο και αν κοστίζει.

     • 30 Αυγούστου 2022

      Καλημέρα σας
      Δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να προστατέψει τον συμπιεστή και τις πλακέτες του κλιματιστικού η πρίζα ασφαλείας που αναφέρατε ή άλλες παρόμοιες. Σίγουρα μπορεί να τα προστατέψει αποτελεσματικά ένας σταθεροποιητής τάσης (που όμως έχει αρκετά αυξημένο κόστος) όπως έχουμε ήδη προαναφέρει. Σε κάθε περίπτωση για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να αποταθείτε σε έναν ηλεκτρολόγο.
      Η λειτουργία Health ενεργοποιεί/απενεργοποιεί τον ιονιστή όπως αναφέρατε ήδη και όντως το δικό σας μοντέλο δεν έχει ιονιστή με βάση τις πληροφορίες που παρέχει η ιστοσελίδα της εταιρίας Leroy Merlin η οποία είναι η μόνη εταιρία που πουλάει το συγκεκριμένο μοντέλο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους για πιο αναλυτικές πληροφορίες.
      Για την λειτουργία Iclean όντως αναφέρονται 30 λεπτά στις οδηγίες χρήσης και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας. Το γιατί στο κλιματιστικό σας διήρκησε 1 ώρα είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να το υποβάλλετε στην Sendo.
      Τέλος όντως η Daikin & Mitsubishi είναι οι κορυφαίες εταιρίες κλιματισμού. Aξιόπιστες είναι και οι εταιρίες Lg, Toshiba, fujitsu, Gree, inventor, panasonic, Toyotomi, Hitachi αναλογικά πάντα και με την κατηγορία τιμών στην οποία ανήκουν.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2022

   Αγόρασα δυο ψηφιακά θερμόμετρα μ’ενσύρματο αισθητήρα που το τοποθέτησα μέσα στις περσίδες σε ασφαλεί απ’τον ανεμιστήρα σημείο, και διαπυστώνω ότι είτε στους 16 βαθμούς το ρυθμίσω, είτε στους 27, βγάζει πάντα την ίδια θερμοκρασία, και συγκεκριμένα τους 10-11 βαθμούς με τη ταχύτητα στη μεγαλύτερη σκάλα (turbo), όπου η συγκεκριμένη θεμροκρασία για να φτάσει και να σταθεροποηθεί θέλει πάνω από δέκα λεπτά, αρχικώς οι 15 σταθεροί, και σιγά σιγά πέφτει μέχρι τους 10-11 μόνιμα. Κάποια στιγμή κι ενώ ανέβαζα βαθμό βαθμό να δω τυχόν άλλη ένδειξη κι έφτασα στους 28 κι έβγαζε πάλι 10-11, όταν τους ανέβασα και άλλο, τότε άρχισε ν’ανεβαίνει μέχρι τους 22 βαθμούς, πράγμα που δεν θά’πρεπε, κι εδώ συμβαίνει το εξής περίεργο, το αφήνω για ένα πεντάλεπτο ως έτσι μέχρι και τους 32 ανεβασμένο, και μετά άρχιζα να τους κατεβάζω τους βαθμούς, έφτασα μέχρι τους 16 και αυτό παρέμενε στους 22, πήρε παραπάνω από πεντάλεπτο για ν’αρχίσει ν’ανταποκρίνεται και πήγε στους 10-11 πάλι. Γι’αυτό και καταλάβαινα τον συμπιεστή ότι δεν έκανε προσπάθειες όταν από 25 το κατέβασα στους 16 ν’ακούσω ότι εργάζεται στο μέγιστο προσπαθόντας να φτάσει τους ανάλογους βαθμούς εξόδου που χρειάζεται η ρύθμιση αυτή. Ξέρω ότι όταν ένα κλιματιστικά έχει θερμοκρασία εξόδου κάτω από 10, τότε λειτουργεί μια χαρά, κανένα θέμα, πρόβλημα, και τα λοιπά, π.χ. απώλεια φρέον, θυμάμαι στο παλιό με το θερμόμετρο είχε μέχρι και 2-5 βαθμούς μερικές φορές όταν τό’χα στους 16. Θα το δοκιμάσω για μερικές μέρες ακόμα στο εν τω μεταξύ και θα δω τι γίνεται. Ενάμιση μήνα τό’χω ολοκαίνουργιο, δεν βγάζει μυρωδιά, το κάνει απ΄τη πρώτη κιόλας μέρα που το καταλάβαινα με το χέρι και το επιτραπέζιο θερμόμετρο, και η εξωτερική μονάδα βγάζει κανονικά νερό που είναι και φυσιολογικό. Δεν ξέρω όμως γιατί συμπεριφέρεται έτσι, σίγουρα θά’ναι κάποιο θέμα του, ωχ. Μιας και ανέφερα την εξωτερική μονάδα βλέπω ότι έχει δυο εξόδους νερού, η μια η γνωστή με σωλήνα, ενώ η άλλη δίχως σωλήνα, απλά ένα σαν ακροφύσιο να το πω κι έτσι όπου έβγαλε νερό όταν εκτελούσε τον καθαρισμό που είπα τις προάλλες ότι έκαν μια ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί, στην αρχή έβγαζε από εκεί νερό. Δεν ξέρω αυτό το ακροφύσιο το δουλειά κάνει.

   • 1 Σεπτεμβρίου 2022

    Καλησπέρα σας
    Σε γενικές γραμμές αυτά που αναφέρατε δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα λειτουργίας του κλιματιστικου σας. Φυσικά σε κάθε περίπτωση μπορείτε και να επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα της Sendo ώστε να σας επιβεβαιώσουν τις λεπτομέρειες της φυσιολογικής λειτουργίας του κλιματιστικου σας συγκεκριμένα. Σχετικά με το νερό που αναφέρατε υπάρχει ένας σωλήνας αποχέτευσης που βγαίνει από την εσωτερική μονάδα και βγαίνει έξω, και μια γωνία αποχέτευσης κάτω από την εξωτερική μονάδα στην οποία ο εγκαταστάτης συνδέει σωλήνα αποχέτευσης.
    Το νερό που βγαίνει είναι η υγρασία του περιβάλλοντος που υγροποιείται. Επίσης νερό βγαίνει και όταν το κλιματιστικο δουλεύει στην θέρμανση και κάνει απόψυξη για να λειώσει τον πάγο που δημιουργείται στην εξωτερική μονάδα.
    Άρα λοιπόν άλλες φορές θα βγάζει περισσότερο νερό και κάποιες φορές λιγότερο (ή και καθόλου όταν τα ποσοστά υγρασίας είναι πολύ χαμηλά). Στην ψύξη νερό βγάζει η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικου & στην θέρμανση η εξωτερική μονάδα.

    • 3 Σεπτεμβρίου 2022

     Φαίνεται ότι τελικά θέλει το χρόνο του για να φτάσει στην ανάλογη θερμοκρασία εξόδου, είδα και 8,5 βαθμούς η χαμηλότερη στις περσίδες, αλλά, το άφησα ως έτσι για μια ώρα και φυσικά στους 16 βαθμούς η ρύθμιση και turbo ταχύτητα ανεμιστήρα. Μάλλον είναι και η διαφορετική αρχιτεκτονική του περιστρεφόμενου συμπιεστή σε σχέση με τον παλινδρομικό, δεν ξέρω, λέω εγώ τώρα. Εν τω μεταξύ έχω στείλει μήνυμα στη Sendo εδώ και πέντε μέρες, μα καμία απάντηση δεν έχω λάβει. Αν δεν κάνω λάθος η Sendo είναι ελληνική εταιρία/μάρκα και κατασκευάζονται στην Κίνα, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά που μου απαντήσατε και συγνώμη για τα τόσα ερωτήματα που σας έθεσα.

