Αντλίες Θερμότητας

Η εταιρία μας αντιπροσωπεύει αντλίες θερμότητας των οίκων LG και DAIKIN . Ειδικά στις αντλίες θερμότητας για τέσσερα συνεχόμενα έτη βραβευόμαστε από την DAIKIN HELLAS ως η πρώτη εταιρία σε πωλήσεις αντλιών θερμότητας πανελλαδικά. Ακόμα διαθέτουμε δικά μας συνεργεία από υδραυλικούς , ψυκτικούς , ηλεκτρολόγους οι οποίοι με την καθοδήγηση των μηχανολόγων της εταιρίας μας , σας εγγυούνται την άρτια εγκατάσταση, μεγίστη οικονομία και την αδιάλειπτη υποστήριξη της αντλιας θερμοτητας που θα επιλέξετε .
Επικοινωνήστε μαζί μας για να πραγματοποιηθεί μια δωρεάν μελέτη του χώρου σας από τους μηχανολόγους μας ώστε να επιλέξτε το μοντέλο που είναι ιδανικό για τον χώρο σας.

Αντλίες θερμότητας, το οικονομικότερο σύστημα θέρμανσης

Χωρίς αμφιβολία οι αντλίες θερμότητας είναι διαχρονικά μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές για την θέρμανση αλλά και τον κλιματισμό του σπιτιού σας. Στην σύγχρονη εποχή η πλειοψηφία των νοικοκυριών αναζητά ένα οικονομικό και συνάμα αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης το οποίο να μην απαιτεί υπέρογκες δαπάνες τόσο για την εγκατάσταση όσο και για την μετέπειτα λειτουργία του. Αυτά τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων είναι που φέρνουν τις αντλίες θερμότητας σε πρώτο πλάνο πάρα τον μεγάλο ανταγωνισμό που επικρατεί στην αγορά σε ποικίλα ομοειδή συστήματα θέρμανσης.

Τι είναι όμως η αντλία θερμότητας;

Τα περισσότερα συστήματα θέρμανσης που υπάρχουν διαθέσιμα στο εμπόριο παράγουν από το μηδέν την απαραίτητη θερμική ενέργεια που έχει ανάγκη ο χώρος σας για να ζεσταθεί, καταναλώνοντας κάποιου είδους καυσίμου. Οι αντλίες θερμότητας ξεφεύγουν αρκετά από το συγκεκριμένο πρότυπο λειτουργίας. Μια αντλία θερμότητας είναι ένα σύγχρονο σύστημα θέρμανσης το οποίο δεν έχει ως απώτερο σκοπό να παράγει την θερμική ενέργεια που χρειάζεται ο χώρο σας αλλά στοχεύει να «αντλήσει» ενέργεια από το εξωτερικό περιβάλλον του σπιτιού σας και να την μεταφέρει στο εσωτερικό του με την μορφή της επιθυμητής θερμότητας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι αντλίες θερμότητας είναι κατάλληλες μόνο για την θέρμανση του προσωπικού σας χώρου αλλά μπορούν να λειτουργήσουν και αντίστροφα εξασφαλίζοντας ένα ιδιαίτερα δροσερό και ευχάριστο κλίμα διαβίωσης στο σπίτι σας ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πως λειτουργούν οι αντλίες θερμότητας

