Το σύστημα Altherma Daikin με μια ματιά!

Οι αντλίες θερμότητας  αέρος/νερού του συστήματος Daikin Altherma, εξασφαλίζουν άμεσα την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου σε εσάς και την οικογένειά σας. Απολαύστε ένα άνετο, ζεστό περιβάλλον με τρία βήματα:

 1. Οι αντλίες θερμότητας αποσπούν  θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον.
 2. Το σύστημα αυξάνει τη θερμοκρασία του αέρα που άντλησε.
 3. Στη συνέχεια, η μέγιστη ζεστασιά διανέμεται σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας μέσω των θερμοπομπών (π.χ. ενδοδαπέδια,σώματα καλοριφερ κ.α.).

Αεροθερμικές Αντλίες Θερμότητας από την Daikin

Οι αεροθερμικές αντλίες θερμότητας έχουν:

 • Μικρό κόστος κτήσης
 • Μικρότερο χρόνο απόσβεσης επένδυσης
 • Ευκολία εγκατάστασης
 • Μεγαλύτερο εύρος εφαρμογής
 • Ενσωματωμένη αντιστάθμιση
 • 60% μειωμένο κόστος λειτουργίας

Στις αεροθερμικές αντλίες θερμότητας υπάρχουν δύο κατηγορίες:

Α. Οι αντλίες θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών, που βρίσκουν εφαρμογή σε ενδοδαπέδιες θερμάνσεις και σώματα Fan-coil. (Παραγωγή ζεστού νερού έως 50°C και δυνατότητα ψύξης έως 7°C).
Β. Οι αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών βρίσκουν εφαρμογή σε σπίτια που χρησιμοποιούν σώματα θέρμανσης παλαιού τύπου. (Παραγωγή ζεστού νερού έως 80°C. Δεν υπάρχει δυνατότητα ψύξης νερού). Επιπλέον σε ξενοδοχεία για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Αντλίες Θερμότητας

Αντλίες Θερμότητας daikin altherma

Οι αντλίες θερμότητας αέρος/νερού του συστήματος Daikin Altherma, εξασφαλίζουν άμεσα την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου σε εσάς και την οικογένειά σας. Απολαύστε ένα άνετο, ζεστό περιβάλλον με τρία βήματα:

 1. Οι αντλίες θερμότητας αποσπούν θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον.
 2. Το σύστημα αυξάνει τη θερμοκρασία του αέρα που άντλησε.
 3. Στη συνέχεια, η μέγιστη ζεστασιά διανέμεται σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας μέσω των θερμοπομπών (π.χ. ενδοδαπέδια,σώματα καλοριφέρ κ.α.).

Αντλίες Θερμότητας daikin

Τα μέρη του συστήματος  Daikin Altherma

1. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΕΡΑ.

Οι αντλίες θερμότητας Daikin Altherma χρησιμοποιούν μια φυσική πηγή ενέργειας. Η εξωτερική μονάδα απορροφά θερμότητα χαμηλής θερμοκρασίας απο τον αέρα του περιβάλλοντος και αυξάνει την θερμοκρασία του ώστε να παρέχει την επιθυμητή θέρμανση. Στη συνέχεια, η θερμότητα αυτή μεταφέρεται στην εσωτερική μονάδα μέσω των σωλήνων με ψυκτικό υγρό ( έτσι, υπάρχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι οι σωλήνες δεν παγώνουν ποτέ). Η μικρή εξωτερική μονάδα εγκαθίσταται εύκολα ακόμη και σε διαμερίσματα καθώς δεν απαιτείται γεώτρηση ή εκσκαφή.

2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  DAIKIN ALTHERMA

H εσωτερική μονάδα θερμαίνει το νερό. Αυτό κυκλοφορεί διαμέσου θερμαντικών σωμάτων χαμηλής θερμοκρασίας, ενδοδαπέδιας θέρμανσης ή μονάδων fan coil. Aν επιλέξετε ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης, τότε η εσωτερική μονάδα μειώνει τη θερμοκρασία του νερού διαχέοντας δροσιά σε όλο το σπίτι.

3. ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΕΩΣ: ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το Daikin  Αltherma προσφέρει μια εξίσου αποτελεσματική λύση όσον αφορά το ζεστό νερό οικιακής χρήσης. Ο μοναδικός σχεδιασμός και η ειδική τοποθέτηση της δεξαμενής προσφέρουν μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Αρχικά, το νερό που βρίσκεται στο εσωτερικό της δεξαμενής θερμαίνεται από τη θερμική ενέργεια του εξωτερικού αέρα, χάρη σε έναν εναλλάκτη που συνδέεται στην αντλία θερμότητας. Παράλληλα, ένας ηλεκτρικός θερμαντήρας ενσωματωμένος στο πάνω μέρος της δεξαμενής φροντίζει γαι το επιπλέον ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στο ντους, τη μπανιέρα ή το νιπτήρα. Επιπλέον, μια ενσωματωμένη λειτουργία αυξάνει τη θερμοκρασία του νερού στους 70°C ανά καθορισμένα διαστήματα, αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών. Με το σύστημα Daikin Altherma μπορείτε κάθε στιγμή να απολαύσετε ζεστό, ασφαλές νερό. Ανάλογα με την καθημερινή κατανάλωση ζεστού νερού, η δεξαμενή διατίθεται σε τρία μεγέθη. Η μεγαλύτερη σε μέγεθος έχει και τη μέγιστη ενεργειακή αποδοτικότητα.

4. «ΕΞΥΠΝΟΣ» ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ο πίνακας ελέγχου βρίσκεται ενσωματωμένος στην εσωτερική μονάδα. Με το σύστημα Daikin Altherma μπορείτε να ρυθμίσετε τη θέρμανση ή την (προαιρετική) ψύξη ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ο εγκαταστάτης της Daikin μπορεί να ρυθμίσει για εσάς τον εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη. Ο χρονοδιακόπτης μπορεί να προγραμματιστεί σε ωριαία ή ημερήσια βάση ώστε η θερμοκρασία να ελαττώνεται τη διάρκεια της νύχτας ή κατά την διάρκεια των διακοπών και να αυξάνεται πριν σηκωθείτε το πρωί ή οταν επιστρέφετε σπίτι. To σημείο ελέγχου είναι ένας εντοιχισμένος θερμοστάτης που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του νερού ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. Η διατήρηση της θερμοκρασίας του νερού στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα προσφέρει μέγιστη αποδοτικότητα του συστήματος. Το σύστημα μπορεί να συνδυασθεί με συμβατικά συστήματα ελέγχου με ξεχωριστούς χρονοδιακόπτες για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.