Χρειάζεστε βοήθεια; - 231 231 5333
 
Ενδοδαπεδια θερμανση ξηρας δομησης: Γιατί να την επιλέξετε

Η ενδοδαπεδια θερμανση ξηρας δομησης σε κατοικίες και εμπορικά κτίρια που απαιτούν κυρίως θέρμανση είναι συχνά η πρώτη επιλογή. Και επειδή οι απαιτήσεις για το σχεδιασμό και τη λειτουργία μιας ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορεί να διαφέρουν πολύ, μπορείτε να αναζητήσετε εξατομικευμένες λύσεις όχι μόνο για νέα κτίρια, αλλά και για ανακαίνιση. Για να αυξηθεί η άνεση, αυτά τα συστήματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ψύξη δωματίων.

Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μέσα θέρμανσης, η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μια από τις φθηνότερες λύσεις θέρμανσης για το λειτουργικό κόστος, καθώς απαιτεί χαμηλότερες θερμοκρασίες σε συνδυασμό με ίση κατανομή θερμότητας. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική σε σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης, όπως τα καλοριφέρ. Χρησιμοποιεί χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά έχει ως αποτέλεσμα την ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.

Μια στεγνή και γρήγορη τοποθέτηση πάνω από το υπάρχον δάπεδο μπορεί να γίνει με το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ξηράς δόμησης.

Η κατασκευή ξηρού δαπέδου για συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης αναφέρεται τόσο σε ξύλινες όσο και σε συμπαγείς υποδομές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια σειρά τύπων δαπέδων από πλωτά δάπεδα και ξύλινες κατασκευές μπατονέτας, έως ακουστικά και δάπεδα με ελατήρια βάσης. Ανάλογα με τον τύπο κατασκευής του ακινήτου, οι μονάδες ενδοδαπέδιας θέρμανσης εγκαθίστανται πάνω από το δάπεδο. Οι κατασκευές ξηρού δαπέδου παρέχουν ένα αποτελεσματικό σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας σε όλο το δάπεδο. Η τιμή του συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης καθορίζεται συχνά από πολλούς παράγοντες όπως η μόνωση, η δομή των τοίχων, οι οροφές και τα δάπεδα ή η αναμενόμενη πληρότητα παίζουν ρόλο.

Τι σημαίνει ενδοδαπεδια θερμανση ξηρας δομησης:

▪ Δάπεδα που φτάνουν γρήγορα σε άνετο θερμοκρασία, μετά από περίπου 30 λεπτά.
▪ Γρήγορη απόκριση και προσαρμογή σε σημεία όπου πολύς κόσμος συγκεντρώνονται.

Αυτό το σύστημα θέρμανσης δαπέδου είναι ιδανικό για συνδυασμούς με θερμοστάτες δωματίου με προγραμματιζόμενες λειτουργίες μείωσης θερμοκρασίας έχοντας. Ως αποτέλεσμα ο έλεγχος άνεσης είναι πολύ ακριβής, ενώ σημειώνεται και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους στη θέρμανση.

Με τη ενδοδαπεδια θερμανση ξηρας δομησης  μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 15% της κατανάλωσης ενέργειας ενός ισοδύναμου σύστημα θέρμανσης δαπέδου από βαρύ υγρό σκυρόδεμα.

Εύκολη εγκατάσταση

Επιχειρηματίες, εγκαταστάτες θέρμανσης και καταναλωτές μπορείτε να πετύχετε μια σειρά από πλεονεκτήματα εγκαθιστώντας «στεγνό» σύστημα θέρμανσης δαπέδου στο πάνω μέρος της βασικής κατασκευής του κτιρίου από σκυρόδεμα:
▪ Οι σωλήνες θέρμανσης δαπέδου μπορούν να τοποθετηθούν σε όρθια θέση εργασίας
▪ Συντομότερη διαδικασία κατασκευής: η εργασία μπορεί να γίνει γρήγορα μετά την εγκατάσταση, δεν απαιτείται χρόνος στεγνώματος όπως με το βαρύ υγρό σύστημα από σκυρόδεμα.
▪ Η διαδικασία εργασίας μεταξύ του κατασκευαστή και του εγκαταστάτη θέρμανσης απλοποιείται