Όπως προαναφέρθηκε κάθε αντλία θερμότητας αναλαμβάνει να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης σας μεταφέροντας ενέργεια  από το περιβάλλον προς τους  εσωτερικούς χώρους η το αντίθετο ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αυτή η μεταφορά ενέργειας είτε σκοπό έχει να θερμάνει είτε να κλιματίσει το χώρο σας σίγουρα αντιβαίνει στην φυσιολογική ροή ενέργειας  που συμβαίνει αυτόματα στην φύση και αφορά την ροή ενέργειας από το θερμότερο σώμα ή χώρο στο ψυχρότερο. Ακριβώς εξαιτίας αυτού, για να πραγματοποιηθεί μεταφορά ενέργειας ενάντια στους κανόνες της φύσης απαιτείται η ύπαρξη μιας αντλίας θερμότητας δηλαδή μιας μηχανολογικής  διάταξης που θα επιτύχει αυτή την μεταφορά.
Τα επιμέρους μηχανολογικά μέρη από τα οποία αποτελούνται οι αντλίες θερμότητας είναι κατά κύριο λόγο ένας συμπιεστής, μια βαλβίδα εκτόνωσης, δυο εναλλάκτες θερμότητας (ο ένας εξατμιστής και ο άλλος συμπυκνωτής) και ένας ανεμιστήρας. Η διαδικασία λειτουργίας για τις αντλίες θερμότητας δεν είναι καθόλου εξεζητημένη και δεν εμπεριέχει κάποια καινοτόμα τεχνολογία. Ουσιαστικά οι αντλίες θερμότητας βασίζουν την λειτουργία τους στον ψυκτικό κύκλο όπως συμβαίνει με όλα τα ψυκτικά μηχανήματα που χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα σας.

Antlies thermotitas daikin altherma leitoyrgia

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του ανεμιστήρα της αντλίας θερμότητας ο ατμοσφαιρικός αέρας από το εξωτερικό περιβάλλον ωθείται στο εσωτερικό της εξωτερικής μονάδας όπου έρχεται σε επαφή με τον εξατμιστή της αντλίας θερμότητας. Ο εξατμιστής είναι άμεσα συνδεδεμένος με ένα ψυκτικό μέσο το οποίο μπορεί να εξατμιστεί ακόμα και σε χαμηλή θερμοκρασία. Ο ατμοσφαιρικός αέρας μετά την είσοδο του στις αντλίες θερμότητας χτυπά  τον εξατμιστή και το ψυκτικό υγρό που έχει ψυχθεί αρκετά εξατμίζεται. Στην συνέχεια το ψυκτικό υγρό σε αέρια μορφή μεταφέρεται στο συμπιεστή ο οποίος το φέρνει σε υψηλή θερμοκρασία και πίεση ώστε στη συνέχεια να οδηγηθεί στον συμπυκνωτή όπου θα αποδώσει την θερμότητα του στον χώρο.
Σε αυτή την φάση το υγρό ψυκτικό μέσο έχει αρκετά υψηλή θερμοκρασία την οποία μεταφέρει στο νερό το οποίο αποδίδει τη θερμότητα μέσω των θερμαντικών σωμάτων και της ενδοδαπέδιας εγκατάστασης στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Αφού το υγρό ψυκτικό μέσο αποδώσει την θερμική ενέργεια που διαθέτει  προχώρα στο επόμενο στάδιο που είναι η βαλβίδα εκτόνωσης. Η βαλβίδα εκτόνωσης για τις αντλίες θερμότητας είναι εξαιρετικής σημασίας μιας και είναι εκείνη που ευθύνεται για την μείωση της πίεσης του υγρού ψυκτικού μέσου.

Τέλος το ψυκτικό μέσο με μειωμένη την πίεση του λόγω διέλευσης από  την βαλβίδας εκτόνωσης οδηγείται στον εξατμιστή όπου θα προσλάβει θερμότητα και ο ψυκτικός κύκλος θα ξεκινήσει από την αρχή. Ο ψυκτικός  αυτός κύκλος που εκτελείται στο εσωτερικό μέρος στις αντλίες θερμότητας είναι αδιάκοπος με αποτέλεσμα θερμική ενέργεια να ρέει διαρκώς στο εσωτερικό του σπιτιού σας και έτσι να επιτυγχάνεται ικανοποιητική θέρμανση του χώρου σας. Στην περίπτωση τώρα όπου σκοπός σας δεν είναι να θερμάνετε αλλά να δροσίσετε το χώρο σας το μηχανικό σύστημα αντλεί ενέργεια από το εσωτερικό του σπιτιού και την απελευθερώνει στο εξωτερικό περιβάλλον.