     • 4 Σεπτεμβρίου 2022

      Καλημέρα σας
      Και ναι φυσικά χρειάζεται κάποιο χρόνο. Επίσης αν χαμηλώσετε λίγο την ταχύτητα ανεμιστήρα ενδεχόμενα να δείτε και πιο χαμηλές θερμοκρασίες εξόδου.
      Ναι είναι ελληνική εταιρία (Intercool Hellas ΑΕ). Στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν ότι είναι μέλος του Ομίλου Sanden Intercool Group (Ταϊλάνδη). Δεν υπάρχει κάποια αναφορά για κατασκευή στην Κίνα. (Θα πρέπει να ζητήστε από την Sendo τις συγκεκριμένες πληροφορίες).
      Να είστε καλά!

     • 8 Σεπτεμβρίου 2022

      Καλημέρα και πάλι. Σκέφτομαι ν’αγοράσω έναν καλό εως αρκετά καλό/αξιόπιστο σταθεροποιητή τάσης για το κλιματιστικό τ’οποίο είναι 9000BTU/h, με μετατροπή στο διαδίκτυο που έκανα το βγάζει στα 2,637kW/h (2637W/h), και βλέπω στο πλάι της μονάδας ότι γράφει 2,7kW/h (2700W/h) για ψύξη (δηλαδή 9212,782BTU/h) και 2,9kW/h (2900W/h) για θέρμανση (δηλαδή 9895,211BTU/h). Πόσα Watt ή πόσα VA (volt-ampere) θα πρέπει νά’χει ο σταθεροποιητής ως απαραίτητη (μικρότερη) τιμή; Το λιγότερο 3000VA ή πιο πάνω, π.χ. 4000VA ή 5000VA; Όλοι οι σταθεροποιητές γράφουν μόνο ως VA και όχι ως Watt και ξέρω ότι ο συντελεστής ισχύος (power factor) μεταξύ των δυο δεν είναι πάντοτε ο ίδιος αριθμός για όλες τις μονάδες (όπως και στα UPS για παράδειγμα το ίδιο ισχύει). Επίσης, υπάρχουν UPS που μπορώ να συνδέσω το κλιματιστικό, ή δεν κάνει, και πόσα VA ή Watt θα πρέπει νά’ναι το λιγότερο; Διότι βλέπω ότι και ακριβά UPS δεν έχουν πάντοτε και σταθεροποιητή ως δυνατότητα, συν ότι κάποια παράγουν πλήρη ημιτονοειδές κυματομορφή απ’τη μπαταρία (sinusoidal, sine), και κάποια όχι, δεν ξέρω ποιες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές είναι κατάλληλες για το ανάλογο. Θέλω να το προστατεύσω το κλιματιστικό διότι έχουμε διακοπές ρεύματος εδώ στη περιοχή.

     • 8 Σεπτεμβρίου 2022

      Καλημέρα σας κύριε Δήμο
      Προτείνουμε να απευθυνθείτε σε έναν ηλεκτρολόγο για τις εξειδικευμένες πληροφορίες που χρειάζεστε για τον σταθεροποιητή τάσης και να ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες του, ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό και ασφαλές αποτέλεσμα για την προστασία των συσκευών σας.

 2. 23 Αυγούστου 2022

  καλησπερα σας , εχω ενα κληματιστικο inverter και το εχω στους 26-27 βαθμους στο μαγαζι μου πρωι για 5 ωρες και απογευμα 3 ωρες το πολυ σε ενα χωρο 30τετραγωνικα , το fan το εχω auto υπαρχει και το το κουμπι eco αποτι εχω καταλαβει ειναι για εξοικομηση ενεργειας? απο τα παραπανω που ανεφερα θεωρειτε ειναι ιδανικα για μη καταταναλωση πολυ ενεργειας ρευματος ? ευχαριστω

  • 23 Αυγούστου 2022

   Καλησπέρα σας
   Με βάση αυτά που μας αναφέρατε ναι θεωρητικά είναι ιδανικά για να μην έχετε μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Φυσικά παίζουν και πολύ μεγάλο ρόλο οι απώλειες ενέργειας του χώρου (Τζαμαρίες, κουφώματα, κλπ). Η λειτουργία eco ναι είναι για εξοικονόμηση ενέργειας (Θα πρέπει να δείτε τις οδηγίες χρήσης του κλιματιστικού σας για τις λεπτομέρειες & τα χαρακτηριστικά αυτής της λειτουργείας).Επίσης τις πολύ ζεστές μέρες μπορείτε να δοκιμάσετε να ρυθμίσετε την θερμοκρασία και στους 28 ή 29 βαθμούς και να δείτε αν σας ικανοποιεί η αίσθηση δροσιάς σε αυτές τις θερμοκρασίες (για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας).

   • 25 Αυγούστου 2022

    σας ευχαριστω πολυ , επισης στον χειμωνα υσχυει το ιδιο στο θεμα θερμοκρασιων? στα 28-29?

    • 25 Αυγούστου 2022

     Καλημέρα σας
     Τον χειμώνα ισχύει το αντίθετο, δλδ όσο πιο ψηλά ρυθμίζουμε την θερμοκρασία τόσο ανεβαίνει και η κατανάλωση ενέργειας(ρεύματος).Τον χειμώνα η ιδανική ρύθμιση της θερμοκρασίας στο κλιματιστικό είναι γύρω στους 20°C με 23 °C. Τώρα στην περίπτωση σας (εννοώ στο κατάστημα) εάν θέλετε να επιτύχετε την μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας μπορείτε να δοκιμάσετε και λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις προαναφερόμενες(με βάση την προσωπική σας αίσθηση του επιπέδου της ζέστης που είναι ικανοποιητική στο κατάστημα σας).

     • 29 Αυγούστου 2022

      καλημερα σας , σας ευχαριστω πολυ για την ενημερωση σας και κατατοπηση του θεματος μας

     • 29 Αυγούστου 2022

      Καλημέρα σας
      Να είστε καλά !!

 3. 20 Αυγούστου 2022

  Ρυθμίζοντας το κλιματιστικό μου, στους 30 βαθμούς, σε έναν γραφείο 16 περίπου τ.μ. , που για μένα αποτελεί ένα ευχάριστο περιβάλλον, εν αντιθέσει στους 29 και 28 βαθμούς. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δημιουργεί πρόβλημα στο κλιματιστικό μου ?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • 21 Αυγούστου 2022

   Καλησπέρα σας κύριε Βαϊζόγλου
   Φυσικά και δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Τουναντίον είναι καλύτερα να το έχετε στους 30 βαθμούς από την στιγμή που η θερμοκρασία αυτή είναι ευχάριστη για εσάς διότι θα είναι μικρότερη η διαφορά με την εξωτερική θερμοκρασία, άρα μικρότερο ‘σοκ’ για τον οργανισμό σας όταν φεύγετε από το γραφείο σας. Επιπρόσθετα, ένα ακόμη όφελος είναι και η χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.

 4. 11 Αυγούστου 2022

  Καλησπέρα σας. Βρίσκομαι στην αναζήτηση για αγορά κλιματιστικού. Το παλιό είναι ενα Mitsubishi 20.000btu non inverter (MSH-GA60VB/ 2007) το οποίο ζέσταινε καλά το 45αρι σαλόνι και τον διάδρομο (διπλά τζάμια, ανατολική αττική) . Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ τα πραγματικά του btu σε ψύξη και θέρμανση (που με νοιάζει περισσότερο) για να τα συγκρίνω με τα σημερινά invertor. Πιστεύετε οτι θα πρέπει να κοιτάξω σε 22αρι μια που τα 20αρια είναι ανύπαρκτα στην αγορά ή ενα 18αρι με πραγματική απόδοση στα 18 και λίγο περισσότερο θα κάνει την δουλειά του αν υποθέσω οτι το παλιό έχανε σε πραγματικά btu?
  Επίσης έχω μια απορία. Συγκρίνοντας δύο μοντελα βρήκα ενα παράδοξο. Το πρώτο κλιματιστικό να είναι 18.000btu με ισχύ θέρμανσης 12966btu, SCOP 4.3W/W και κατανάλωση θέρμανσης 1224 kWh/y και το δεύτερο, 18.000btu, με ισχύ θέρμανσης 18425 BTU, SCOP 4,1 W/W και κατανάλωση θέρμανσης 1366 kWh/y. Αυτό σημαίνει οτι έχει καλύτερη απόδοση επειδή είναι ουσιαστικά 13αρι?