Εάν σκέφτεστε πάντως να εγκαταστίσετε στο χώρο σας το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ξηράς δόμησης, αξίζει να λάβετε υπόψιν τα πλεονεκτήματά της για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι πολύ αποδοτική και μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν οπουδήποτε. Τώρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε μεταξύ στεγνού ή υγρού συστήματος. Τα ονόματα αυτών των δύο συστημάτων σχετίζονται με την εγκατάσταση. Ένα ξηρό σύστημα περιλαμβάνει την εγκατάσταση των σωλήνων σε προδιαμορφωμένες μονωτικές πλάκες ενώ οι σωλήνες σε ένα υγρό σύστημα εγκαθίστανται σε τσιμεντένιο δάπεδο. Με ένα σύστημα στεγνού αέρα απολαμβάνετε κάθε λογής άλλα πλεονεκτήματα.

Με χαμηλό ύψος τοποθέτησης, η θέρμανση δαπέδου σε ξηρή κατασκευή είναι κατάλληλη για νέα και παλιά κτίρια. Η πλάκα τοποθέτησης καθώς και η πλάκα ισοπέδωσης (για παρακείμενες επιφάνειες χωρίς σωλήνα) είναι κατασκευασμένες από ίνες ξύλου. Κατασκευάζονται με ειδική, ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον υγρή διαδικασία.

Αρχικά, οι θερμικά αγώγιμες πλάκες τοποθετούνται στις σανίδες από ίνες ξύλου με τις αυλακώσεις να εφαρμόζουν, οι οποίες στη συνέχεια δέχονται τον μεταλλικό σύνθετο σωλήνα. Εάν στη συνέχεια τοποθετηθεί ένα ξύλινο δάπεδο, βιδώνεται στις ξύλινες λωρίδες που είναι ενσωματωμένες στο σύστημα. Εάν χρησιμοποιείται δάπεδο από πλακάκι ή άλλο κάλυμμα δαπέδου στην ενδοδαπέδια θέρμανση ξηρής κατασκευής, απαιτείται στεγνή επίστρωση ως στρώμα κατανομής φορτίου.

Τα πλεονεκτήματα στην ενδοδαπεδια θερμανση ξηρας δομησης

1. Ένα σύστημα ξήρανσης για ενδοδαπεδια θερμανση προσφέρει μια σύντομη περίοδο θέρμανσης

Οι μονωτικές πλάκες για ένα στεγνό σύστημα καλύπτονται με φύλλο αλουμινίου και λειτουργούν σαν αγωγοί θερμότητας. Ο χρόνος θέρμανσης για αυτό το σύστημα είναι μικρότερος από εκείνον ενός υγρού συστήματος. Επιπλέον, τα μεταλλικά εξαρτήματα ενός ξηρού συστήματος εξασφαλίζουν γρήγορη απόδοση και διανομή

θερμότητας.

2. Το ιδανικό σύστημα για μια ανακαίνιση

Ένα στεγνό σύστημα δεν καταλαμβάνει περισσότερο από 6 εκατοστά σε ύψος. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για έργα ανακαίνισης με χαμηλό ύψος κατασκευής, νεόδμητες κατοικίες με ξύλινο σκελετό ή/και ξύλινο δάπεδο.

3. Μια υπέροχη λύση για διάφορους τύπους δαπέδων

Ένα στεγνό σύστημα μπορεί να συνδυαστεί με διάφορους τύπους δαπέδων: από πλακάκια μέχρι φυσική πέτρα και ακόμη και παρκέ! Για χαμηλότερες αποδόσεις, μπορείτε να τοποθετήσετε το κάλυμμα δαπέδου απευθείας στις πλάκες, χωρίς τσιμεντένιο δάπεδο.

4. Μπορείτε να θερμανθείτε σε χαμηλή θερμοκρασία

Η εξαιρετική θερμοαγωγική ικανότητα ενός ξηρού συστήματος καθιστά τη θέρμανση σε χαμηλές θερμοκρασίες ιδανική επιλογή. Έτσι εξοικονομείτε το λογαριασμό της ενέργειας σας, ενώ το σπίτι σας παραμένει ωραίο και ζεστό.