Ποια είναι τα οφέλη μιας αντλίας θερμότητας;

Εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας τους οι αντλίες θερμότητας  είναι ένα από τα οικονομικότερα συστήματα θέρμανσης που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο σπίτι σας μιας και μειώνουν στο ελάχιστο τα χρήματα που είναι απαραίτητο να δαπανήσετε για την θέρμανση ή τον κλιματισμό του σπιτιού σας. Πιο αναλυτικά ακολουθούν παρακάτω ορισμένα από τα πιο αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν τις  αντλίες θερμότητας .

 

Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση


Οι αντλίες θερμότητας δεν απαιτούν  από σας να δημιουργήσετε ειδικό χώρο εγκατάστασης προκειμένου να τις τοποθετήσετε.  Το μόνο που χρειάζονται οι αντλίες θερμότητας είναι ελάχιστο εξωτερικό χώρο προκειμένου να τοποθετηθεί η συμπαγής μονάδα τους,  η οποία πρέπει να έχει άμεση επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αντλία θερμότητας μπορεί πολύ εύκολα να εγκατασταθεί ακόμα και στο μπαλκόνι σας χωρίς να σας δεσμεύει αρκετό πολύτιμο χώρο.

Αντλίες θερμότητας, ένα σύστημα που απαιτεί ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος

Μια αντλία θερμότητας όπως έγινε κατανοητό φροντίζει να θερμαίνει ή να ψύχει το προσωπικό σας χώρο αντλώντας και μεταφέροντας ενέργεια από και προς το εξωτερικό περιβάλλον. Έτσι, στα πλαίσια του μηχανολογικού συστήματος που αποτελεί τις αντλίες  το ηλεκτρικό ρεύμα δεν χρησιμοποιείται για να παραχθεί θερμική ενέργεια από το μηδέν όπως συμβαίνει σε άλλα συστήματα θέρμανσης. Η χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος στην περίπτωση των αντλιών θερμότητας είναι επικουρική και ουσιαστικά στοχεύει να υποβοηθήσει την εύρυθμη λειτουργία μόνο των μηχανικών μερών του συστήματος. Αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα οι αντλίες θερμότητας να καταναλώνουν αισθητά  λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης για κάθε μονάδα ενέργειας που απελευθερώνουν στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Μηδενική κατανάλωση  καυσίμου στις αντλίες θερμότητας


Ένα από τα πιο σημαντικά δώρα που μπορούν να σας προσφέρουν οι αντλίες θερμότητας είναι σίγουρα ότι δεν καταναλώνουν κανενός είδους καυσίμου κατά την λειτουργία τους. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη σας, είναι προφανές ότι  συμβάλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση χρημάτων  που θα ξοδεύατε σταθερά και επαναλαμβανόμενα για την αγορά καυσίμων  αν επιλέγατε κάποιο άλλο σύστημα θέρμανσης. Και δεν είναι μόνο αυτό. Με τις αντλίες θερμότητας καταφέρνετε να γλιτώσετε μια και καλή από το ψυχοφθόρο  κυνήγι της καλύτερης τιμής του καυσίμου που σας ενδιαφέρει και να μην εμπλακείτε ξανά  σε μια αγορά καυσίμων στην οποία οι τιμές συνεχώς μεταβάλλονται. Τέλος, η απουσία των καυσίμων έχει ως συνέπεια να μην κρίνεται απαραίτητη ούτε  η δημιουργία νέων χώρων αποθήκευσης τους γεγονός που εξοικονομεί για σας ακόμη περισσότερα χρήματα αλλά και χώρο.