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • 11 Αυγούστου 2022

   Καλημέρα σας
   Θέλοντας να σας βοηθήσουμε να συγκρίνετε το παλιό σας κλιματιστικό, μετά από μια έρευνα που κάναμε βρήκαμε ότι οι αποδόσεις του κλιματιστικού σας είναι 21496 btu (6,3 KW) στην ψύξη και 24.567 btu (7,2 KW) στην θέρμανση. Επίσης εγκυκλοπαιδικά αναφέρουμε τους βαθμούς ενεργειακής απόδοσης του παλιού σας κλιματιστικού οι οποίοι είναι για την ψύξη EER 2.61 και για την θέρμανση COP 2.90. ( οι δείκτες ενεργειακής απόδοσης EER & COP αντικαταστάθηκαν από τους νέους εποχιακούς συντελεστές ενεργειακής απόδοσης SEER & SCOP).
   Σε ότι αφορά την αγορά του νέου κλιματιστικού εμείς θα σας προτείναμε 22000-24000 btu (σκεπτόμενοι την απόδοση του παλιού σας κλιματιστικού, τον χώρο σας και την μικρή διαφορά τιμής ανάμεσα στις κατηγορίες που αναφέρατε). Μπορείτε να χρησιμοποιήστε και αυτό Υπολογιστής btu για να βρείτε τα Btu Που χρειάζεται ο χώρος σας. Φυσικά όλα αυτά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την μελέτη χώρου που θα κάνει ένας επαγγελματίας ψυκτικός ώστε να βρει ακριβώς τις ανάγκες του χώρου σας σε Btu.
   Τελειώνοντας αναφορικά με το τελευταίο σας ερώτημα σχετικά με τους δείκτες ενεργειακής απόδοσης σας παραθέτουμε αναλυτικά πως υπολογίζονται:
   Οι δείκτες ψύξης και θέρμανσης SEER και SCOP, απεικονίζουν την πραγματική ενεργειακή απόδοση των κλιματιστικών μονάδων. Συγκεκριμένα, η βασική διαφορά από τους προγενέστερους είναι ότι κατά τον υπολογισμό τους λαμβάνουν υπόψη την παράμετρο της εποχικότητας και της ετήσιας λειτουργίας του μηχανήματος. Ο εποχιακός συντελεστής απόδοσης θέρμανσης (SCOP) και ο εποχιακός βαθμός ενεργειακής απόδοσης ψύξης (SEER) αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την περίοδο θέρμανσης ή ψύξης αντίστοιχα. Υπολογίζονται διαιρώντας την ετήσια απαιτούμενη θέρμανση ή ψύξη με την ετήσια καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια αντίστοιχα. Ο δείκτης SCOP υπολογίζεται με κριτήριο τις ετήσιες μετρήσεις θερμοκρασίας που έχουν ληφθεί σε τρεις ξεχωριστές κλιματικές ζώνες (Ψυχρή, Μέση, Θερμή). Αντίθετα, ο συντελεστής SEER υπολογίζεται με βάση τις ετήσιες μετρήσεις θερμοκρασίας, που έχουν ληφθεί μόνο στη μέση κλιματική ζώνη. Όσο πιο ψηλός είναι ο εκάστοτε δείκτης, τόσο πιο αποδοτικό είναι το μηχάνημα.

   • 11 Αυγούστου 2022

    Καλησπέρα και πάλι. Βλέποντας τις τιμές των btu που παραθέσατε καταλαβαίνω γιατί ζέσταινε αποτελεσματικά τον χώρο, αν και εξαιρετικά ενεργοβόρο με βάση και τα EER και COP. Tο μόνο που με προβληματίζει είναι εαν θα πρέπει να βρώ κάτι στα ίδια νούμερα btu (όσον αφορα την θέρμανση κυρίως) με το παλιό ή να μην προσκολληθώ τόσο πολύ στα νούμερα και να πάρω και κάτι με λιγότερα. Υπάρχει περίπτωση ενα inverter λόγω της διαφορετικής τεχνολογίας να είναι εφάμιλλο σε απόδοση με το παλιό μου ακόμα και εαν τα νούμερα btu δεν συμπίτπουν?

    Τέλος όσον αφορά την δεύτερη ερώτηση μου, όπως τα βλέπω, ο αγοραστής βγαίνει χαμένος εαν κοιτάξει μόνο την ονομαστική τιμή του πρώτου κλιματιστικού και το πάρει σαν καθαρό 18άρι. Ναι μεν καίει λιγότερο και έχει λίγο καλύτερο SCOP αλλά θα χωλαίνει σε σχέση με το δευτερο στην θέρμανση (αν υποθέσουμε οτι ο χώρος ήθελε 18αρι). Πιστεύω οτι τα πραγματικά νούμερα btu θα έπρεπε να υπάρχουν στην ενεργειακή ταμπέλα και όχι θαμμένα στα χαρακτηριστικά γιατί έτσι θα αποφεύγονται και λανθασμένες αγορές.

    • 11 Αυγούστου 2022

     Αγαπητέ Πλούταρχε
     Ένα δεδομένο είναι ότι η θέρμανση ενός χώρου είναι πιο απαιτητική σε σχέση με την ψύξη. Σίγουρα ένα σύγχρονο κλιματιστικό Inverter είναι κατά πολύ καλύτερο στην ενεργειακή του απόδοση και στην ποιότητα της θέρμανσης – ψύξης σε σχέση με ένα συμβατικό κλιματιστικό χωρίς τεχνολογία inverter. Τώρα στην περίπτωση σας συγκεκριμένα εφόσον το παλιό σας κλιματιστικό παρήγαγε 24000 btu τα νούμερα είναι κατά κάποιο τρόπο απόλυτα. Το δεδομένο είναι πόσα Btu χρειάζεται ο χώρος μας για να ζεσταθεί. Και τα 2 κλιματιστικά (inverter και μη inverter) θα μας παράγουν 24000 btu. Απλά στην μία περίπτωση θα είναι πιο ενεργοβόρο και με διαφορετική ποιότητα θέρμανσης (Θόρυβος, χρόνος κλπ). Από εκεί και πέρα ναι ενδεχομένως να μπορεί να σας καλύψει και ένα κλιματιστικό 18000 Btu. Σίγουρα όμως θα σας προτείναμε να κάνει μια μελέτη του χώρου ο ψυκτικός σας ώστε να σιγουρέψει εάν οι ανάγκες θέρμανσης του χώρου καλύπτονται από ένα κλιματιστικο 18000 Btu.
     Σε ότι αφορά την δεύτερη ερώτηση – σχόλιο σας έχετε δίκιο .Ενδεχόμενα να είναι λάθος τα στοιχεία στο συγκεκριμένο μηχάνημα που βρήκατε. Υποθετικά πάντα με τα χαρακτηριστικά που αναφέρατε θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται ως κλιματιστικό 12000 ή 13000 btu . Επίσης στα Inverter κλιματιστικά επειδή αλλάζουν οι στροφές , λειτουργία κατ΄επέκταση και η απόδοση τους πάντα οι αποδόσεις αναφέρονται έτσι (Ονομαστική Απόδοση Θέρμανσης 19.790 btu, Ελάχιστη:3.070 btu Μέγιστη: 21.837 btu. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα εδώ .

     • 13 Αυγούστου 2022

      Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες και συμβουλές σας! Θα μου είναι χρήσιμες για την τελική επιλογή μου.

      Υ.Γ Τελικά είχατε δίκιο και είχε γίνει λάθος στην αναγραφόμενη τιμή, όπου είναι κοντά στις αναμένομενες τιμές για 18 άρι.