5. Η ενδοδαπεδια θερμανση ξηρας δομησης μπορεί να συνδυαστεί με μια βιώσιμη μορφή θερμότητας

Ένα ξηρό σύστημα μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με αντλία θερμότητας ή λέβητα συμπύκνωσης, πολύ φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές.

6. Δροσίζει

Όταν χρησιμοποιείτε αντλία θερμότητας, μπορείτε επίσης να γεμίσετε τους σωλήνες για το ξηρό σύστημα με κρύο νερό. Αυτό δροσίζει σταδιακά το δάπεδο και προσφέρει ένα αναζωογονητικό κλίμα κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Βασικά στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζεται για την ενδοδαπεδια θερμανση ξηρας δομησης

Προϊόν

 • Ο σωλήνας και ο διαχύτης περιορίζονται πλήρως από τη μόνωση: επιτρέπει την πλήρη επαφή με το υπερκείμενο κατάστρωμα δαπέδου
 • Επιλογές πάχους μόνωσης: δάπεδα με δοκούς = 50/75 mm, δάπεδα με μπαταρίες = 25/35/50/75 mm
 • Πάνελ για δοκούς 400 και 600 mm.
 • Διατίθενται ειδικά πάνελ για μη τυπική απόσταση δοκών
 • Παρέχεται με ενσωματωμένη μεμβράνη PET.
 • Σχεδιασμός/Εγκατάσταση
 • Δεν απαιτείται ξεχωριστή πλάκα διαχύτη
 • Εύκολη/γρήγορη εγκατάσταση
 • Δεν απαιτούνται μαλάξεις ή υγρές συναλλαγές: καμία καθυστέρηση στην τοποθέτηση δαπέδου κατάστρωμα
 • Μόνωση και βάση σωλήνα UFH που τοποθετούνται ταυτόχρονα: εξοικονομεί χρόνος/κόστος εργασίας
 • Τα πάνελ μπορούν να κοπούν προσεκτικά χρησιμοποιώντας κυκλικό πριόνι
 • Σωλήνα σε οφιοειδές μοτίβο για να ακολουθεί τη διάταξη δοκών/πατωμάτων
 • Η πλαστική μεμβράνη προστατεύει τα κανάλια των σωλήνων από βρωμιά και υπολείμματα, επιτρέποντας καλύτερη επαφή μεταξύ του σωλήνα και του αλουμινίου διαχύτης θερμότητας

Απόδοση συστήματος

 • Η δομή του δαπέδου έχει χαμηλή θερμική μάζα = γρήγορη απόκριση στη θερμότητα αλλαγές ζήτησης
 • Τα σταθερά κέντρα σωλήνων εξασφαλίζουν σταθερή θερμική απόδοση
 • Η πλαστική μεμβράνη αποτρέπει το χτύπημα του δαπέδου που προκαλείται από τον διαχύτη διαστολή και συστολή
 • Άνεση με την ενδοδαπεδια θερμανση ξηρας δομησης
 • Κατάλληλο για κάθε κτίριο, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ανακαίνιση, νέα κατασκευή ή ανακαίνιση.
 • Ευέλικτο: Ιδανικό για ξύλινα πατώματα σε ανακαίνιση, νέα κατασκευή και ανακαίνιση.
 • Καλή ηχομόνωση κρούσης: βελτιωμένος χωρικός ήχος και αίσθηση ελαστικότητας κατά το περπάτημα.
 • Γρήγορη και εύκολη: Η εγκατάσταση των πάνελ και των σωλήνων είναι εύκολη και εξοικονομεί χρόνο.
 • Χωρίς υγρασία κτιρίου: Οι μεγάλοι χρόνοι στεγνώματος εξαλείφονται και δεν εισάγεται επιπλέον υγρασία στο κτίριο.
 • Ελαφρύ και επίπεδο: Λόγω του μικρού βάρους και του μικρού ύψους εγκατάστασης, το σύστημα είναι κατάλληλο για νέες κατασκευές και ανακαίνιση παλαιών κτιρίων.