Αντλίες θερμότητας, μια «πράσινη» λύση θέρμανσης

Χωρίς αμφιβολία μια αντλία θερμότητας μπορεί να σας παρέχει την καθαρότερη μορφή ενέργειας για την θέρμανση του σπιτιού σας. Ακριβώς επειδή οι αντλίες θερμότητας δεν καταναλώνουν καύσιμα για τη λειτουργία τους είναι προφανές ότι το περιβάλλον δεν επιβαρύνεται με τα επιβλαβή προϊόντα των καύσεων  και άρα δικαιολογημένα θεωρούνται το πιο οικολογικό σύγχρονο σύστημα θέρμανσης.

Μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα για τις αντλίες θερμότητας


Ένα επιπλέον όφελος που προσφέρουν οι αντλίες θερμότητας είναι σίγουρα η μεγίστη αποδοτικότητα τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε μονάδα ενέργειας που καταναλώνει η αντλία θερμότητας για να τεθεί σε λειτουργία απελευθερώνεται τρεις φορές περισσότερη θερμική ενέργεια για την κάλυψη των οικιακών σας αναγκών. Κατά συνέπεια είναι εμφανές ότι οι αντλίες θερμότητας είναι ένα εξαιρετικό σύστημα θέρμανσης στο οποίο  η σχέση κόστους- οφέλους είναι ξεκάθαρα υπέρ σας.

Αντλίες θερμότητας, ένα αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης


Έκτος από όλα τα άλλα οφέλη που προαναφέρθηκαν, οι αντλίες θερμότητας είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για την αποτελεσματικότητα τους, την ικανότητα τους δηλαδή να καλύψουν ικανοποιητικά τις θερμικές σας ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, οι αντλίες θερμότητας έχουν την δυνατότητα να αποδώσουν με το παραπάνω την θερμική ενέργεια που απαιτείται για να θερμανθεί ο χώρος του σπιτιού σας ανεξάρτητα από τις χωροταξικές ιδιομορφίες του είτε μέσω της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είτε μέσω των θερμαντικών σωμάτων αλλά και να παραχθεί επαρκής ποσότητα  ζεστού νερού που θα καλύψει τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

 

Επιπρόσθετα οφέλη των αντλιών θερμότητας

Η λίστα με τα πλεονεκτήματα των αντλιών θερμότητας δεν τελειώνουν εδώ. Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που δεν αναφέρθηκαν παραπάνω είναι ότι οι αντλίες θερμότητας μπορούν να συνδυαστούν εύκολα και με άλλα συστήματα θέρμανσης όπως ο λέβητας πετρελαίου. Αυτό κατ επέκταση σημάνει ότι μια αντλία θερμότητας είναι κατάλληλη για εγκατάσταση στο νέο σας σπίτι αλλά μπορεί να λειτουργήσει και βοηθητικά στο υπάρχων σύστημα θέρμανσης για καλύτερα αποτελέσματα και μείωση του κόστους θέρμανσης. Επίσης,  στα θετικά στοιχειά που χαρακτηρίζουν την λειτουργία μιας αντλίας θερμότητας  θα πρέπει να συμπεριληφθούν  αναμφίβολα η αθόρυβη λειτουργία της όπως και τα μειωμένα έξοδα συντήρησης. Τέλος, η ασφάλεια που χαρακτηρίζει κάθε αντλία θερμότητας είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της που την κάνει να ξεχωρίζει για ένα ακόμη λόγο από τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης.

Συνοψίζοντας λοιπόν, γίνεται αντιληπτό ότι οι αντλίες θερμότητας είναι αναμφισβήτητα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης με πολύπλευρα πλεονεκτήματα τα οποία ξεκινούν από την ικανοποιητική θέρμανση του χώρου σας και συμπεριλαμβάνουν ακόμα και υπέρογκα οικονομικά οφέλη τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτείτε προς όφελος σας.
Πλοηγηθείτε  στην ιστοσελίδα μας όπου θα βρείτε διαθέσιμες  αρίστης ποιότητας αντλίες θερμότητας  των οίκων LG και DAIKIN. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για μια εντελώς δωρεάν μελέτη του χώρου σας!

19 Είδος(η)

19 Είδος(η)