 5. 10 Αυγούστου 2022

  Γεια σας έχω ένα carfour home κλιματιστικό το καλοκαίρι το έχω στους 29 βαθμούς.Και το φαν στο ένα .Είναι καλή θερμοκρασία η πρέπει να βάλω το φαν στο auto..Καιει ποιο λίγο;

  • 10 Αυγούστου 2022

   Καλησπέρα σας
   Σε ότι αφορά την θερμοκρασία η ρύθμιση της είναι καλή και σίγουρα θα έχετε πολύ χαμηλότερη κατανάλωση από ότι θα είχατε αν ρυθμίζατε την θερμοκρασία υπερβολικά χαμηλά. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα δεν επηρεάζει την κατανάλωση & μπορείτε ιδανικότερα να την έχετε στο auto.Ούτως ή άλλως όταν το κλιματιστικό σας φτάσει στην θερμοκρασία που έχετε ζητήσει η ταχύτητα του ανεμιστήρα θα χαμηλώσει.

  • 11 Αυγούστου 2022

   Ok ευχαριστώ πολύ

 6. 10 Ιουλίου 2022

  Καλησπέρα έχω πάρει κλιματιστικά general αλλά δεν ξέρω πως να τά ρυθμίσω για να μήν καεί πολύ ρεύμα

  • 11 Ιουλίου 2022

   Καλημέρα σας
   Θεωρητικά η ιδανική ρύθμιση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι είναι γύρω στους 26 βαθμούς °C.Γενικότερα έχετε στο μυαλό σας ότι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ στους 10-15 βαθμούς °C.Σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψετε από το σπίτι για λίγη ώρα – ώρες καλό θα ήταν να ΜΗΝ κλείνετε τα κλιματιστικά σας, αλλά να τα αφήνετε να δουλεύουν ρυθμισμένα σε μια λίγο υψηλότερη θερμοκρασία ώστε να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία του χώρου σας διότι.(Εάν τα κλείσετε και ανέβει πολύ η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σας θα καταναλώσετε περισσότερη ενέργεια για να χαμηλώστε εκ νέου την θερμοκρασία στον χώρο στα επιθυμητά επίπεδα).
   Επίσης το ανεμιστήρα ρυθμίστε τον στο auto.(Διαβάστε αναλυτικά το παρόν άρθρο μας που περιέχει χρήσιμες συμβολές για την οικονομική λειτουργία ενός κλιματιστικού).

 7. 3 Ιουνίου 2022

  Καλησπέρα έχω έρθει σεζόν και η συμφωνία που έκλεισα έλεγα ότι θα υπάρχει air condition, όπως και έγινε με μια διαφορά ότι το κλιματιστικό σε ότι θερμοκρασία και να το βάλω μένει στους 29 βαθμούς, υπάρχει κάποια λύση γι’αυτο…?

  • 3 Ιουνίου 2022

   Καλησπέρα
   Τι εννοείτε ακριβώς? ότι όποια θερμοκρασία και να επιλέξτε στο χειριστήριο του κλιματιστικού, δεν μπορεί να επιλεγεί και δεν αλλάζει από τους 29 βαθμούς ή ότι η θερμοκρασία του χώρου σας μένει στου 29 βαθμούς??(Επίσης εγκυκλοπαιδικά σας αναφέρουμε ότι σε κάποια χειριστήρια κλιματιστικών επιλέγουμε την επιθυμητή θερμοκρασία και μετά μας δείχνουν την θερμοκρασία του χώρου).

 8. 2 Ιουνίου 2022

  Καλημέρα έχω ένα Daikin perfera 9000btu και τώρα που το δουλεύω στη ψύξη η εξωτερική μονάδα λειτουργεί σα συμβατικό αιρκοντίσιον και όχι σαν Ότι εντολή και να δώσω είτε το έχω στους 27 βεθμους είτε στους 18 ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας δουλεύει δυνατά με τον ίδιο Ρυθμό και όταν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία σταματάει απότομα.Το χειμώνα στη θέρμανση δούλευε κανονικά όπως όλα τα Inverter..Δε μου φαίνεται φυσιολογικό συγκεκριμένα μια μέρα που έξω είχε 29 βαθμούς και εγώ το είχα στους 27 μέσα σε 3 ώρες σταμάτησε πάνω από 49 φορές όπως ένα παλιό κλιματιστικό που δεν είναι Περιμένω να έρθει τεχνικός από την Daikin και εχωυ ένα άγχος μη μου πούνε ότι έτσι δουλεύει.Δεν έχω δει άλλο Inverter να δουλεύει έτσι.Θα ήθελα μια βοήθεια από τη δική σας μεριά γιατί πλέον δε το λειτουργό μήπως και χειροτερέψουν τα πράματα.Ευχαριστω.

  • 2 Ιουνίου 2022

   Καλημέρα σας
   Η ταχύτητα του ανεμιστήρα καθορίζεται από τις πιέσεις του ψυκτικού υγρού. Επίσης η λειτουργία του ανεμιστήρα έχει διαφορά το καλοκαίρι σε σχέση με τον χειμώνα. Είναι πιθανόν δλδ να δουλεύει ο ανεμιστήρας όπως μας περιγράψατε. To inverter αυξομειώνει τις στροφές του συμπιεστή στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Λογικά θα πρέπει να παρατηρήσατε μια μείωση στις στροφές του συμπιεστή όσο η θερμοκρασία του χώρου σας πλησίαζε στην ζητούμενη από εσάς θερμοκρασία. Εάν δεν παρατηρήσατε καμία αυξομείωση απολύτως στην λειτουργία του συμπιεστή τότε ενδεχόμενα να υπάρχει πρόβλημα.
   Επίσης δοκιμάστε να κάνετε reset στο κλιματιστικό σας(εάν δεν το έχετε κάνει ήδη) και βάλτε το σε λειτουργία και παρατηρήστε πώς λειτουργεί εκ νέου.
   Πολλές φορές λόγω αυξομείωση τάσης και πολύ συχνά όταν βρέχει και υπάρχουν κεραυνοί κλπ εμφανίζονται δυσλειτουργίες στις πλακέτες και τα ηλεκτρονικά κυκλώματα που επανέρχονται με το reset του κλιματιστικού.
   Δείτε εδώ πως να κάνετε reset το κλιματιστικό σας: Έλεγχοι & ενέργειες σε περίπτωση βλάβης ή δυσλειτουργίας της μονάδας

 9. 15 Μαρτίου 2022

  Καλησπέρα σας

  Έχω ρυθμίσει την θερμοκρασία του air condition στους 27 βαθμους και δεν ανεβαίνει πάνω απο 23. Μήπως γνωρίζεται γιατι συμβαίνει αυτό.? Το κλιματιστικό ειναι το inventor comfort.

  • 15 Μαρτίου 2022

   Καλησπέρα σας
   Προφανώς εννοείτε ότι δεν ανεβαίνει πάνω από τους 23°C η θερμοκρασία του χώρου σας, την οποία την ελέγχετε με κάποιο θερμόμετρο στον χώρο ή από την ένδειξη του κλιματιστικού σας? Θα χρειαστούμε κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες όπως πόσα btu είναι το κλιματιστικό και σε τι χώρο είναι τοποθετημένο? Έχει απώλειες ο χώρος , τι κουφώματα έχει, τι όροφος είναι, πόσες ώρες λειτουργεί το κλιματιστικό . Σε γενικές γραμμές όμως αυτήν την απόκλιση την βρίσκω φυσιολογική διότι είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανεβάσουμε σε έναν χώρο την θερμοκρασία του στους 27 °C(ακόμη και με ένα μέσο θέρμανσης όπως ένας λέβητας αερίου ή πετρελαίου). Παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο φυσικά οι θερμικές απώλειες που υπάρχουν.
   Παρεμπιπτόντως το εύρος της ιδανικής υγιούς θερμοκρασίας στο σπίτι μάς πρέπει να κυμαίνεται ανάμεσα στους 18-22 °C.

