Λεβητες Αεριου & Πετρελαιου

Η IDEALKLIMA είναι επίσημος πιστοποιημένος dealer των οίκων Daikin Immergas στους λεβητες αεριου .Διαθέτει δικά της εκπαιδευμένα συνεργεία με μεγάλη εμπειρία καθώς και ειδικό τμήμα μελετών από μηχανολόγους μηχανικούς. Οι λεβητες αεριου και πετρελαιου που διαθέτουμε είναι όλοι τεχνολογίας συμπύκνωσης  και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που χρειάζονται από την επικείμενη νομοθεσία. 
Επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο τμήμα των μηχανολόγων μας για μια μελέτη του χώρου σας ώστε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το μοντέλο του λεβητα αεριου ή πετρελαίου συμπύκνωσης που χρειάζεστε!

Γενικές πληροφορίες για τους Λεβητες αεριου συμπύκνωσης: Ένα καινοτόμο και χρήσιμο σύστημα θέρμανσης που έχετε ανάγκη

levites aeriou Daikin 
Χωρίς καμιά αμφιβολία η εγκατάσταση του σωστού συστήματος θέρμανσης σε ένα οικιακό ή και επαγγελματικό χώρο αποτελεί σίγουρα μια αναγκαία επένδυση η οποία μπορεί να προσδώσει υπεραξία στο σύνολο του ακινήτου. Με αυτό ως δεδομένο σίγουρα οι λεβητες αεριου συμπύκνωσης δεν μπορεί παρά να αποτελούν μια ελκυστική και αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή για όσους από εσάς επιθυμούν όχι μονό να τοποθετήσουν κάποιο σύγχρονο σύστημα θέρμανσης για πρώτη φόρα αλλά και για εκείνους που θα ήθελαν να αντικαταστήσουν το σύστημα που ήδη έχουν στην κατοχή τους με νέο.
Σε κάθε περίπτωση συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τους λεβητες αεριου συμπυκνωσης.

Τι είναι οι λέβητες αερίου συμπύκνωσης;

Με τον όρο «λέβητας» ουσιαστικά μπορεί να χαρακτηριστεί κάθε κλειστό μεταλλικό δοχείο μέσα στο οποίο πραγματοποιείται καύση κάποιας μορφής υλικού (καυσίμου) προκειμένου να παραχθεί ενέργεια η οποία τελικά και χρησιμοποιείται είτε στην προαγωγή έργου είτε στην θέρμανση . Ανάλογα με το είδος του καύσιμου που καταναλώνεται κατά την διάρκεια της καύσης ,οι λέβητες παίρνουν το αντίστοιχο όνομα. Αν για παράδειγμα ο λέβητας χρησιμοποίει φυσικό αέριο για να λειτουργήσει ,τότε λέγεται λεβητας φυσικου αεριου ή απλώς λεβητας αεριου. Αν πάλι στην καύση χρησιμοποιείται πετρέλαιο τότε ο λέβητας ονομάζεται λεβητας πετρελαιου. Μια ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη κατηγορία στους λέβητες αερίου τα τελευταία χρόνια δεν είναι άλλη από τους λεβητες αεριου με τεχνολογία συμπύκνωσης.
Οι λεβητες αεριου συμπυκνωσης ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο από συμβατικοί λέβητες οι οποίοι όμως έχουν υποστεί τις απαραίτητες βελτιώσεις στην λειτουργία τους ώστε να πραγματοποιούν υψηλή εξοικονόμηση ενεργείας κατά την καύση. Όπως είναι λογικό οι λεβητες αεριου και πετρελαίου συμπύκνωσης με αυτή την μορφή αποτελούν μια ιδιαιτέρα εξελιγμένη μορφή των συμβατικών λεβητών και για αυτό από ότι φαίνεται να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού με γρήγορους ρυθμούς.

