Το κεντρικό δίκτυο του ξενοδοχείου πρέπει να έχει καθαρό, υγιεινό, μαλακό νερό χωρίς χλώριο για την προστασία της υγείας των πελατών του, την προστασία των συσκευών (πλυντήρια ρούχων-πιάτων), του συστήματος θέρμανσης (αντλία θερμότητας, boiler) και των υδραυλικών εξαρτημάτων (βάνες, βρύσες, σωλήνες). Κάνοντας μια ανάλυση του νερού του δικτύου μας, μπορούμε να εγκαταστήσουμε σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, το παρακάτω εξοπλισμό ανάλογα με τα ευρήματα της ανάλυσης.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

diagramma-epeksergasia-nerou

Αυτοκαθοριζόμενο φίλτρο νερού κεντρικής παροχής

Με ενσωματωμένο μειωτή πιέσεως και μανόμετρο πίεσης εξαγωγής νερού. Αυτό το φίλτρο καταρατά χώματα, σκουπίδια του δικτύου σωληνώσεων.

Για την προστασία των συσκευών φίλτρανσης:

  • Αυτοκαθαριζόμενα πρόφιλτρα νερού  στα 60micron, με σώμα από επιχρωμιωμένο ορείχαλκο, διάφανο κάδο φίλτρου και ανοξείδωτη αυτοκαθαριζόμενη σίτα.
  • Ανοίγοντας την βάνα κάτω από το φίλτρο γίνεται ο καθαρισμός της σίτας. Επαναλαμβάνεται η διαδικασία όποτε απαιτείται, βάση οπτικού ελέγχου.

filtro1

Αποσκληρυντής νερού

Είναι η συσκευή που αφαιρεί το ασβέστιο και μαγνήσιο που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία αλάτων με τις γνωστές συνέπειες του.

Ο αποσκληρυντής τύπου ΑS είναι αυτόματος και θα λειτουργεί με χρονικό. H κεφαλή θα είναι ηλεκτρονικού τύπου, με οθόνη ενδείξεων και μπουτόν ελέγχου η οποία βρίσκεται στην κορυφή της μονάδας. Η αρχή της αναγέννησης θα γίνεται αυτόματα σε προγραμματιζόμενο χρόνο ανάλογα με την ποσότητα του αποσκληρυμένου νερού. Η λήψη της άλμης για την αναγέννηση θα γίνεται αυτόματα από το δοχείο άλμης μέσω ακροφυσίων. Το δοχείο είναι κατασκευασμένο από Fiberglass. Το δοχείο άλμης είναι κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο. Συμπεριλαμβάνεται η απαραίτητη ποσότητα ισχυρής κατιονικής ρητίνης, υψηλής ικανότητας εναλλαγής ιόντων. Η ρητίνη περιλαμβάνεται και είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό του δοχείου.

Μετά τον αποσκληρυντή απαιτείται η χρησιμοποίηση δεξαμενής νερού πολυπροπυλένιου.

Aposklir-nerou

Aposklir-nerou2

Αντίστροφη όσμωση

Σήμερα, το σύστημα αντίστροφης όσμωσης είναι η τελειότερη λύση καθαρισμού και φιλτραρίσματος νερού, άρα είμαστε 100% σίγουροι για την ποιότητα του νερού που πίνουμε.

Περιγραφή Συστήματος:

  • Φίλτρανση αιωρούντων
  • Φίλτρανση οσμής, γεύσης χλωρίου
  • Αντλία πιέσεως
  • Διήθηση από μεμβράνη αντίστροφης όσμωσης
  • Φίλτρο μετεπεξεργασίας άνθρακα ψημένος, σε ατμούς καρύδας
  • UV υπεριώδη ακτινοβολία για την απολύμανση του νερού
  • Μπορεί να συνδεθεί με μεγάλο πιεστικό δοχείο για εκτεταμένη αποθήκη νερού

antistr-osmosi