 10. 12 Μαρτίου 2022

  Καλησπέρα
  Έχω ένα 18αρι toyotomi izuru eco σε ένα ενιαίο χώρο 30 τετραγωνικά περίπου. Το έχω στην θέρμανση στους 23 βαθμούς και το fan στο auto. Ειναι σωστή αυτή η ρύθμιση όσων αφορά την κατανάλωση ρεύματος η καλύτερα να το έχω στο fan στην 3η γραμμή (μέση)?

  • 12 Μαρτίου 2022

   Και κάτι άλλο όσον αφορά την οικονομία του ρεύματος……. Είναι καλό να το σταματάω για μια η δύο ώρες και μετά να το ξαναβάζω η να το σταματάω μόνο όταν πηγαίνω για ύπνο

   • 12 Μαρτίου 2022

    Σε ότι αφορά την οικονομία είναι προτιμότερο να μην το σταματάτε. Μπορείτε να χαμηλώνετε την θερμοκρασία που ζητάτε.

  • 12 Μαρτίου 2022

   Καλησπέρα
   Ναι είναι σωστή η ρύθμιση της ταχύτητας του fan στο auto. Επίσης σε ότι αφορά την κατανάλωση ρεύματος διαφορά θα έχει αλλάζοντας την θερμοκρασία που ζητάμε.

 11. 5 Μαρτίου 2022

  καλήσπερα το κουμπι health με το κουμπι Health airflow τι διαφορα εχουν?

  • 5 Μαρτίου 2022

   Καλησπέρα σας
   Το κουμπί Health είναι η λειτουργία του ιονιστή ενώ το κουμπί Health air flow είναι μια λειτουργία του κλιματιστικού σας η οποία έχει προ ρυθμισμένες θέσεις των περσίδων για την ροή του αέρα. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης του κλιματιστικού σας για να δείτε αναλυτικά τις λειτουργίες του. Γενικά έχετε υπόψιν σας ότι στην λειτουργία θέρμανσης η ροή του αέρα είναι προτιμότερο να είναι προς τα κάτω (η κλίση της περσίδας στην χαμηλότερη θέση) ενώ στην λειτουργία ψύξης η ροή του αέρα να είναι προς τα πάνω (η κλίση της περσίδας στην υψηλότερη θέση).

 12. 6 Φεβρουαρίου 2022

  Γεια σας
  σπιτι μου και συγκεκριμενα στο δωματιο μου 15 τμ εχω το κλιματιστικο ολο το βραδυ στον αυτοματο (fan) και uermokrasia 24 (heat) και παρολα αυτα νιωθω οτι δεν ζεσταινεται η ζεσταινεται σε συγκεκριμενα σημεια προς τα δεξια που ειναι το κρεβατι παραδειγμα δεν νιωθω καποια διαφορα δεν εχω απωλειες στο δωματιο απο την μπαλοκονοπορτα και την πορτα του δωματιου πιστευεται πρεπει να λειτουργησω την λειτουργια dry κι αν ναι οταν το πατησω σε ποιον αριθμο πρεπει να το βαλω? ευχαριστω πολυ

  • 6 Φεβρουαρίου 2022

   Καλησπερα
   Η ρύθμιση που έχετε κάνει στο κλιματιστικό σας είναι ήδη σωστή. Επειδή πολλές φορές η αίσθηση του καθενός μας είναι υποκειμενική, ελέγξτε με ένα θερμόμετρο τη θερμοκρασία του δωματίου αλλά και το ποσοστό της υγρασίας του δωματίου καθώς ένα υψηλό ποσοστό υγρασίας έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ”κρύα αίσθηση” του χώρου. Και όχι μην βάλετε την λειτουργία Dry διότι στην συγκεκριμένη λειτουργία το κλιματιστικό σας θα λειτουργεί στην ψύξη για να κάνει αφύγρανση. Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι το ιδανικό ποσοστό υγρασίας σε έναν χώρο είναι 45%-55%. Εάν έχετε υψηλά ποσοστά υγρασίας στον χώρο σας τότε ιδανικότερο είναι να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα.
   Πατήστε εδώ: περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αφυγραντήρες και την αφύγρανση ενός χώρου.

 13. 4 Φεβρουαρίου 2022

  Καλησπερα ποσα ειναι τα μεγιστα watt ενος 12000btu στην θερμανση?

  • 4 Φεβρουαρίου 2022

   Καλησπέρα
   Τα μέγιστα watt ενός κλιματιστικού μπορεί να διαφοροποιούνται ανάλογα τον κατασκευαστή και το εκάστοτε μοντέλο. Για παράδειγμα το κλιματιστικό των 12000 btu Daikin Ftxc35c έχει μέγιστη απόδοση στην θέρμανση 4800 watt (16400 btu) ενώ το κλιματιστικό των 12000 btu GREE PULAR έχει μέγιστη απόδοση στην θέρμανση 4000 watt (13648 btu).

 14. 29 Ιανουαρίου 2022

  Γεια σας! Ψαχνω να αγορασω κλιματιστικο και ειμαι αναμεσα σε δυο μοντελα αλλα το ευρος αποδοσης μεταξυ τους ειναι μακραν διαφορετικο και δεν ξερω τι σημαινει. Το ενα εχει ευρος αποδοσης 3800-22000 και το αλλο 10000-22000. Ποιο ευρος προτιμαμε για καλυτερη αποδοση και οικονομια? Ευχαριστω.

  • 29 Ιανουαρίου 2022

   Καλησπέρα
   Η πρώτη περίπτωση, δλδ το εύρος 3800-22000 btu σημαίνει ότι το κλιματιστικό μπορεί να δουλέψει αρκετά χαμηλά όταν χρειάζεται, ενώ στην 2η περίπτωση δεν μπορεί να δουλέψει χαμηλότερα από την απόδοση των 10000 btu άρα συγκριτικά μεταξύ τους προτιμήστε την πρώτη περίπτωση. Επίσης σε ότι αφορά την απόδοση τσεκάρετε τον βαθμό Απόδοσης Ψύξης (SEER) & τον Βαθμό Απόδοσης Θέρμανσης (SCOP).Όσο μεγαλύτεροι είναι αυτοί οι βαθμοί τόσο καλύτερη είναι η απόδοση του κλιματιστικού. Μπορείτε να βρείτε και να συγκρίνετε πολλά κλιματιστικά στο eshop μας.

 15. 24 Ιανουαρίου 2022

  Καλησπερα έχω στο σπίτι ένα κλιματιστικό toyotomi inverter 17.000 btu και το σπίτι είναι 70 τ.μ το αφήνω τώρα το χειμώνα να δουλεύει μέρα νύχτα στους 20 βαθμούς με 23 ….είναι σωστό το μέρα νύχτα και αν είναι οικονομικό?? Σας ευχαριστώ

  • 24 Ιανουαρίου 2022

   Καλησπέρα σας
   Είναι σωστό να έχετε το κλιματιστικο σας συνέχεια ανοικτό ώστε να μην αφήνετε να πέσει πολύ η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σας, γιατί στην περίπτωση που πέσει αρκετά η θερμοκρασία του χώρου το κλιματιστικό σας θα καταναλώσει πολύ περισσότερη ενέργεια για να την ανεβάσει ξανά.
   Ωστόσο την νύχτα είναι ιδανικότερο να χαμηλώνετε την θερμοκρασία του κλιματιστικού σας (Ρυθμίζετε το κλιματιστικό σας γύρω στους 18 βαθμούς). Επίσης είναι λογικό ότι όσο μεγαλύτερη θερμοκρασία ζητάμε, να είναι σε βάρος της οικονομίας. Γενικότερα μια ”υγιής” θερμοκρασία είναι στους 22 βαθμούς, όμως φυσικά εξαρτάται και σε τι θερμοκρασία αισθάνεστε και εσείς άνετα. Εάν πχ νιώθετε άνετα με την θερμοκρασία του χώρου σας στους 20 βαθμούς τότε μην ρυθμίζετε το κλιματιστικό σας σε μεγαλύτερη θερμοκρασία ώστε να έχετε και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

 16. 24 Ιανουαρίου 2022

  Εδώ και καιρό το χειριστήριο του κλιματιστικού μου είναι στην αυτόματη λειτουργία , με βαθμούς από +3 έως -3, σαν είναι “κολλημένο”. Δεν ανεβάζει βαθμούς Κελσίου άνω του 3, και δεν πάει στη ρύθμιση-εικονίδιο θέρμανσης. Θέλει επιδιόρθωση ή επανεκκίνηση η μονάδα;

  • 24 Ιανουαρίου 2022

   Καλησπέρα
   Δοκιμάστε να κάνετε ρεσετ στο χειριστήριο. Συνήθως έχουν μια πολύ μικρή οπή. Πατήστε με ένα λεπτό σιδεράκι εκεί. Αν δεν βρίσκετε την οπή βγάλτε και ξαναβάλτε τις μπαταρίες του μετά από κάποια λεπτά. Εάν είναι παλιές οι μπαταρίες, αντικαταστήστε τες.
   Μετά με το κουμπί mode επιλέξτε τον ήλιο( ή μπορεί αντί για ήλιο να γράφει Heat) για την λειτουργία της θέρμανσης.