Πως λειτουργούν οι λεβητες αεριου και πετρελαίου με τεχνολογία συμπύκνωσης;

Σχέδιο λειτουργίας λεβητες αεριου
Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα ο σκοπός κάθε λεβητα αεριου είναι να παράγει ενέργεια με την πραγματοποίηση καύσης. Στην περίπτωση ενός κοινού λέβητα για να επιτευχτεί αυτός ο σκοπός η θερμοκρασία των καυσαερίων του λέβητα μπορει να φτάσει ανάλογα την καύση ακόμη και τους 200 βαθμούς Κελσίου. Η υψηλή αυτή θερμοκρασία είναι αναγκαία για την σωστή πραγματοποίηση της καύσης στο εσωτερικό του λεβητα αεριου καθώς σε αντίθετη περίπτωση προκαλείται έντονη υγροποίηση των υδρατμών των καυσαερίων η οποία μπορει να διαβρώσει καταστροφικά το εξωτερικό του λέβητα όσο ανθεκτικό κι αν είναι. Το πρόβλημα με την λειτουργία του συμβατικού λεβητα αεριου ξεκινά αν αντιληφτείτε ότι αυτή η υψηλή θερμοκρασία των καυσαερίων αυτόματα αποτελεί και μια σημαντικότατη πηγή απώλειας ενέργειας και καύσιμου προς το εξωτερικό περιβάλλον με την μορφή υδρατμών και καυσαερίων.

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα επιχειρούν να λύσουν με απόλυτη επιτυχία οι λεβητες αεριου συμπυκνωσης. Με την βοήθεια λοιπόν της σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευάζονται σε πρώτη φάση λεβητες αεριου από ανθεκτικά υλικά που αντέχουν την διάβρωση των καυσαερίων και στην συνέχεια τοποθετούνται στην έξοδο των λεβητών κατάλληλοι εναλλάκτες θερμότητας καυσαερίου – νερού οι οποίοι ουσιαστικά καταφέρνουν να εκμεταλλευτούν την ενέργεια που βρίσκεται αποθηκευμένη στα καυσαέρια και να την ανατροφοδοτήσουν στο σύστημα πριν απελευθερωθεί από αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, με δεδομένο το γεγονός ότι η συμπύκνωση των καυσαερίων αρχίζει για κάθε καύσιμο σε μια διαφορετική αλλά σταθερή και συγκεκριμένη θερμοκρασία, οι εναλλάκτες θερμότητας που διαθέτουν οι λεβητες αεριου με τεχνολογία συμπύκνωσης έχουν ως στόχο να «ρίξουν» την θερμοκρασία των καυσαερίων όσο γίνεται πιο χαμηλά σε σχέση με την θερμοκρασία συμπύκνωσης. Με αυτό το τρόπο οι λεβητες αεριου συμπυκνωσης αξιοποιώντας τους εναλλάκτες θερμότητας αλλά και το φαινόμενο της συμπύκνωσης των υδρατμών των καυσαερίων που παράγονται από την καύση είναι σε θέση να μεγιστοποιήσουν το ενεργειακό όφελος που προκύπτει από την λειτουργία τους μειώνοντας στο ελάχιστο τις απώλειες ενεργείας του συστήματος.

Σε τι διαφέρουν οι λεβητες αεριου συμπυκνωσης από τους συμβατικούς λέβητες;