Η ενδοδαπεδια θερμανση ξηρας δομησης και τα είδη δαπέδου

Η ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τους περισσότερους τύπους δαπέδων, αρκεί να είναι κατάλληλα για το σύστημα θέρμανσης. Ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή σχετικά με αυτό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί η ενδοδαπεδια θερμανση ξηρας δομησης σε σχέση με το κάθε είδος δαπέδου.

Πέτρινο & Κεραμικό Δάπεδο

Τα φινιρίσματα δαπέδου από πλακάκια και πέτρες είναι τέλεια για ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση επειδή έχουν υψηλή θερμική μάζα και υψηλή θερμική αγωγιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι η θερμότητα μεταφέρεται γρήγορα στην επιφάνεια του δαπέδου και διατηρεί τη θερμότητα καλά. Αυτό δημιουργεί μια ιδανική τέλεια διάχυση ζεστασιάς.

Δάπεδο βινυλίου

Το δάπεδο βινυλίου έχει εξαιρετικά καλή απόδοση με την ενδοδαπέδια θέρμανση και είναι ολοένα και πιο δημοφιλές. Οι περισσότερες μάρκες βινυλίου κατασκευάζονται πλέον για να είναι συμβατές, αλλά θα πρέπει πάντα να ελέγχετε με τον κατασκευαστή σας για να είστε σίγουροι. Τα δάπεδα βινυλίου μπορεί να έχουν περιορισμό θερμοκρασίας στον επάνω όροφο που θα περιορίσει την απόδοση θερμότητας του συστήματος, επομένως δεν συνιστώνται για περιοχές με υψηλή απώλεια θερμότητας.

Ξύλινο Δάπεδο

Το κατασκευασμένο ξύλινο δάπεδο είναι η ιδανική επιλογή ξύλινου δαπέδου για χρήση με ενδοδαπέδια θέρμανση, επειδή λειτουργεί με κυμαινόμενες θερμοκρασίες. Τα ξύλινα δάπεδα συχνά μονώνουν και επομένως μειώνουν την απόδοση του συστήματος θέρμανσης. Το λεπτότερο προφίλ της επεξεργασμένης ξυλείας είναι το καλύτερο, αλλά θα πρέπει πάντα να ρωτάτε τον κατασκευαστή σας.

TIP: Πρέπει πάντα να περιλαμβάνεται ένα στρώμα μόνωσης. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει την απώλεια θερμότητας προς τα κάτω και θα μεγιστοποιήσει την απόδοση της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Mπορείτε να εγκαταστήσετε ενδοδαπέδια θέρμανση και σε δωμάτιο με μοκέτα. Το χαλί είναι κατάλληλο, εφόσον το υλικό του χαλιού ή του υποστρώματος δεν λειτουργεί ως μονωτικό, εμποδίζοντας τη θερμότητα από το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης να διοχετευθεί στην ατμόσφαιρα.

Ενδοδαπεδια θερμανση ή Ενδοδαπεδια θερμανση ξηρας δομησης;

Αυτό εξαρτάται πραγματικά από τις περιστάσεις σας. Εάν έχετε φθηνό ρεύμα, με ηλιακό ή αιολικό σύστημα, τότε η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να είναι ανταγωνιστική ως επιλογή. Σίγουρα είναι οικονομική η εγκατάσταση. Εάν είστε στο δίκτυο φυσικού αερίου ή μπορείτε να αγοράσετε αντλία θερμότητας, τότε η υγρή ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ξεκάθαρος νικητής, ειδικά για μακροπρόθεσμη απόσβεση. Η ηλεκτρική θέρμανση μπορεί να είναι ακόμα χρήσιμη ως πρόσθετο σύστημα θέρμανσης για να διατηρείται ζεστό το πάτωμα του μπάνιου, για παράδειγμα, αλλά πραγματικά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως κύριο σύστημα θέρμανσης, εκτός εάν ανήκετε σε μια αρκετά συγκεκριμένη κατηγορία.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2010 - 2019 IDEALKLIMA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Designed by ArtAbout.gr