 17. 23 Ιανουαρίου 2022

  Καλησπερα πηραμε προσφατα ενα 24 toyotomi για το σαλονι που ειναι γυρω στα 70 τμ .Αλλα ανοιγουμε κ τις πορτες των δωματιων για να ζεσταινετε ολο το σπιτι κ γιατι ζεστενετε πολυ ο χωρος αλλα δεν αλλα το εχω στους 20 βαθμους τωρα κ στο fan στο πιο χαμηλο. Σωστα; Η θελει στο οικονομικο που εχει στο κομπιουτερ; Και δεν ακουω να σταματαει καθολου δουλευει συνεχεια ειναι σωστο ; Το καιω τωρα με το πολυ κρυο ολη μερα. Ευχαριστω.

  • 23 Ιανουαρίου 2022

   Καλησπέρα
   Από την στιγμή που έχετε ανοικτές τις πόρτες για να καλύψει όλο το σπίτι είναι λογικό να μην σταματάει ειδικά με τις εξωτερικές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες.
   Ωστόσο μπορείτε κάποια στιγμή να χαμηλώσετε την θερμοκρασία που ζητάτε για να τσεκάρετε αν θα σταματήσει ή όχι το κλιματιστικό σας.
   Το fan μπορείτε να το έχετε και στο auto.

 18. 16 Ιανουαρίου 2022

  Καλησπερα εχω ενα juro pro 12000 btu για 32 τμ μετρα περιπου…εχω παρατηρησει πως τωρα που η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι γυρω στους 6 βαθμους και το βαζω στους 21 μετα βιας παει στους 19…δεν μπορει με τπτ να φτασει στους 21…μηπως ειναι καλυτερο να το βαλω στους 18 με 19 βαθμους για να μην εχει καταναλωση ρευματος?και τελος επαρκει αυτο το κλιματιστικο για αυτον τν χωρο?Ευχαριστω.

  • 16 Ιανουαρίου 2022

   Καλησπέρα
   Με βάση μόνο τα τετραγωνικά τα btu του κλιματιστικού σας είναι καλά.(Υποθέτουμε ότι το κλιματιστικό σας είναι inveter)Επίσης εκτός απο τα τετραγωνικά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η διαμόρφωση του χώρου και οι απώλειες που υπάρχουν. Εφόσον δεν μπορεί να πιάσει τους 21 βαθμούς λογικά δεν επαρκεί για τον συγκεκριμένο χώρο. Και ναι δοκιμάστε να το βάλετε στους 19 και παρατηρήστε αν πιάνει αυτήν την θερμοκρασία και σταματάει το κλιματιστικό σας σε πρώτη φάση.

   • 16 Ιανουαρίου 2022

    ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΥΣ 18 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ…. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΑΛΙ…ΣΤΟΥΣ 18 ΜΕ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ…INVERTER ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ…ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΟΥΣ 18 ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΔΕΙΧΝΕΙ 20 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ…

    • 17 Ιανουαρίου 2022

     Η θερμοκρασία που μετράτε είναι λίγο σχετική και σίγουρα μπορεί να έχει μια απόκλιση ανάλογα με το θερμόμετρο οπότε δεν είναι παράξενο που δεν σταμάτησε το κλιματιστικό.
     Επίσης όσο πιο χαμηλή είναι η εξωτερική θερμοκρασία τόσο πιο συχνά θα σταματάει το κλιματιστικό σας για να κάνει απόψυξη την εξωτερική μονάδα.
     Όταν το είχατε στους 21 βαθμούς για πόσες ώρες δούλευε και δεν μπόρεσε να ανεβάσει την θερμοκρασία του χώρου? Και τι θερμοκρασία είχε ο χώρος σας πριν ανοίξτε το κλιματιστικο σας?
     (Όσο πιο χαμηλά πέσει η θερμοκρασία στον χώρο τόσο πιο δύσκολα και περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να ανέβει).Ειδικά για την θέρμανση ενός χώρου ακόμη και όταν λείπετε για κάποιες ώρες το ιδανικό είναι να μην κλείνετε καθόλου το κλιματιστικο, απλά θα ρυθμίζετε μια πιο χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μην αφήνετε την θερμοκρασία στον χώρο να πέσει πολύ χαμηλά.

     • 27 Φεβρουαρίου 2022

      Καλησπερα εχω ενα κλιματιστικο 12 omnys . Το χειμωνα σε ποσουσ βαθμουσ πρεπει να το βαλω να δουλευει. Επισησ και το καλοκαιρι σε ποσουσ βαθμουσ πρεπει να το βαλω ειναι τοποθετησμενο στο σαλονι περιπου 25 τμ για σωστη λειτουργεια αλλα και για χαμηλη καταναλωση επισησ στο τηλεχιστηριο με λεει to I FEEL KLAEN μπορω να το χρησημοποιησω καθε φορα η μια φορα το μηνα ευχαριστω

     • 27 Φεβρουαρίου 2022

      Καλησπέρα σας
      Θεωρητικά η ιδανική ρύθμιση της θερμοκρασίας τον χειμώνα είναι γύρω στους 22 βαθμούς °C.Το καλοκαίρι ρυθμίστε το κλιματιστικό σας γύρω στους 26 βαθμούς °C.Γενικότερα έχετε στο μυαλό σας ότι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ στους 10-15 βαθμούς °C. Σε ότι αφορά την λειτουργία I feel klaen ?? θα πρέπει να διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης του κλιματιστικού σας διότι από κατασκευαστή σε κατασκευαστή υπάρχει διαφορά στις διάφορες ονομασίες των λειτουργειών που μπορεί να διαθέτει το κάθε κλιματιστικού τους.

 19. 13 Ιανουαρίου 2022

  καλησπερα εχω ενα General Electric GES-NMG35-20 Prime+
  το χρησιμοποιω τωρα τον χειμωνα ειναι το πρωτο κλιματιστικο που εχω το βαζω στην λειτουργεια heat στους 24 βαθμους αυτοματο φαν και η ζεστη να πηγαινει δεξια αριστερα μπροστα αλλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω για να το χρησιμοποιω σωστα μπορω να το ανεβασω εως ποιον αριθμο στο ζεστο ειναι 12.000 btu και εχω ενα σπιτι 60 τμ να αφηων την πορτα του δμωατιου ανοιχτει να πηγαινει η ζεστη παντου η να την κλεινω μηπως δεν καλυπτει ολο το σπιτι επισης μπορω να εχω το εχω σε λειτουργια Heat και health air flow η dry?