Όπως έγινε κατανοητό και από την περιγραφή της λειτουργίας που ακολουθούν οι λεβητες αεριου συμπύκνωσης, η κυριότερη διαφορά τους με τους κλασικούς απλούς λέβητες δεν είναι άλλη από την επιτυχή αξιοποίηση των καυσαερίων που απελευθερώνει ο λεβητας αεριου κατά την διαδικασία της καύσης. Οι λεβητες αεριου με την τεχνολογία της συμπύκνωσης δηλαδή κατάφεραν να αναγνωρίσουν και να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι υδρατμοί που παράγονται κατά την καύση στο λέβητα όχι μονό δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένοι αλλά μπορούν να εξασφαλίσουν τεράστια πόσα θερμικής ενέργειας που μπορεί να αξιοποιήσει το σύστημα προς όφελος του αντί να την χάνει. Η ενεργειακή αυτή εξοικονόμηση που προσφέρει απλόχερα αυτή την στιγμή η χρήση του λέβητα αερίου συμπύκνωσης σίγουρα δεν είναι εφικτή σε καμιά περίπτωση ακόμα κι από τον πιο εξελιγμένο και ολοκαίνουργιο συμβατό λέβητα.

Levites aeriou
Χειροπιαστές αποδείξεις για τους ισχυρισμούς αυτούς όσο επίσης και για το ακριβές ποσό της απώλειας ενέργειας που σας προκαλεί η χρήση ενός συνηθισμένου λεβητα αεριου σίγουρα μπορει να σας προσκομίσει είτε ο ίδιος ο συντηρητής του συστήματος σας είτε μπορείτε να αναζητήσετε και εσείς οι ίδιοι ανατρέχοντας στο πιστοποιητικό έλεγχου του λέβητα σας που εξέδωσε ο συντηρητής .
Σε κάθε περίπτωση η βασική αυτή διαφορά ενός κλασικού λέβητα με ένα λεβητα αεριου συμπυκνωσης από ότι φαίνεται αποτελεί την πολυτιμότερη διαφορά πάνω στην οποία βασίζονται ένα σωρό ακόμη πλεονεκτήματα και οφέλη αυτής της εξελιγμένης μορφής λεβητών. Αν λοιπόν και εσείς δεν έχετε σκοπό να σπαταλάτε άλλο ακριβοπληρωμένη ενέργεια, καλό και αποτελεσματικό θα είναι να προτιμήσετε να εγκαταστήσετε λεβητες αεριου συμπυκνωσης οι οποίοι μπορούν να σας εγγυηθούν όχι μονό ότι δεν θα υπάρξει διαρροή πολύτιμης ενέργειας από την καπνοδόχο σας στο εξωτερικό περιβάλλον αλλά και ότι η ενέργεια των παραγόμενων υδρατμών θα επαναχρησιμοποιηθεί προς όφελος του συστήματος θέρμανσης σας.

Ποια είναι τα οφέλη που σας προσφέρουν οι λέβητες αερίου συμπύκνωσης;

Έχοντας ως βάση την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των καυσαερίων που παράγονται κατά την λειτουργία ενός λέβητα αερίου, τα οφέλη που προκύπτουν από την συστηματική του χρήση είναι πολλαπλά και καταγράφονται παρακάτω:

Λεβητες αεριου με μέγιστη ενεργειακή απόδοση.

Το πρώτο και ουσιαστικότερο όφελος από την εγκατάσταση ενός λεβητα αεριου με τεχνολογία συμπύκνωσης είναι η καλύτερη δυνατή ενεργειακή απόδοση. Πιο συγκεκριμένα, η χρήση λεβητα αεριου συμπυκνωσης είναι γεγονός ότι εκμεταλλεύεται αποτελεσματικά έως και το 80% της θερμικής ενέργειας που υπάρχει κρυμμένη στα καυσαέρια με άμεση συνέπεια τελικά η ενέργεια που παραμένει προς χρήση στο σύστημα θέρμανσης να υπερβαίνει το 100% της ενέργειας που θα χρησιμοποιούσε ένας συμβατικός λέβητας. Έτσι είναι πλέον εφικτό κάθε ευρώ που ξοδεύεται για παράγωγη ενέργειας να οδηγεί σε περισσότερα οφέλη σε σχέση με την θέρμανση άρα και σε αποδοτικότερη ενεργειακά λειτουργία του λέβητα αερίου.

Αισθητά μειωμένο κόστος θέρμανσης με τους λεβητες αεριου συμπυκνωσης

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που προσφέρουν οι αναβαθμισμένοι λέβητες αερίου είναι σίγουρα το περιορισμένο κόστος θέρμανσης. Όπως έγινε αντιληπτό παραπάνω ο πρώτος και καθοριστικός παράγοντας κόστους που σχετίζεται με την ενεργειακή απόδοση είναι εγγυημένα η μέγιστος δυνατός σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν. Το συνολικό κόστος όμως αποτελείται και από το κόστος του καύσιμου που χρησιμοποιείται. Στην περίπτωση βεβαία που μιλάμε για λεβητες αεριου συμπυκνωσης μπορείτε επίσης να είστε σίγουροι ότι είναι αισθητά μειωμένο καθώς οι λεβητες αεριου αυτής της κατηγορίας, με την ιδία ποσότητα καύσιμου, είναι σε θέση να αξιοποιούν περισσότερη ενέργεια για το σκοπό για τον οποιο την θέλετε. Αυτό εχει ως αποτέλεσμα με λιγότερο καύσιμο να είστε σε θέση να καλύψετε τις ανάγκες του χώρου σας. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη σας τα δυο αυτά επιμέρους κόστη που είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα αντιλαμβάνεστε ότι και το συνολικό κόστος θα είναι τελικά χαμηλό για σας. 

Προϊόντα με οικολογική συνείδηση

Λεβητες αεριουΟι λεβητες αεριου συμπύκνωσης ως σύγχρονα προϊόντα είναι πλήρως εναρμονισμένα με την οδηγία ecodesgn της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμφωνά με αυτή την κατευθυντήρια γραμμή τα προϊόντα θέρμανσης όπως και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα, πληρούν οικολογικά κριτήρια τόσο κατά τον σχεδιασμό τους όσο και κατά την κατασκευή τους. Πιο συγκεκριμένα, οι λεβητες αεριου είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να καταναλώνουν την ελάχιστη δυνατή ενέργεια κατά την λειτουργία τους και συνάμα είναι κατασκευασμένοι και από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και πρώτες ύλες που εξασφαλίζουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η λειτουργία τους δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον εν μέσω κλιματικής αλλαγής.

Ελαχιστοποίηση εκπομπής επικίνδυνων ρύπων με τους λέβητες αερίου συμπύκνωσης

Οι λεβητες αεριου και πετρελαίου συμπύκνωσης δεν συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος μόνο από την σκοπιά της αισθητά μειωμένης καταναλισκόμενης ενέργειας αλλά φιλοδοξούν, και όχι άδικα, να προσεγγίσουν την τέλεια καύση κατά την λειτουργία τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κατά την λειτουργία των λεβητων αεριου συμπύκνωσης δεν απελευθερώνονται στο περιβάλλον επιβλαβή αποτελέσματα καύσης όπως είναι τα οξείδια του αζώτου ή το μονοξείδιο του άνθρακα κάνοντας έτσι ακόμη πιο οικολογική την χρήση τους.

Ολοκληρώνοντας αντιλαμβάνεστε ότι οι λεβητες αεριου με τεχνολογία συμπύκνωσης δεν είναι άλλο ένα προϊόν που πρέπει να αγοράσετε γιατί βγήκε στην μόδα. Στην πραγματικότητα είναι ένα αξιόλογο σύστημα θέρμανσης της νέας γενιάς το οποίο πρέπει να αγοράσετε γιατί είναι εξαιρετικα ωφέλιμο από πολλές πλευρές. Μην το σκέφτεστε λοιπόν! Αξίζει να δαπανήσετε ένα μέρος των χρημάτων σας για ένα αποτελεσματικό, αποδοτικό και κυρίως οικολογικό σύστημα θέρμανσης όπως είναι οι λεβητες αεριου με τεχνολογία συμπύκνωσης. 

6 Είδος(η)

6 Είδος(η)