  • 13 Ιανουαρίου 2022

   Καλησπέρα σας
   Καταρχάς η θερμοκρασία που ορίσατε στο κλιματιστικό σας είναι πολύ καλή.(Θεωρητικά η ιδανική θερμοκρασία μέσα σε ένα σπίτι τον χειμώνα είναι γύρω στους 22 βαθμούς).Αναφορικά με τα τετραγωνικά του σπιτιού σας ιδανικό θα ήταν να είναι ένα κλιματιστικό στα 18000 Btu. Ωστόσο θα πρέπει να δοκιμάσετε στην πράξη αν μπορεί να καλύψει όλον τον χώρο έχοντας την πόρτα ανοιχτή και την ροή του αέρα ρυθμισμένη μόνο προς την κατεύθυνση της πόρτας. (Έχετε στο μυαλό σας ότι όπως είναι φυσικό στην περίπτωση της ανοιχτής πόρτας θα έχετε μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος).
   Σε ότι αφορά την λειτουργία του κλιματιστικού σας φυσικά και θα το έχετε στο Heat(θέρμανση).Το health είναι η λειτουργία του ιονιστή και σας εξυπηρετεί για τον καθαρισμό του αέρα, δεν προσφέρει κάτι στην θέρμανση του χώρου, οπότε μπορείτε να την χρησιμοποιείτε κατά περίπτωση.
   Τέλος στην λειτουργία Dry (Αφύγρανση) το κλιματιστικό σας θα λειτουργεί στην ψύξη για να κάνει αφύγρανση, άρα αυτήν την λειτουργία μπορείτε να την χρησιμοποιήστε μόνο το καλοκαίρι

   • 13 Ιανουαρίου 2022

    ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση ειστε καταπληκτικοι πραγματικα και τελευταια ερωητηση στην λειτουργια health καταναλωνει κατι παραπανω η ειναι το ιδιο?

    • 13 Ιανουαρίου 2022

     Να είστε καλά! Ο ιονιστής (ηλεκτρική συσκευή και όχι μόνο φίλτρα) ναι καταναλώνει ανεπαίσθητα παραπάνω όμως είναι αμελητέο.(Φυσικά υπάρχει και η πιθανότητα το κλιματιστικό σας να περιλαμβάνει ιονιστή με φίλτρα μόνο). Μπορείτε να δείτε το manual του κλιματιστικού σας όπου αναφέρονται αναλυτικά οι λειτουργίες του και η κατανάλωση.

 20. 30 Αυγούστου 2021

  Καλησπέρα σας το κλιματιστικό μου το βράδυ το βαζω στους 28 βαθμους και καθε 20 λεπτα το σβινω καταναλώνω περισσότερο ρευμα;
  Βλαζω και τον ανεμιστήρα της οροφής να δουεύει ταυτοχρόνως
  Ευχαριστώ

  • 31 Αυγούστου 2021

   Καλησπέρα σας
   Η θερμοκρασία που επιλέξατε είναι ιδανική. Ωστόσο εάν το σβήνετε κάθε 20 λεπτά, ναι είναι λάθος.
   Ιδανικό είναι να αφήνετε το κλιματιστικό ενεργοποιημένο στους 28 βαθμούς. Έτσι και αλλιώς στο κλιματιστικό σας μόλις πιάσει αυτήν την θερμοκρασία, σταματάει να λειτουργεί ο συμπιεστής της εξωτερικής μονάδας, το οποίο σημαίνει ότι η κατανάλωση ρεύματος θα είναι μηδαμινή.

 21. 13 Αυγούστου 2021

  Καλημέρα σας, αν θέλω να καθαρίσω την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, μπορώ να την πλύνω με το λάστιχο, ενδείκνυται αυτός ο τρόπος η μήπως υπάρξει πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά κυκλώματα; Και αν την πλύνω, πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να στεγνώσει για να το λειτουργήσω ξανά;

  • 13 Αυγούστου 2021

   Καλημέρα σας
   Ναι μπορείτε να πλύνετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού με το λάστιχο με φορά από το πάνω μέρος της και προς τα κάτω. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην ρίξετε πολύ νερό στην δεξιά πλευρά της όπως την κοιτάτε.(Είναι η πλευρά που βγαίνουν τα καλώδια και οι σωλήνες).
   Αυτό που σας ενδιαφέρει και είναι και το βασικό, είναι το στοιχείο της εξωτερικής μονάδας (στο πίσω μέρος της)να είναι καθαρό. Ρίχνετε νερό πάντα με προσοχή και με φορά από πάνω προς τα κάτω όπως είπαμε ήδη, όπως επίσης και με αντίθετη φορά από εκεί που είναι τα καλώδια και οι σωλήνες.
   Μόλις πλύνετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, περιμένετε 5-10 λεπτά και μετά βάλτε το σε λειτουργία.

 22. 9 Αυγούστου 2021

  Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω σας παρακαλώ πολύ τι σημαίνει Απόδοση ψύξης 9000 (3500-11000) BTU/h και
  Απόδοση ψύξης 9000 (3100-11600) BTU/h, ποια η διαφορά;

  • 9 Αυγούστου 2021

   Καλησπέρα σας

   Μιλάτε φυσικά για ένα κλιματιστικό με τεχνολογία inverter..Μπορείτε να δείτε στο άρθρο μας Κλιματιστικα και Πως να επιλέξετε το καταλληλότερο τι είναι και πως λειτουργεί η τεχνολογία inverter σε ένα κλιματιστικό.
   Τα 9000 btu που αναφέρατε είναι η μέση απόδοση ενός inverter κλιματιστικού.
   Τα 3500 btu είναι η χαμηλότερη απόδοση που μπορεί να έχει το κλιματιστικό και τα 11000 Btu είναι η μέγιστη απόδοση που μπορεί να φτάσει.
   Η διαφορά στο δεύτερο κλιματιστικό είναι ότι έχει λίγο μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας, πράγμα το οποίο είναι θετικό φυσικά.

 23. 5 Αυγούστου 2021

  Καλημέρα σας. Με την πολύ επιβαρυμένη ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών, πως μπορώ να λειτουργήσει το κλιματιστικό οταν δεν υποστηρίζει λειτουργία ανακύκλωσης όπως του αυτοκινήτου;
  Ευχαριστώ

  • 5 Αυγούστου 2021

   Καλημερα σας
   Καταρχάς ευχόμαστε να σβήσουν οι πυρκαγιές και να μην υπάρξουν νέες.
   Σε ότι αφορά το ερώτημα σας, τα οικιακα κλιματιστικα (εκτός από κάποια μοντέλα όπως πχ το Daikin Ururu Sarara) ανακυκλώνουν τον αέρα του χώρου μας.
   Δεν διαθέτουν την δυνατότητα εισροής εξωτερικού αέρα. Συνεπώς (εφόσον μιλάμε για οικιακό κλιματιστικο), η default λειτουργία του είναι η ανακύκλωση του αέρα του χώρου μας έτσι και αλλιώς.

 24. 1 Αυγούστου 2021

  Με την συνεχόμενη λειτουργια xωρις να σταματάει το κληματιστικο υπάρχει περίπτωση απ’ την υπερλειτουργια να σταματήσει να δουλεύει η εξωτερική μονάδα??

  • 1 Αυγούστου 2021

   Καλησπέρα
   Ειδικά με τις θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες εαν το κλιματιστικο μας δουλευει συνεχομενα χωρις καμια απολύτως παύση ειναι πολυ πιθανόν να σταματήσει ο συμπίεσης της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικου λόγω υπερθέρμανσης η ακόμη και βλάβης λόγω κακής συντήρησης.
   Προσέξτε τα εξής:
   Ρυθμίζουμε την θερμοκρασία του κλιματιστικού περιπου σε μια διαφορά 12 βαθμών σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία (δλδ περιπου στους 26°c).Δεν πρεπει να έχουμε μεγαλη αποκλιση απο την εξωτερική θερμοκρασία για να μην ζορίζεται να προσαρμοστεί ο οργανισμός μας οταν βγουμε απο το σπίτι.Επισης ετσι και το κλιματιστικό μολις πιάσει αυτην την θερμοκρασία σταματάει και “ξεκουράζεται”,άρα ζορίζεται λιγοτερο.Ειναι λαθος να το ρυθμίσετε στους 20°c η και πιο κάτω και για την υγεία σας αλλα και γιατι ετσι το κλιματιστικό δεν θα σταματάει ποτε γιατι θα προσπαθεί να πιάσει αυτην την τοσο χαμηλή θερμοκρασία , θα ζορίζεται και επίσης θα σας καταναλώνει πολυ περισσότερο ρεύμα.
   Επισης φροντίστε να είναι καλοσυντηρημενο το κλιματιστικό σας, και να πλένετε με σκέτο νερό τα φίλτρα του καθε μηνα η ακομα και συχνότερα εάν δείτε ότι είναι πολύ βρώμικα.
   Φροντίστε η εξωτερική μονάδα να είναι καθαρή και να έχει καλό αερισμό.Αν πχ εχετε τέντες μπροστά από την εξωτερική μονάδα του aircondition σηκώστε τες.
   Συνοψίζοντας το σημαντικότερο είναι να μην αμελειτε ποτε την συντήρηση του κλιματιστικού απο έναν εξειδικευμένο τεχνικό και να μην ρυθμίσετε πολυ χαμηλά την θερμοκρασία.

 25. 23 Ιουνίου 2021

  Καλησπέρα.Ρυθμίζω το κλιματιστικό μου στους 27 C και Mode Cool, μετά το βάζω σε Mode Auto και μετράω ως αποτέλεσμα 21C στο χώρο. Που ωφείλεται αυτό; Ευχαριστώ.

  • 24 Ιουνίου 2021

   Καλημέρα σας
   Στην πρώτη περίπτωση η ρύθμιση που κάνατε είναι πολύ σωστή.
   Στην δεύτερη περίπτωση αυτό που ρυθμίσατε είναι να επιλέξει αυτόματα το κλιματιστικό σας εαν θα δουλέψει στην ψύξη ή στη θέρμανση με τις default θερμοκρασίες που έχει δώσει ο κατασκευαστής του..Για αυτό και βλέπετε 21C βαθμούς στον χώρο.
   Ιδάνικα καλό είναι να αποφευγετε το auto mode του κλιματιστικού ώστε να έχετε εσείς τον πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων.

   • 9 Μαρτίου 2022

    Θέλω ν’ αγοράσω για δωμάτιο 14 τμ τί είναι προτιμώτερο;
    Τα 9000 btu ή 12000btu;
    (Μ’ ενδιαφέρει κυρίως η θέρμανση και η οικονομία.
    Επίσης πειράζει να κάνω χρόνο πάρα χρόνο το service ή είναι απαραίτητο το ετήσιο. (Χρήση 8ωρη)

    • 9 Μαρτίου 2022

     Με βάση τα τετραγωνικά ένα κλιματιστικό στα 9000 btu σας καλύπτει και με το παραπάνω.(Φυσικά δεν παίζουν ρόλο μόνο τα τετραγωνικά ). Μπορείτε να δείτε τον υπολογιστή BTU που έχουμε δημιουργήσει. Ωστόσο η γνώμη μας είναι να εξετάσετε και την περίπτωση να αγοράσετε κλιματιστικό 12000 btu διότι σε πολλές περιπτώσεις η διαφορά στην τιμή αγοράς του σε σχέση με τα 9000 btu είναι πολύ μικρή οπότε συμφέρει περισσότερο.
     Σε ότι αφορά την συντήρηση είναι απαραίτητο να γίνεται ετησίως και σε περιπτώσεις που ένα κλιματιστικό δουλεύει όλο τον χρόνο(για ψύξη & θέρμανση) τότε ενδείκνυται η συντήρηση του να γίνεται κάθε έξι μήνες.

 26. 19 Νοεμβρίου 2020

  Καλησπερα. Εχω το κλιματιστικο στους 24 βαθμους και fan στις γραμουλες που εχει στη μεση οχι μεχρι το δυνατο. Το κλιματιστικο ειναι 24αρι και θερμανση κεντρικη για σπιτι 90 τετραγωνικων. Ευχαριστω εκ των προτερων

  • 20 Νοεμβρίου 2020

   Καλημέρα σας
   Η θερμοκρασία που έχετε ρυθμίσει στο κλιματιστικό σας είναι καλή για την θέρμανση του χώρου σας ..
   Επίσης η ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι ορθώς ρυθμισμένη.Ωστοσο την ταχύτητα του ανεμιστήρα μπορείτε επίσης να την έχετε ρυθμισμένη στο αυτόματο με την προυπόθεση βέβαια ότι καλύπτονται επαρκώς οι πιό απομακρυσμένοι χώροι του σπίτιου.

 27. 16 Νοεμβρίου 2020

  Παρακαλώ πείτε μου τι είναι ποιο οικονομικό όταν έχω το κλιματιστικό μου στο auto η στο fan.
  Ευχαριστώ

  • 17 Νοεμβρίου 2020

   Καλησπέρα σας
   Όταν έχετε επιλεγμένη την αυτόματη λειτουργία του κλιματιστικου, το κλιματιστικό επιλέγει αυτόματα εάν θα δουλέψει στην ψύξη ή στην θέρμανση ανάλογα με την θερμοκρασία του χώρου.
   Όταν το έχετε στην ρύθμιση του ανεμιστηρα (Fan) , το κλιματιστικό σας λειτουργεί σαν απλός ανεμιστήρας χωρίς να παράγει ψύξη ή θέρμανση.
   Επομένως στην λειτουργία fan είναι πιο οικονομικό.

 28. 15 Σεπτεμβρίου 2020

  Καλησπέρα, θα ήταν εύκολο να με βοηθήσετε στο Πώς ρυθμίζονται οι περσίδες κατεύθυνσης του αέρα ανάλογα με την χρήση το χειμώνα ή το καλοκαίρι;

  • 15 Σεπτεμβρίου 2020

   Καλησπέρα σας.
   Όταν το κλιματιστικό δουλεύει στην ψύξη η κατεύθυνση του αέρα από την περσίδα (ή τις περσίδες) θα πρέπει να όσο το δυνατόν πιό ψηλά καθότι ο ψυχρός αέρας είναι βαρύτερος και μένει χαμηλότερα από τον πιο θερμό αέρα.
   Αντίστοιχα στην θέρμανση η ροη του αέρα πρέπει να είναι προς τα κάτω διότι ο θερμότερος αέρας έχει την τάση να πηγαίνει προς τα πάνω.

 29. 26 Ιουνίου 2019

  Καλησπέρα
  Το κλιματιστικό που υπάρχει ήδη τι είναι? Είναι τεχνολογίας inverter? Πόσα btu είναι? Σε ποιόν όροφο είναι το διαμέρισμα? Επίσης σίγουρα είναι καλή ιδέα να βάλετε ακόμη ένα κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο ώστε την νύχτα να λειτουργεί μόνο αυτό για την θέρμανση στο υπνοδωμάτιο για να μην καταναλώνετε άσκοπα ρεύμα για την θέρμανση όλου του σπιτιού και του υπνοδωματίου. Καλό θα είναι να επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή να μας στείλετε το τηλέφωνο σας εδώ : https://www.idealklima.gr/epikoinwnia/ στην φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στο τέλος της σελίδας, ώστε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά εμείς μαζί σας για να μπορέσουμε να σας κατατοπίσουμε με λεπτομέρεια.

 30. 18 Ιουνίου 2019

  Καλησπέρα σας! Ψάχνω για σπίτι στην περιοχή του Βόλου και βρήκα ένα το οποίο μόνη θέρμανση του είναι το air condition. Ο προβληματισμούς μου αφορά το χειμώνα διότι φοβάμαι μήπως δεν ζεσταινομαι, πληρώνω πολλά και θα είμαι σε αδιέξοδο διότι δνε υπάρχει άλλη θέρμανση. Έχω να πω πως υπάρχει ένα air condition που βρίσκεται σε θέση ωστε να κοίτα όλα τα δωμάτια το σπίτι είναι 60 περίπου τμ. Καινούργιο με κουφώματα αλουμινίου και μόνωση. Μπορώ να τοποθετήσω και ακόμη ένα στο υπνο δωμάτιο αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα αυτό και αν με συμφέρει!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2010 - 2019 IDEALKLIMA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Designed by ArtAbout.gr